سامانه پیامکی 88317832 شماره پیام کوتاهیاست که شرکت کنندگان میتوانند، آثار خود را از این راه به دبیرخانه سومین جشنواره داستان کوتاه پایداری ارسال کنند. این سامانه، قابلیت ارسال داستانهای برگزیده جشنوارههای پیشین برای مخاطب را هم دارد.-
رضا حاجیآبادی با اشاره به اینکه فراخوان از شهریور سال جاری منتشر شده بود، اظهار داشت: چند نهاد دولتی، قول همکاری برای برگزاری این جشنواره را داده بودند و این جشنواره با توجه به این قول مساعدت، دیر آغاز شد.
وی افزود: قرار بود از روز 20 شهریور تا روز 20 مهر ماه 91 علاقهمندان، آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند و اکنون این جشنواره تا 30 مهرماه تمدید شد.
مدیر انتشارات هزاره ققنوس در ادامه، از راهاندازی سامانه پیام کوتاه این جشنواره خبر داد و گفت: با سامانه پیامکی 88317832 شرکت کنندگان میتوانند، آثار خود را از این راه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. این سامانه، قابلیت ارسال داستانهای برگزیده جشنوارههای پیشین برای مخاطب را هم دارد. به این ترتیب که کاربر با ارسال کلمه «داستان شماره یک» یا «شماره یک» به این سامانه میتواند، نخستین داستان برگزیده نخستین دوره این جشنواره را از راه پیامک دریافت کند.
حاجیآبادی، «سرنوشت جنگ را مردم رقم زدهاند. اجازه دهیم داستان آن را هم خودشان بنویسند» را به عنوان شعار جشنواره اعلام کرد و ادامه داد: این جشنواره و داستان کوتاه، شکل تازهای از ادبیات است که در کشورمان مورد استفاده قرار گرفته است. سالهای کمی از بهکارگیری این شیوه داستان نویسی در ادبیات ایران نمیگذرد و یکی از اهداف ما در برگزاری جشنواره داستان کوتاه پایداری، افزودن بر غنای محتوایی این گونه داستانهاست.
مدیر انتشارات هزاره ققنوس، با اشاره به برپایی کارگاههای آموزشی در حاشیه این جشنواره با تدریس «جواد جزینی» گفت: دفتر انتشارات هزاره ققنوس که محل دبیرخانه دايمی «جشنواره داستان کوتاه پایداری» نیز هست، محل آموزش نگارش داستان کوتاه خواهد بود.
وی در ادامه، دو ناشر خصوصی «سفیر اردهال» و «هزاره ققنوس» را بهعنوان برگزارکنندگان این جشنواره معرفی کرد و افزود: دورههای پیشین این جشنواره نیز با همکاری ناشران خصوصی برگزار شده بود.
حاجیآبادی درباره هیات ستادی این دوره «جشنواره داستان کوتاه پایداری» گفت: جلسههای ستاد جشنواره و نیز هیات داوران در محل دبیرخانه برگزار میشود که علاوه بر مدیریت انتشارات هزاره ققنوس، عابدینی مدیر انتشارات سفیر اردهال مدیریت دبیرخانه را برعهده دارد. همچنین در این دوره، کیوان کهریزی بهعنوان روابط عمومی جشنواره و جواد محقق به عنوان دبیر علمی فعالیت میکنند.
وی هیات داوران را تشکیل شده از جواد جزینی، نازنین جودت، جواد محقق و رضا حاجی آبادی عنوان كرد و از افزوده شدن مصطفی علیزاده به پیشنهاد جواد محقق(دبیر علمی) به عنوان برگزیده دوره پیشین جشنواره به اعضای هیات داوران سومین «جشنواره داستان کوتاه پایداری» خبر داد.
مدیر انتشارات «هزاره ققنوس» از شکلگیری ادبیات پایداری در کشور افغانستان یاد کرد و گفت: جشنواره ادبیات پایداری افغانستان با نام «تسنیم» فعالیت میکند و انتشارات هزاره ققنوس نیز در راه اندازی و داوری داستانهای این جشنواره با آنان همکاری داشته است و قرار است، در بخش حاشیهای اختتامیه «جشنواره داستان کوتاه پایداری» و همزمان با هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، برگزیدگان جشنواره تسنیم نیز معرفی شوند.
وی آثار رسیده را از 34 شهر اعلام کرد و افزود: علاوه بر شهرهای تهران، اصفهان و کرمان شهرهایی مانند کرج، نیشابور، همدان، کرمانشاه و ورامین نیز آثاری را به این جشنواره ارسال کردهاند.
رییس ستاد جشنواره ادامه داد: تاکنون نزدیک به 350 اثر به دبیرخانه ارسال شده که با توجه به اینکه هنوز تا پایان جشنواره زمان باقی است، به نسبت سال گذشته که 450 اثر را دریافت کردیم، آمار قابل ملاحظهای است و امیدواریم این آمار به نزدیک هزار اثر افزایش یابد.
وی برگزاری جشنوارههای مشابه جشنواره داستان کوتاه پایداری در کشور را از افتخارات این جشنواره دانست و گفت: خوشحالیم که تاکنون توانستهایم به وعدههایی که به شرکتکنندگان در انتشار آثارشان در قالب کتاب دادهایم عمل کنیم. همچنین کیفیت آثار رسیده این دوره نیز در مقایسه با دو سال گذشته قابل ملاحظه است.
مدیر انتشارات «هزاره ققنوس» هدایای این جشنواره را برای نفر اول هفتمیلیون ریال نفر دوم پنج میلیون ریال و نفر سوم سه میلیون ریال عنوان کرد و افزود: در بخش جنبی این جشنواره هم برای نفرات اول تا سوم بین دو تا پنج میلیون ریال هدیه نقدی در نظر گرفتهایم.
حاجیآبادی با اشاره به حضور کشور افغانستان در بخش حاشیهای سومین جشنواره درباره ظرفیت برگزاری این جشنواره در سطح بینالمللی گفت: امیدوارم در سال آینده بتوانیم کشورهای فارسیزبان دیگر را هم به این جشنواره بیفزاییم و برای بینالمللی کردن این جشنواره با چند مترجم زبانهای آلمانی و انگلیسی در این زمینه صحبت شده است.
وی داستان کوتاه را گونهای از ادبیات دانست که مخاطب اروپایی ارتباط خوبی با آن میگیرد و یادآور شد: با توجه به اینکه ادبیات پایداری هدف این جشنواره است، منتظر رسیدن آثاری از کشورهای غربی نیستیم اما به نظرم کشوری مانند بوسنی هم بتواند در آینده در این جشنواره حضور یابد.
رییس ستاد جشنواره درصد حضور بانوان را در این جشنواره در مقایسه با سال پیش بیشتر دانست و گفت: همانند دورههای پیشین آقایان شرکتکننده، پیشتازند.
در پایان جواد محقق، دبیر علمی «جشنواره داستان کوتاه پایداری» در سخنانی با اشاره به انتشار کتاب دو جشنواره اخیر تصریح کرد: آثار برتر این دوره نیز به همراه نام اعضای هیات داوران، بیانیه این دوره و نحوه برگزاری آن در کتابی منتشر خواهد شد.
نظر شما