جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۹
صفحه امروز؛ 19 اکتبر

جاناتان سوییفت، میگوئل آنخل آستوریاس، فیلیپ پولمن، لو شون و ناتالی ساروت از نویسندگانی اند که سال ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند./

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان سهم بزرگی در دنیای ادبیات داشته اند. 

جاناتان سوییفت
جاناتان سوییفت، هجو نویس و شاعر آنگولایی – ایرلندی چنین روزی در سال 1745 برای همیشه آرمید. وی که نوامبر 1667 در دوبلین به دنیا آمد به عنوان یکی از برجسته ترین نثر نویسان ادبیات انگلیسی محسوب می شود. از آثار با ارزش او می‌توان از «قصه یک معاند» و «پیشنهاد مودبانه» نام برد، اما معروف ترین اثر او «سفرهای گالیور» است که سال ۱۷۲۶ آن را به چاپ رساند. «شهر باران» و «جشن اورورک» ازگلچین های پرطرفدار ادبیات کودکان است که از این نویسنده به یادگار مانده است. 

میگوئل آنخل آستوریاس
میگوئل آنخل آستوریاس شاعر، داستان نویس و نمایشنامه نویس گواتمالایی چنین روزی در سال 1899 به دنیا آمد. او نقش بسیار پررنگی در نشان دادن ادبیات آمریکای لاتین به جهان داشت و موفق شد تا جایزه نوبل ادبیات 1967 را از آن خود کند. رمان های «باد سهمگین»، «پاپ سبز» و «چشمان بازمانده در گور» سه گانه معروف او هستند که به «سه گانه موز» شهرت دارند. این نویسنده توانمند این کتاب ها را در دهه 1950 به رشته تحریر در آورد. وی سال 1974 برای همیشه آرمید. 

فیلیپ پولمن
فیلیپ پولمن، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1946 در انگلیس دیده به جهان گشود. وی از 25 سالگی و نزديك به هشت سال به معلمی در مدارس راهنمايی مشغول شد و پس از آن به تدريس ادبیات بزرگسالان و کودکان پرداخت. در همين دوران بود كه وی نمايشنامه‌هايی برای كودكان نوشت كه بعدها در ديگر كتاب‌هايش نيز از آن‌ها الهام گرفت. سه گانه «نیروی اهریمنی» کتاب متفاوت و برجسته اوست که فروش قابل توجهی را به خود اختصاص داد. او با این سه گانه بر سر زبان ها افتاد و موفقیت فراوانی کسب کرد. این سه گانه شامل «سپیده شمالی»، «خنجر ظریف» و «دوربین کهربایی» است. او توانست برای نخستین کتاب این مجموعه مدال کارنگی ۱۹۹۵ را به دست بیاورد و برای کتاب دومش دو جایزه وایتبرد را به خود اختصاص دهد؛ این جایزه برای نخستین بار به کتابی در حوزه کودکان تعلق گرفت. جایزه کتاب سال بریتانیا، جایزه‌ کتاب سال پابلیشرز ویکلی، جایزه‌ کتاب سال گاردین و مدال یادبود آسترید لیندگرن از جوایزی اند که او به خود اختصاص داده است. «من موش بودم»، «کنت کارلشتاین» و «پل شکسته» از دیگر آثار اوست. 

لو شون
لو شون، نویسنده نامدار چینی چنین روزی در سال 1936 از دنیا رفت. وی که سال 1881 به دنیا آمد، داستان‌هایش را با نام مستعار ژو شورن به زبان های چینی کلاسیک و زبان بومی بایهو می نوشت. آثار لو شون از طریق ترجمه‌های متعدد به خوانندگان انگلیسی ‌زبان شناسانده شد. نخستین مجموعه مقاله های وی به زبان چینی کلاسیک سال 1902 منتشر شد. سال 1918 نخستین داستان کوتاهش با نام «خاطرات مرد دیوانه» روانه بازار شد. «مکالمه با اسلحه»، «بازگویی قصه های قدیمی» و «سرگردانی» از دیگر آثار اوست. 

ناتالی ساروت
ناتالی ساروت، نویسنده و حقوقدان روسی تبار فرانسوی چنین روزی در سال 1999 از دنیا رفت. وی که سال 1900 به دنیا آمد، از پایه‌گذاران جنبش ادبی «رمان نو»ی فرانسه محسوب می شود و اثر تئوریک او با عنوان «عصر بدگمانی» که سال ۱۹۵۶ نوشته شد، در کنار کتاب «درباره رمان نو» نوشته آلن روب‌گریه مانیفست مکتب «رمان نو» فرانسه شمرده می‌شود. وی نخستین اثرش را در ۳۲ سالگی منتشر کرد و پس از آن در طول عمر ۹۹ ساله اش، ۲۱ کتاب، شامل رمان، نمایشنامه و مجموعه مقاله به بازار فرستاد. «پرتره مرد ناشناس» از آثار مشهور اوست که سال 1948 منتشر و با تحسین بسيار ژان پل سارتر روبه رو شد. پس از آن سال 1963 «سكوت»، سال 1965 «دروغ» و سال 1993«او آن جاست» را خلق کرد. «شما خودتان را دوست ندارید»، «میان مرگ و زندگی» و «باز کنید» از دیگر آثار برجسته اوست که به بیش از 30 زبان ترجمه شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها