چهاردهمین شماره دوفصلنامه علمی - تخصصی ایرانشناسی «مهر و ناهید» منتشر شد. در این شماره به معماری، ادبیات، تاریخ، هنر و موسیقی در ایران و پیشینه آن پرداخته شده است.-
این نشریه با مقالههایی با عناوین «پیشینه معماری و شهرسازی در ایران»، «ادبیات داستانی در ایران»، «پنچ تنترا و مثنوی معنوی»، «آتشکده آذرگشنسب»، «جستاری در واژههای هنرهای سنتی در اشعار سعدی»، «هنر موسیقی و جهانی شدن» و «هنر از دیدگاه فردوسی» به انتشار کنکاشهای حوزه ایرانشناسی پرداخته است.
مقاله «پیشینه معماری و شهرسازی در ایران» از فاطمه سمواتی، به معماری ایران و نمونههایی از شهرسازی در طول تاریخ میپردازد.
«ادبیات داستانی در ایران» نوشته محمدقاسم احمد، به ادبیات داستانی در ایران و هند پرداخته است. مقاله «پنچ تنترا و مثنوی معنوی» نیز از «بلرام شکلا»، استاد دانشگاه دهلی در حوزه زیان و ادبیات سانسکریت بهشمار میآید که به بررسی کتاب پنج تنترا و تاثیر الفاظ و حکایتهای آن بر مولانا در سرودن مثنوی معنوی میپردازد.
«آتشکده آذرگشنسب» که بهقلم قاسم آخته نوشته شده است، نگاهی به تاریخ و پیشینه این آتشکده و محل فعلی آن در آذربایجان غربی دارد. این آتشکده که امروز به تختسلیمان شهرت دارد، یکی از آتشکدههای سهگانه زرتشتیان بهشمار میآید.
«جستاری در واژههای هنرهای سنتی در اشعار سعدی» از ریحانه هاشمی، به اشعاری از سعدی که بهنوعی با صنایعدستی ارتباط دارند، پرداخته و آنها را تجزیه و تحلیل کرده است.
مقاله «هنر موسیقی و جهانی شدن» نوشته ایرج افشارسیستانی، ریشه موسیقی در ایران دورههای پیش و پس از اسلام را بررسی کرده و به چگونگی رخنه کردن موسیقی ایرانی در موسیقی جهانی میپردازد.
«هنر از دیدگاه فردوسی» مقاله پایانی این شماره از دوفصلنامه «مهر و ناهید» از سید محمود سجادی است که میکوشد به معنای هنر در قاموس فردوسی و ویژگیهای این هنر از دیدگاه وی بپردازد.
شماره 14 دوفصلنامه علمی ـ تخصصی «مهر و ناهید» در 114 صفحه و بهای 4 هزار تومان منتشر و در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان به مطالب ایرانشناسی قرار گرفته است.
نظر شما