به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یکی از رویدادهای مهم ادبی در چنین روزی انتشار داستان کوتاه «جست و خیز قورباغه ولایت کالاوراس» اثر مارک تواین برای نخستین بار در نشریه نیویورک بود. با این داستان که سال 1865 منتشر شد، مارک تواین به شهرت رسید.
مارسل پروست
مارسل پروست در چنین روزی از سال 1922 درگذشت. او که سال 1871 به دنیا آمده بود، از سال ۱۸۹۲ فعالیتهای ادبیاش را با کار جدی برای نشریه ای ادبی آغاز کرد و با آناتول فرانس آشنا شد. او سال ۱۸۹۳ رمان «بیاعتنا» را نوشت که میتوان آن را نخستین طرح «عشق سوان» دانست. در سال ۱۸۹۵ نگارش رمان «ژان سنتوی» را آغاز کرد و سال بعد کتاب «خوشیها و روزها» با مقدمه آناتول فرانس و تصاویر مادلن لومر منتشر شد. او در ژوئن سال ۱۹۰۲ ترجمه تورات آمیین را به پایان رساند و سال ۱۹۰۴ آن را منتشر کرد و دو سال بعد ترجمه «کنجد وسوسنها» اثر راسکین را به بازار فرستاد. پروست در ژانویه سال ۱۹۰۸ نگارش «جستجو» را آغاز کرد. سال بعد «عشق سوان» را به پایان رساند. سال ۱۹۱۳ پس از شکست تلاشهای بسیارش برای قبولاندن اثر به چند ناشر، سرانجام انتشارات برنار گراسه پذیرفت که «در جستجوی زمان از دست رفته» را در سه جلد به خرج نویسنده چاپ کند. طرف خانه سوان در نیمه دوم نوامبر منتشر شد. سال ۱۹۱۸ پروست «در سایه دوشیزگان شکوفا» را چاپ کرد و نوامبر همان سال جایزه ادبی گنکور را برای آن دریافت کرد و ناگهان معروف شد. وی سال ۱۹۲۰ بخش اول «طرف گرمانت» و سال ۱۹۲۱ بخش دوم «طرف گرمانت» و بخش اول «سودوم و گماره» و سال ۱۹۲۲ بخش دوم «سودوم و گماره» را در سه جلد چاپ کرد. در میانه اکتبر این سال پروست به برونشیت دچار شد و روز هجدهم نوامبر درگذشت. پس از مرگ او، سال ۱۹۲۳ «اسیر» در دو جلد، سال ۱۹۲۵ «گریخته» در دو جلد، سال ۱۹۲۷ «زمان بازیافته» در دو جلد و سال ۱۹۵۲ رمان «ژان سنتوی» در دو جلد منتشر شد. سال ۱۹۵۳ نیز اثر ناتمام «علیه سنت بوو» به چاپ رسید.
مارگارت آتوود
مارگارت آتوود، شاعر و رمان نویس کانادایی چنین روزی در سال 1939 در اوتاوا دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی بیش از 30 رمان، داستان کوتاه و شعر به چشم می خورد. او از 16 سالگی به طور حرفه ای کار نوشتن را آغاز کرد و آثار وی با اقبال بسیار روبه رو شد و توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. وی سال 1985 برای «خدمتکار» جایزه آرتور سی کلارک، سال 1996 برای کتاب «گریس دیگر» برنده جایزه گیلر و سال 2000 برای کتاب «آدمکش کور» جایزه بوکر را به خود اختصاص داد. «اوریکس و کریک»، «عروس فریبکار»، «چشم گربه» و «خیمه» از دیگر آثار اوست.
پل الوار
پل الوار، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1952 برای همیشه آرمید. وی که دسامبر 1895 به دنیا آمده بود، سال 1917 نخستین دفتر شعرش را با نام «وظیفه و نگرانی» منتشر و یک سال بعد دومین کتابش با عنوان «اشعار برای صلح» را روانه بازار کرد. مجموعه «جانوران و آدمیزادگانشان» در سال 1920 و «نیازهای زندگی و نتایج رویاها» در سال 1921 نام او را به عنوان شاعری سوررئالیست بر سر زبان ها انداخت. «مرگ از نمردن»، «چشمان پرثمر»، «شعر و حقیقت»، «شایستگان زیستن»، «در وعده گاه آلمانی» و «پایتخت اندوه» از دیگر شاهکارهای وی است.
کلاوس مان
کلاوس مان ، نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1906 در خانواده ای فرهنگی در مونیخ دیده به جهان گشود. وی که شهرت خود را مدیون نام پدرش توماس مان برنده جایزه نوبل 1929است، فعالیت ادبی اش را از سال 1932 و با نگارش نخستین بخش از زندگینامه اش آغاز کرد. رمان بسیار مشهور وی «مفیستو» نام دارد که سال 1936 به رشته تحریر درآمد و نخستین بار در آمستردام منتشر شد. میراث ادبی کلاوس مان همچون دیگر اعضای خانواده «مان» در آرشیو ادبیات مونیخ نگهداری می شود. وی سال 1949 در شهر کن فرانسه دیده از جهان فروبست.
آلن مور
آلن اسوالد مور، نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1953 به دنیا آمد. وی برای کتاب های کمیکش شهرت دارد و از او به عنوان بهترین نویسنده کتابهای گرافیکی در طول تاریخ و یکی از مهمترین نویسندگان بریتانیایی ۵۰ سال اخیر یاد شدهاست. وی فعالیت ادبی خود را از اواخر دهه 1970 با نوشتن در مجلات آغاز کرد. «مراقبان»، «وی مثل انتقام» و «از جهنم» از آثار برجسته اوست.
رنه ویوین
رنه ویوین، شاعر بریتانیایی چنین روزی در سال 1909 در تارن پاریس از دنیا رفت. وی سال 1877 در لندن دیده به جهان گشوده بود، اما شعرهایش را به زبان فرانسوی می نوشت. از مهم ترين آثار او میتوان به «سافو»، «گیتارها»، «زهر هکوران» ، «ترانه برای سایه من» و «خاطرات و خاکسترها و غبارها » اشاره کرد.
یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
نظر شما