یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰
استقبال از کتاب‌های عربی ـ اسلامی در کنیا

با وجود بالابودن قیمت کتاب‌های عربی در کنیا، این کتاب‌ها با استقبال گسترده مسلمانان این کشور آفریقایی مواجه است. یکی از دلایل این امر، گسترش چشمگیر کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌‌های عربی ـ اسلامی در این کشور است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از الجزیره، علیرغم بالابودن نرخ کتاب در کشور آفریقایی «کنیا»، مسلمانان این کشور به ویژه آنان که در مدرسه‌ها و دانشگاه‌های اسلامی درس می‌خوانند استقبال گسترده‌ای از کتاب‌های عربی می‌کنند. 

این استقبال گسترده با بالارفتن شاخص توجه و روی‌آوردن به زبان عربی و مطالعات اسلامی میان اقلیت مسلمان کنیایی همراه شده است. مسلمانان این کشور 35 درصد از جمعیت 41 میلیونی آن را تشکیل می‌دهند.

یکی از نشانه‌های گسترش کتاب عربی بین فروشندگان و شهروندان مسلمان کنیایی برپایی نمایشگا‌ه‌های کتاب عربی در بسیاری از شهرهای این کشور است. «کتابخانه عمومی همگانی» هم که از سوی دانشگاه‌ها و برخی نهادهای خیریه اسلامی تشکیل می‌شود رواج خوبی در کنیا يافته است. افزایش مدارس، کانون‌ها و دانشگاه‌هایی که در آن به زبان عربی تدریس می‌شود هم نقش چشمگیری در گسترش این نوع کتاب‌ها داشته است.

«شیخ خمیس خلفان»، رییس شورای علمای کنیا معتقد است که شکوفایی حقیقی کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌های عربی، با بازگشت فارغ التحصیلان دانشگاه‌های اسلامی از کشورهای عربی صورت گرفت. وی می‌گوید پدیده «بیداری اسلامی» و مضامین فرهنگی و فکری همراه آن نقش بسیار زیادی در گسترش کتاب عربی در کنیا داشته است. 

از سوی دیگر، بالابودن قیمت کتاب‌ها از مهم‌ترین بازدارنده‌هايي است که روند روبه رشد گسترش کتاب‌های عربی ـ اسلامی در کنیا را با مشکل مواجه می‌کند. دلیل بالابودن قیمت کتاب‌ها به نبود چاپخانه عربی در این کشور بازمی‌گردد. کتاب‌های عربی ـ اسلامی موجود در این کشور غالبا یا از لبنان و یا از مصر وارد کنیا می‌شود و این خود افزایش قیمت حقیقی کتاب را به دنبال دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها