شنبه ۴ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۵
صفحه امروز؛ 24 نوامبر

لورنس استرن، دودی اسمیت، کارلو کلودی، دیل کارنگی و آرتور هیلی بزرگترین چهره های ادبی هستند که 24 نوامبر یاد آن ها را زنده می کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سال های پیش در چنین روزی دنیای ادبیات شاهد غروب و طلوع بزرگانی بود که آثارشان برای همیشه ماندگار است. 

لورنس استرن
لورنس استرن، نویسنده ایرلندی – آمریکایی چنین روزی در سال 1713 دیده به جهان گشود. وی که در کنار نوشتن کشیش موفقی نیز بود به خاطر دو اثر مهمش با نام «زندگی و عقاید آقای تریسترام شندی» که منتقدان آن را نمونه بارز رمان تاریخ ادبیات می دانند و «سفر احساساتی از فرانسه تا ایتالیا» شهرت دارد. رمان های وی نه تنها در انگلستان بلکه در سراسر اروپا مشهور شدند و توجه بسیاری را به خود جلب کردند. او سال 1786 از دنیا رفت. 

دودی اسمیت
دودی اسمیت، رمان نویس و نمایشنامه نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1990 از دنیا رفت. وی که سال 1896 به دنیا آمد، نخستین نمایشنامه اش را وقتی 10 ساله بود نوشت و از همان زمان نقش های کوتاهی در تئاتر بازی کرد. شهرت اسمیت برای رمان «101 سگ خالدار» است که کمپانی والت دیسنی کارتون آن را تهیه کرده است. یکی از نمایشنامه های وی با نام «آن را یک روز صدا بزن» در سال 1936 با موفقیت بسیار همراه شد و در لندن 509 روز به روی صحنه رفت. از دیگر آثار وی «قلعه را تسخیر کردم» است که این کتاب نیز طرفداران بسیاری پیدا کرد. 

کارلو کلودی
کارلو کلودی با نام اصلی کارلو لورنزینی که به عنوان خالق «پینوکیو» شناخته می شود، روزنامه نگار، منتقد و نویسنده کتاب‌های آموزشی چنین روزی در سال 1826 در فلورانس دیده به جهان گشود. وی با موفقیت کتاب «پینوکیو» که به قصد سرگرم ساختن کودکان نوشت، جزو بزرگترین نویسندگان آثار ادبی کودکان محسوب شد. کارلو در جوانی وارد مدرسه علوم دینی شد و با این که به سیاست علاقه بیشتری داشت، تا ۱۷ سالگی در آنجا ماند. وی ۲۰ ساله بود که با نوشتن مقاله‌ای برای یک انتشاراتی پر قدرت فلورنتینی وارد حیطه نویسندگی شد و در ۲۲ سالگی در کشاکش درگیری‌های ایتالیا به یک روزنامه نگار بدل شد. او پس از چند سال همکاری با نشریات گوناگون و کسب شهرت، خود به انتشار نشریه ای فکاهی اقدام کرد که سال ۱۸۴۸ آغاز به کار کرد اما خیلی زود پس از شورش‌های همان سال به وسیله اداره سانسور تعطیل شد. کلودی در طول دهه ۱۸۵۰ نیز به عنوان یک نویسنده و نمایشنامه نویس به کار ادامه داد و در این زمینه‌ها به موفقیت‌های چشمگیری دست یافت. او بعدها جذب ادبیات کودکان شد و به ترجمه «قصه شاه پریان» چالز پرو، نویسنده فرانسوی، به زبان ایتالیایی پرداخت. کلودی سپس فعالیت‌هایش را با طراحی یک مجموعه کتاب آموزشی برای مدارس ادامه داد. در این کتاب‌ها که با مهارت فوق العاده نوشته شده بودند، آموزش با داستان گویی همراه بود. آثاری چون «جانی»، «تاینی»، «کتاب حساب جانی»، «کتاب دستور زبان جانی»، «سفر جانی به ایتالیا» و «فانوس جادویی جانی» از آثار اوست که حرکتی جدید در سیستم آموزشی تازه تاسیس شده ایتالیا پدید آورد. او سال ۱۸۸۱ پایه یکی از نخستین مجلات ایتالیایی مخصوص کودکان را پی‌ریزی کرد که ماجراهای پینوکیو در آن چاپ شد. وی سال 1890 درگذشت. 

دیل کارنگی
دیل کارنگی، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1888 به دنیا آمد. او در زمینه توسعه روابط اجتماعی آثاری نوشت و خوانندگان بسیاری را جذب کتاب‌های خود کرد. کتاب «آیین دوست یابی» وی که سال 1936 آن را به رشته تحریر در آورد از همان زمان تا به امروز از کتاب های پرفروش بوده است. «آیین زندگی» و «آیین سخنرانی» از دیگر آثار اوست . وی سال 1955 برای همیشه آرمید. 

آرتور هیلی
آرتور هیلی رمان نویس بریتانیایی – کانادایی چنین روزی در سال 2004 از دنیا رفت. وی که آوریل 1920 به دنیا آمد با کتاب هایش خیلی زود پله های ترقی را پیمود. آثار وی به بیش از 40 زبان زنده دنیا ترجمه شده و 170 میلیون نسخه از آنها به فروش رسیده است. نخستین رمان وی در سال 1958 منتشر شد . «فرودگاه»، «هتل» و «چرخ ها» از  آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها