یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۷
«مسجد کبود» در قاب تصویر نشست

«مسجد کبود» (فیروزه اسلام) به کوشش غلامرضا سحاب و محمدهادی خسروی گردآوری شده و مجموعه‌ای از عکس‌های این بنای تاریخی به همراه توضیحاتی درباره پیشینه آن را شامل می‌شود. سحاب گفت: این کتاب سبک جدیدی در کتاب‌های راهنمای آثار تاریخی به‌شمار می‌آید.-

مدیر انتشارات «دنیای جغرافیای سحاب» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: کتاب «مسجد کبود» (فیروزه اسلام)، مجموعه‌ای از تصاویر رنگی و توضیحی مختصر از آن‌هاست که با استفاده از برخی منابع کمیاب مانند سفرنامه‌ها، نقشه‌ها، عکس‌ها و تصویرهای بنا در دوره‌های مختلف تاریخی تدوین شده است.

سحاب افزود: در این کتاب تلاش شده تا با نگاه جامع و اجمالی مسجد کبود تبریز که در دوره ابوالمظفر جهانشاه بن قرایوسف قراقویونلو ساخته شده است، بررسی شود. در ابتدای کتاب، محل فعلی مسجد در نقشه تبریز و عکس‌های گذشته تا به امروز این بنا را به تصویر می‌کشد و در بخش بعدی نیز به مقایسه عکس‌های گذشته این بنا با آن‌چه مرمت شده است، می‌پردازد. 

وی گفت: در بخش آخر کتاب «سایت موزه عصر آهن تبریز» که در کنار این اثر واقع شده آمده است. همچنین کتاب با نیم‌نگاهی به سبک معماری بنا، نحوه کاشی‌کاری، نقوش و نگاره‌های به‌کار رفته در این اثر، آن‌ها را به‌صورت اجمالی بررسی می‌کند. 

مولف کتاب ادامه داد: کتاب براساس یک‌سال کار پژوهشی و میدانی گردآوری شده و هدف از گردآوری این مجموعه الگوسازی در نوشتن این‌گونه تاریخ‌نامه‌های تصویری به‌شمار می‌آید. در واقع در این کتاب علاوه بر زیباشناسی این مکان، پیشینه تاریخی آن را به‌صورت تصویری در اختیار مخاطب قرار داده است.

مدیر انتشارات «دنیای جغرافیای سحاب» توضیح داد: قطع کتاب به اندازه، شکل و رنگ لاجوردی یک قطعه کاشی مسجد کبود آماده شده تا به‌صورت نمادین خواننده را به آن فضا بکشاند. همچنین تلاش شده  عکس‌های درون مسجد با همان زاویه‌ای گرفته شود که عکاس آلمانی «فردریش زاره» در ۱۹۰۱میلادی آن‌ها را گرفته تا خواننده قادر به مقایسه عکس‌های قدیمی و جدید در کنار هم باشد. در کنار عکس‌ها درباره موضوع و آیه‌های قرآنی که در کاشی‌ها به کار رفته و رنگ کاشی‌ها توضیح‌های لازم آورده شده است.

سحاب درباه مخاطب کتاب «مسجد کبود» گفت: علاقه‌مندان این دسته کتاب‌ها پژوهشگران امر مرمت و بازسازی، همچنین دانشجویان رشته معماری و علاقه‌مندان به گردشگری‌های تاریخی‌اند. این کتاب تجربه جدیدی در کتاب‌های حوزه تاریخ، جغرافیا و معماری برای بناهای تاریخی به‌شمار می‌آید.

وی بیان کرد: قرار شده است تا برای دیگر بناهای تاریخی ایران نیز چنین کتاب‌هایی تهیه و تدوین شود که در این راستا مجموعه‌ای برای «ارگ علی‌شاه تبریز» آماده کرده‌ایم اما به‌دلیل هزینه‌های زیاد و عدم حمایت از سوی دستگاه‌های اجرایی، کار آن متوقف شده است.

کتاب «مسجد کبود» (فیروزه اسلام) به کوشش غلامرضا سحاب و محمدهادی خسروی در ۴۰ صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای ۲۰ هزار تومان از سوی انتشارات «دنیای جغرافیای سحاب» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها