یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۹:۱۴
محمدزاده:حوزه کتاب کم خبر نیست

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تقدیر از اهالی رسانه گفت: بهتر است نگوییم حوزه کتاب کم خبر است چون همان‌طور که اشاره کردم، سالانه حدود 60 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ می‌شود. حالا برای هر کتاب می‌توان هم خبر انتقال، هم خبر انتشار و هم نقد و تحلیل را کار کرد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم تجلیل از اصحاب رسانه، خبرنگاران و تولیدکنندگان برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی حوزه کتاب توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، عصر امروز یکشنبه 21 آبان با حضور محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد، پدرام پاک‌آیین، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی و منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

محمدزاده در بخشی از این مراسم با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین رسانه‌ها و اولین رسانه‌ها کتاب است گفت: خداوند برای ابلاغ پیامش، رسانه‌ای بهتر از کتاب پیدا نکرد و بار سنگین دین و شریعت را بر دوش این رسانه قرار،بنابراین وقتی صحبت از ارتباط کتاب و رسانه می‌شود، فراموش نکنیم که خود کتاب یک رسانه اثرگذار و مهم است.

وی ادامه داد: عمر اطلاع‌رسانی درباره کتاب در کشور ما تقریباً به اندازه عمر کتاب در این کشور است. تقریبا 201 سال پیش بود که اولین کتاب ایران در تبریز چاپ شد. از همان زمان که چاپ کتاب آغاز شد، اعلان و اطلاع‌رسانی کتاب هم همراه آن بود. آن روزها مطبوعات وجود نداشت، بنابراین میان صفحات کتاب، چند اعلان می‌گذاشتند که آن‌ها را به دیوار می‌چسبانده و به این وسیله کتاب را معرفی می‌کردند.

وی افزود: مطبوعات ایران حدود 20 تا 30 سال بعد از انتشار اولین کتاب بود که آغاز به کار کرد. از آن زمان تا امروز اطلاع‌رسانی در حوزه کتاب یکی از مباحث مهم مطبوعات و خبررسانی است.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با اشاره به این که امروز 80 رسانه مکتوب در کشورمان وجود دارد، عنوان کرد: بیش از 50 درصد این رسانه‌ها به موضوع کتاب می‌پردازند. برخی از نشریات هم هستند که 100 درصد محتوایشان درباره موضوعات مرتبط با کتاب است که به آن‌ها نشریات کتابگذار می‌گوییم. سایر مطبوعات هم در ستون‌های خود به موضوع کتاب می‌پردازند و در برخی از رسانه‌ها هم سرویس کتاب وجود دارد.

محمدزاده در ادامه سخنانش به تفاوت‌های خبرنگاری حوزه کتاب با خبرنگاری در حوزه‌های دیگر اشاره کرد و گفت: خبرنگارهای سایر حوزه‌ها خبری را تولید می‌کنند یا پوشش می‌دهند، اما کار خبرنگار کتاب به چه صورت است؟ چنین فردی علاوه بر آشنایی با موضوع تخصصی، نیازمند دانش‌های پیرامونی هم هست و چون کتاب موضوعات مختلفی دارد، طبیعتاً یک خبرنگار کتاب، در کشوری که سالانه 60 هزار عنوان کتاب در آن منتشر می‌شود، باید اطلاعات جامعی داشته باشد.

وی توضیح داد: یک خبرنگار حوزه اقتصادی، صرفاً با کانال‌های خبری‌اش آشناست، اما یک خبرنگار کتاب که قرار است یک کتاب اقتصادی را معرفی کند، باید به مبانی علم اقتصاد آشنا باشد. خبرنگاران عموماً یک حوزه خبری و یک حوزه رویدادهای خبری دارند، اما حوزه رویداد خبر یک خبرنگار کتاب مجموعه‌ای از تجارب و معارف بشری است که باعث می‌شود مجموع این مباحث یک کتاب شود.

این مقام مسوول گفت: طبق وعده‌ای که سال گذشته درباره انتشار کتاب آثار مطبوعاتی خبرنگاران دادم، امسال 6 عنوان از این کتاب‌ها منتشر شده اند که تا پایان سال همین تعداد علاوه بر عناوین قبلی منتشر خواهند شد. دلیل شکل‌گیری این طرح، این بود که به دنبال توسعه کیفی مطبوعات هستیم.

وی اضافه کرد: در این برنامه از آقای پاک‌آیین می‌خواهم همان‌طور که کتاب‌های دیگر مطبوعات را چاپ کردیم، کتاب مطبوعات حوزه کتاب را هم به صورت تخصصی به چاپ برسانیم. حتماً هم لازم نیست این کتاب مجموعه آثار یک خبرنگار باشد، بلکه می‌تواند مجموعه‌ای از آثار جمعی از خبرنگاران حوزه کتاب باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که برخی می‌گویند حوزه کتاب کم خبر است اظهار کرد: بهتر است نگوییم حوزه کتاب کم خبر است چون همان‌طور که اشاره کردم، سالانه حدود 60 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ می‌شود. حالا برای هر کتاب می‌توان هم خبر انتقال، هم خبر انتشار و هم نقد و تحلیل را کار کرد.

وی در پایان بیان کرد: حوزه کتاب چون حوزه فرهنگی است فارغ از سیاه نمایی و سفید نمایی است و به همین دلیل نقد کتاب کار عالمانه‌ای است.

محمد زاده به خبرنگاران توصیه کرد تا خود نیز کتابخوان حرفه‌ای باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها