شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۵
علی اسماعیلی: قرآن کریم از مرز مکان و زمان مي‌گذرد

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم «دومین دوره تجلیل از ناشران و پژوهشگران حوزه قرآن و عترت» که امروز (27 آبان‌ماه) در سرای اهل قلم برگزار شد، با بیان این مطلب که قرآن کریم با هیچ کتابی قابل مقایسه نیست، گفت: قرآن معجزه‌ای جاویدان و عالم‌گیر است که از مرز مکان و زمان مي‌گذرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، علی اسماعیلی در ابتدای این مراسم با اشاره به این‌که بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران روز پایانی خود را پشت سر می‌گذارد، اظهار کرد: در این دوره حدود 70 دستگاه، نهاد و موسسه به ارایه و اجرای یک‌هزار و 500 عنوان برنامه در حوزه کتاب پرداختند که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان تنها نقش برنامه‌ریزی و هماهنگ‌کننده را برعهده داشته است.
وی در ادامه سخنانش گفت: هفته آینده در جلسه‌ای، از مجموعه فعالیت‌های انجام شده در این دوره از هفته کتاب ارزیابی خواهیم کرد تا نسبت به عملیاتی شدن عناوین برنامه‌های هفته کتاب مطلع شویم. 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که در بیستمین دوره هفته کتاب توانستیم با ایجاد موجی بزرگ در حوزه کتاب، حساسیت مردم به کتاب و کتابخوانی را ارتقا دهیم، افزود: ما نباید به کتاب نگاه مناسبتی داشته باشیم و خود را از آن بی‌نیاز بدانیم بلکه باید کتابخوانی در برنامه‌های جاری روزانه همگان قرار بگیرد.

اسماعیلی در ادامه سخنانش با استناد به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر «تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم» گفت: قرآن تنها کتاب زندگی به شمار می‌رود که حل تمام مسایل بشر را در بردارد. بنابراین، باید قرآن را وارد زندگی مردم کرد چرا که تنها راه رستگاری، تمسک به قرآن کریم است.

وی با بیان این‌که حفظ قرآن کریم نه تنها نورانیت می‌آورد بلکه حافظه بشر را نیز تقویبت می‌کند، عنوان کرد: قرآن کریم سند حقانیت زنده پیامبر اکرم(ص) به شمار می‌رود. هر زمان بشر این کتاب آسمانی را مطالعه می‌کند، همواره بخشی از زوایای پنهان آن را کشف خواهد کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: قرآن کریم برگزیده‌ترین یادگار پیامبر اکرم(ص) و گواهی روشن بر صدق گفتار اوست. پی بردن به اعجاز قرآن تنها توسط خود قرآن کریم محقق می‌شود.

اسماعیلی با بیان این‌که قرآن کریم معجزه روحانی است، اظهار کرد: تمام امور خارق‌العاده‌ای که پیامبران برای صدق گواهی خود ارایه می‌کردند، جنبه جسمانی داشتند اما الفاظ قرآن کریم چنان تاثیرگذار بودند که در اعماق دل و روح بشر نفوذ می‌کردند.

وی با بیان این‌که قرآن کریم معجزه گویاست، بیان کرد: پیامبران برای صدق گواهی خود باید در میان علاقه‌مندان حضور پیدا می‌کردند اما قرآن معجزه‌ای است که حتی به معرفی توسط فرد دیگری نیاز ندارد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استناد به فرمایش پیامبر اکرم(ص) مبنی بر این‌که «هیچ زن و مرد مومنی نیست مگر این‌که خداوند برای او حق واجبی دارد که باید به اندازه توانایی‌اش قرآن بیاموزد و در آن بیندیشد.» گفت: توجه به قرآن و استفاده از دستورات آن در زندگی، وظیفه همگانی است.

اسماعیلی با بیان این‌که هر آیه از قرآن کریم سرفصل نوینی برای رسیدن به ذات مقدس خداوند محسوب می‌شود، افزود: مسوولان و متولیان ترویج فرهنگ قرآن باید برای خارج کردن قرآن از مهجوریت بکوشند. هر اندازه نویسندگان، ادبا و ناشران در این حوزه قلم بزنند، بازهم کم است.

وی با بیان این‌که بهترین قصه‌های عالم در قرآن کریم وجود دارد، ادامه داد: اگر می‌خواهیم فرهنگ دروغ در جامعه تعدیل یابد و آمار طلاق کاهش پیدا کند، باید قرآن وارد زندگی مردم شود و به تشکیل تشکل‌ها و واحدهای فرهنگی متعدد در حوزه قرآن اقدام کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: خوشبختانه گام‌های مثبتی با هدف توسعه و ترویج فرهنگ قرآن در جامعه و دولت برداشته شده است که از آن میان می‌توان به تصویب تشکیل معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد. این معاونت می‌تواند زمینه سیاستگذاری واحد در حوزه قرآن را فراهم کند.

اسماعیلی عنوان کرد: دولت همه دستگاه‌ها را مکلف کرده است تا نیم درصد از بودجه خود را به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص دهند. به نظرم هیچ فعالیت فرهنگی مهم‌تر و بهتر از ترویج فرهنگ قرآن نیست.

وی در پایان ضمن تشکر از سازمان دارالقرآن کریم و تشکل‌های ناشران قرآنی خواستار استمرار داشتن برگزاری این‌گونه جلسه‌ها شد و گفت: وظیفه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از فعالیت‌های قرآن و تشویق فعالان قرآنی است. ما باید بکوشیم تا فرهنگ اصیل قرآن و اسلام را هم در داخل و هم در خارج کشور گسترش دهیم.

مراسم دومین دوره تجلیل از ناشران و پژوهشگران حوزه قرآن و عترت امروز (27 آبان) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. در این مراسم محمد اللهیاری، مدیرکل اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت که به همراه سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارایه لوح تقدیر از برگزیدگان حوزه قرآن قدردانی کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها