جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۹
راه برون رفت از ترجمه‌گرایی در «جرات علمی» نهفته است

سردار حسین ظریف‌منش، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین‌(ع) معتقد است که مکتب اسلام ظرفیت و قابلیت ارایه راه‌کار در حوزه جنگ‌های نوین را دارد و برای برون رفت از ترجمه گرایی در حوزه دفاع و امنیت، به جرات علمی نیازمندیم./

سردار حسین ظریف‌منش در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر موانع موجود بر سر راه تالیف آثار حوزه دفاع و امنیت و راه‌کار برون‌رفت از ترجمه گرایی توضیح داد: جامعه ما از تالیفات این حوزه استقبال خواهد کرد و نیروهای مسلح و اندیشه‌ورزان حوزه دفاع و امنیت نسبت به این موضوع روی باز دارند. 

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین‌(ع) شجاعت و جرات‌ علمی را ابزار لازم برای ورود به عرصه تالیف در زمینه دفاع و امنیت دانست و تصریح کرد: باید باور داشت که مکتب اسلام ظرفیت و قابلیت ارایه راه‌کار را در حوزه دفاع و امنیت در جنگ‌های نوین دارد. 

سردار ظریف‌منش از دفاع مقدس به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند یاد کرد و گفت: ما دارای مجموعه‌های عظیمی از آموزه‌های علوی و نبوی و اسلامی هستیم که می‌توانیم از آن‌ها در زمینه‌های ماهیت، شیوه، چرایی، مولفه‌ها و ابزار دفاع و امنیت استفاده کنیم. 

وی بر لزوم جرات به‌خرج دادن محققان در زمینه‌های علمی تاکید کرد و افزود: محققان و اندیشه‌سازان باید تلاشی جدی، مستمر و خستگی‌ناپذیر را در برابر ترجمه کردن، تکرار مکررات و کلی‌گویی لحاظ کنند و در دریای اندیشه‌های ناب اسلامی وارد شوند تا غواص مروارید‌های گران‌بهای حوزه دفاع و امنیت باشند.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) 16 آبان ماه در آیین رونمایی از کتاب‌های «سیره دفاعی امام علی(ع)» و «سبک فرماندهی در فرهنگ علوی» گفته بود: متاسفانه در ادبیات حوزه دفاع و امنیت بیشتر رویکرد ترجمه‌گرایی حاکم است. همچنین از دیگر سو، دچار بیان مکررات و کلی‌گویی هستیم. بیان مفاهیم کلی در این زمینه گرچه ارزشمند است، اما سبب نیل به لایه‌ها و برنامه‌های عملیاتی برای ما نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها