براتعلي طبرزدي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره تازهترین فعاليتهاي موسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي در زمينه اسناد لانه جاسوسي اظهار كرد: دانشجويان پيرو خط امام(ره) تا سال 1372 هفتاد و دو جلد كتاب با موضوع اسناد لانه جاسوسي را منتشر كردند كه بعدها این اسناد در اختيار موسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: هفتاد و دو كتاب منتشر شده در قطع رقعي و در بر دارنده يك سوم اسناد بودند. موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی براي ايجاد نظم بيشتر ميان مباحث پراكنده اين آثار اقدام به انتشار اين كتابها در 11 جلد قطع وزيري به همراه لوح فشرده آنها كرد. تمامي كتابها با عنوانهاي اولیه چاپ شدهاند،زيرا موسسه با اين مجلدات مواجه سندی داشت. دانشجويان پيرو خط امام (ره) هم بدون دخل و تصرف اسناد را ترجمه و در اين كتابها گنجانده بودند.
طبرزدي درباره ترجمه اسناد باقي مانده لانه جاسوسي كه اكنون در اختيار اين موسسه است، گفت: بقیه مکتوبات ارزش استنادی ندارند و اسناد مهم را دانشجويان پيرو خط امام (ره) ترجمه كردهاند. مجموعه 11 جلدی اسناد، آثار قابل توجهي هستند، تا آنجا كه موفق به کسب جوايز كتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جلالآلاحمد شدند.
وي درباره ضرورت چاپ دوباره اسناد لانه جاسوسي در مجموعه 11 جلدی توضيح داد: هيچ مركزي حتي كتابخانه ملي نخستین مجموعه 72 جلدی اسناد را به صورت كامل در اختیار نداشت. اين آثار جزو كتابهاي ناياب شده بودند و با وجود اهميت آنها، از ياد رفته بودند. به همين دليل و براي احياي اسناد، آنها را دوباره چاپ كرديم. براي معرفي بيشتر اين اسناد در موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی نيز سايتي طراحي شده که در نشانی http://second-revolution.ir در دسترس است و اسناد را به صورت ديجيتال در اختیار مخاطب قرار ميدهد.
طبرزدي درباره تجديد چاپ اين 11 جلد افزود: اين آثار از سال 1385 تا يكي دو سال گذشته به صورت موردي تجديد چاپ شدهاند و آخرين سند اين مجموعه مربوط به گزارش ورود دانشجويان پيرو خط امام (ره) به سفارت آمريكاست.
وي ادامه داد: در اين اسناد موضوعهای پراكندهاي وجود دارند كه ميتوانند منبع تحقيقي پژوهشگران باشند، زيرا بر اساس اين اسناد مشخص ميشود سفارت آمريكا سرپل حضور آمريكاييها در كل منطقه خاورميانه و خاور دور بوده و از طريق این سفارتخانه در ايران پشتيباني ميشدند.
طبرزدي افزود: در اين اسناد مطالب قابل توجهي از كشورهاي ليبي، سوريه، عربستان، كويت، بحرين، مصر، پاكستان، فلسطين و ايران وجود دارند، تا آنجا كه با روزشمار وقايع انقلاب از درگذشت دكتر علي شريعتي تا پيروزي انقلاب اسلامی نیز روبه رو ميشويم. در ميان اين اسناد مداركي از خاندان سلطنتي و رجال پهلوي نیز وجود دارند كه براي پژوهشگران تاريخ و علوم سياسي با ارزش و قابل استفاده اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه «موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی طرحي براي نگارش كتاب بر اساس اين منابع تحقيقاتي دارد يا خير؟» گفت: يكي از طرحهای موسسه موضوع روابط ايران و آمريكاست كه به دليل مشكلات بودجهای هنوز كار آن را آغاز نكردهايم و يكي از محورهاي اين طرح در ارتباط با اسناد لانه جاسوسي خواهد بود.
شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۰
نظر شما