نظریدارکولی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: واضح است به دلیل نیازهای بخش پژوهش در حوزه داستان تصمیم به نگارش کتاب «راهنمای داستاننویسی» گرفتم. این کتاب میتواند در موقعیتهایی به عنوان کتاب دانشگاهی در رشته ادبیات داستانی استفاده شود.
وي گفت: در این اثر سعی داشتم براساس مطالعات زبانشناسی به تشریح و تحلیل عناصر داستانی بپردازم. این تعاریف میتواند از تازهترین تعاریف ادبیات داستانی جهان باشد.
نظریدارکولی با بیان اینکه دانشگاه تهران دو ماه پیش سمیناری برای کتاب «راهنمای داستاننویسی» برگزار کرد، توضیح داد: معتقدم که این کتاب مبناهای جدیدترین روشهای داستاننویسی و نقد داستان را در دنیا ارایه کرده است. از این رو آن را به دانشگاههای معتبر آمریکا و اروپا ارسال کردهام. در عین حال پیشنهاد میکنم که دانشجویان به این کتاب مراجعه و از آن استفاده کنند.
این پژوهشگر يادآور شد: این روزها برای هر یک از عناصری که در این کتاب مطرح شدهاند، مانند شخصیتپردازی، نماد، معنا و غیره در حال نوشتن کتابهایی به صورت مجزا هستم.
در بخشی از کتاب «راهنمای داستاننویسی» آمده است: «برای به وجود آوردن نماد در جمله باید معنای تمام اجزای جمله را در این جهت به کار گیریم. یعنی اگر کلمهای را میخواهیم نمادین تصور کنیم باید کلمات قبل و بعد از آن را در نظر گرفته و از معنای آنها بهره بگیریم.»
کتاب 100 صفحهای «راهنمای داستاننویسی» پاییز امسال(1391)به شمارگان دو هزار نسخه و قیمت چهار هزار و 500 تومان از سوی نشر «آریابان» منتشر شده است.
دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
نظر شما