دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۷

فلیسیتاس هوپه نویسنده 51 ساله آلمانی شنبه 28 اکتبر (6 آبان) در مرکز تاتر شهر دارمشتات معتبرترین جایزه ادبیات آلمانی زبان یعنی جایزه گئورگ بوشنر را دریافت کرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، این جایزه به ارزش 50 هزار یورو از سوی آکادمی زبان و ادبیات آلمان اهدا می شود.

خانم هوپه در این مراسم گفت: «هرگز نمی خواستم نویسنده شوم.» هوبرت اشپیگل از نشریه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ نیز در سخنانی در تجلیل از هوپه آثار وی را متونی بی عیب و نقص و بی بدیل خواند. 

هیات داوران در توضیح انتخاب این نویسنده اعلام کرد :«فلیسیتاس هوپه با رمان ها و داستان هایش، در جستجوی کاشفان، قدیسان و انسان های بی عرضه به مرز خیال و واقعیت می رسد. انسان اگر چه می تواند یک دنیای کامل را در تصوراتش پدید آورد اما در حقیقت همیشه تنهاست.» 

فلیسیتاس هوپه در 22 دسامبر سال 1960 در شهر «هملن» متولد شد. طبق اعلام آکادمی زبان و ادبیات آلمان وی از سال 1980 در رشته های ادبیات شناسی، بلاغت، دین شناسی، زبان ایتالیایی و زبان روسی در دانشگاه های هیلدسهایم، توبینگن، یوجین / اورگان (آمریکا) و نیز برلین و رم تحصیل کرده است. او از سال 1996 به عنوان نویسنده آزاد در برلین زندگی می کند. نخستین اثر ادبی وی مجموعه داستان های کوتاه «پیک نیک آرایشگر» بود که در سال 1996 به زیر چاپ رفت. 

از  آثار نویسنده برگزیده امسال می توان به «پیگافتا» 1999 ، رمان «بهشت ، آمریکا» 2003 ، «جنایتکار و بی دست و پا» 2004 ، افسانه مدرن قدیسان به نام «یوحنا» 2006 ، و داستانی نو از سری رمان های شهسواران به نام «ایوان شوالیه شیرها» 2008 را نام برد. تازه ترین کتاب منتشر شده از این نویسنده خودزندگینامه تخیلی به نام «هوپه» است. 

جایزه گئورگ بوشنر را مشهورترین نویسندگان ادبیات آلمانی زبان همچون گوتفرید بن (1951) ، اریش کستنر (1957)، گونتر گراس (1965)، هاینریش بل (1967) و فریدریش دورنمات (1968) کسب کرده اند. سال گذشته فریدریش کریستین دلیوس همزمان با جشن 60 سالگی جایزه گئورگ بوشنر موفق به کسب این تجلیل برجسته ادبی شد. 

گئورگ بوشنر یک انقلابی و نمایشنامه نویس آلمانی بود. این نویسنده پیشرو قرن 19 در 17 اکتبر 1813 در گودلاو در ایالت هسن متولد شد و در تاریخ 19 فوریه 1837 در حالی که تنها 23 سال سن داشت در حالی که در زوریخ در تبعید به سر می برد بر اثر بیماری حصبه درگذشت. از وی آثاری همچون «مرگ دانتون» و «وویتسک» برجای مانده است که این آثار همچنان بر صحنه مراکز ادبی آلمان به نمایش درمی آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها