کتابخانه صبا در تنب بزرگ امروز (24 آبانماه) در مراسم بیستمین جشنواره کتابخانههای عمومی و مطالعه مفید توسط رییس جمهوری ایران افتتاح شد. احمدینژاد گفت: کتابخانه بدون کتابدار بیمعناست و کتابدار مانند یک طبیب حاذق و عاشق تعالی انسانها به افراد مراجعهکننده در انتخاب کتاب یاری میرساند.-
وی ادامه داد: هر فردی که به کتابخانه مراجعه میکند دو دوست دارد که یکی از آنها کتاب است که ممکن است در مقاطعی با آن قطع رابطه فکری و عاطفی کند اما در کتابخانه دوست دومی با نام کتابدار است که دوست آگاه و دلسوزی برای افراد مراجعهکننده بهشمار میآید.
رییس جمهوری ایران اضافه کرد: من خاطرات زیادی از دوران کودکی و نوجوانی خود دارم؛ از کتابدارانی که با دلسوزی به كار خود مشغول بودند و هر کدام هزاران انسان فرهیخته را با کار کتابداری تربیت میکردند.
وی با اشاره به اینکه موضوع همه هستی «انسان» است و اگر انسان را برداریم خلق آسمانها و زمین بی ارزش و بی معناست، افزود: انسان است حقیقتی که معنابخش خلقت است. انسان تنها موجودی است که میتواند از خاک تا خدا برود و به بالاترین قلههای زیبایی دست پیدا کند و عینیت زیبایی، علم، حکمت، رافت، لطف و خیر باشد. انسان با چه چیز میتواند به این جایگاه برسد؟ آیا آن فیزیک و ماده است و یا فرهنگ و اندیشه و اخلاق؟
احمدینژاد تأکید کرد: انسان منهای فرهنگ بیمعناست و عالم هستی نیز بدون فرهنگ بیمعناست. همه چیز باید در خدمت انسان و فرهنگ باشد .همه چیز باید در خدمت بزرگ و عزیز شدن انسان باشد. انسان میتواند تا مرزهای جانشینی خدا پیش برود.
احمدینژاد با بیان اینکه فصل اندیشه، کتابداری و کتاب برای حقیقت است، افزود: در گذشته کتاب و کتابخانه بود ولی نه به اندازه اکنون. ما با بچههای محله خودمان یک کتابخانه سیار داشتیم و کتابها در میان افراد توزیع میشد و درباره کتابها با یکدیگر صحبت میکردیم که بعدها به مسجد محل منتقل شد.
رییس جمهوری همچنین گفت: خدا را شاکرم که کتاب و کتابخوانی در این سرزومین پر رونق است و جامعه کتابداران از اندیشمندترین و مومنترین افراد جامعهاند و نگاهشان به کتاب و کتابداری نگاهی آسمانی است.
وی تأکید کرد: باید به نقطهای برسیم که آحاد جامعه اهل اندیشیدن و مطالعه، اهل معنا، خودشناسی، خداشناسی، انسانشناسی و حقیقتشناسی باشند و این از دل تلاشهای شما بیرون میآید.
وی در بخش دیگری از این مراسم به نام ملت ایران و به نام خدا و به نام همه خوبیها و زیباییها کتابخانه تنب بزرگ را افتتاح کرد.
رییس جمهوری با بیان این که افتتاح این کتابخانه به ظاهر شاید چندان مهم نباشد، گفت: آن چه که مهم است نوع نگاه ملت ایران به عرصه زندگی و روابط اجتماعی است. جا دارد این را بگویم که ملت ایران در طول تاریخ منادی ارزشهای الهی و فرهنگی بودهاند.
وی همچنین گفت: تنب بزرگ در خلیج فارس است. خیلیها با جنجال مسایلی را مطرح میکنند، اسم عوض میکنند، جا به جا مینویسند. من نگران نیستم. کسانی نگرانی دارند که ریشه و اصالتی ندارند و جعلیاند و با خط کشیهای استعماری درست شدند و مانند چوبی هستند که به چوب دیگر تکیه دارند.
احمدینژاد ادامه داد: اسمهای تاریخی را کسی نمیتواند دست کاری کند. اسمهای تاریخی همین گونه به وجود نمیآیند. نامها در یک روند تاریخی و ریشهای درست میشوند. نامگذاری روی جغرافیا و سرزمین همین گونه به وجود نمیآید یا یک تمدن درخشانی در آن جغرافیا بوده است که به نام آن نامگذاری شده یا یک حاکمیت بزرگ بوده که مكاني به آن نام خوانده ميشود.
رييس قوه مجریه در پایان سخنانش گفت: تنب بزرگ هنوز چندان آباد نشده و برای آن در حال برنامهریزی هستيم. تاسیس کتابخانه در آنجا نشاندهنده روح بلند فرهنگی ملت ایران است و امیدواریم فرهنگ عشق و محبت به زودی در همه جهان حاکم شود.
در پایان این مراسم نیز رادیو کتاب با حضور رییس جمهوری ایران افتتاح شد.
نظر شما