به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از میان این نویسندگان حضور سه نویسنده برنده جایزه نوبل یعنی ایوان بونین، کلود سیمون و هارولد پینتر، در تقویم ادبی امروز (یک روز پیش از اعلام نام برنده نوبل 2012) از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ایوان بونین
ایوان بونین، نویسنده روسی چنین روزی در سال 1870 درخانوادهای قدیمی و سرشناس در وارونژ روسیه متولد شد. وی نخستین نویسنده روسی تا سال 1933 بود که موفق شد جایزه نوبل را از آن خود کند. او که سال ۱۸۹۱ نخستین مجموعه اشعارش را منتشر کرد، سال 1900 نخستین اثر نثرش با عنوان «سیب های آنتوناف» را به چاپ رساند، که بسیار مورد توجه قرار گرفت اما به خاطر توجه بیش از حد اشرافزادگان به این اثر، حساسیت منتقدان را برانگیخت. وی سال ۱۹۱۷ از روسیه خارج شد و به فرانسه رفت و در فاصله سالهای ۱۹۲۷-۱۹۳۰ به نوشتن داستان کوتاه پرداخت و آثار با ارزشی از خود بر جای گذاشت. «قصههای کوتاه از آمریکا و اروپا »، «آقایی از سان فرانسیسکو»، «خاطرات»، «به یاد چخوف»، «رویاها»، «جام زندگی» و «عشق میتا» از آثار اوست. وی نوامبر 1953 در پاریس از دنیا رفت.
کلود سیمون
کلود سیمون، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1913 در ماداگاسکار دیده به جهان گشود. او از نویسندگان پیشگام رمان نو است و آثار او را ميتوان در كنار رمان نویسانی چون آلن رب-گريه و ميشل بوتور قرار داد. او شيفته آثار نويسندگاني چون فاكنر، داستايفسكي، جيمز جويس و كالدول بود و نخستين رمانش با عنوان «فریبکار» را در سال 1946 به چاپ رسانید که با رمان «بیگانه» کامو مقایسه میشود. وی سال 1985 جایزه نوبل را دریافت کرد. «جاده فلاندر»، «پرستش بهار»، «اقاقیا» و «برزگر نامه» از آثار برجسته اوست . وی سال 2005 برای همیشه آرمید.
هارولد پینتر
هارولد پینتر، نویسنده و نمایشنامهنویس انگلیسی، سال 1930 چنین روزی در شمال لندن به دنیا آمد. وی که نوبل ادبیات سال 2005 را از آن خود کرد، از 20 سالگي شروع به چاپ كتاب شعر و بازي در صحنه تئاتر كرد و بیش از 30 نمایشنامه از خود به یادگار گذاشت. نخستین نمايشنامه او سال 1957 با نام «اتاق» منتشر شد اما شهرت او با نوشتن نمايشنامه «جشن تولد» به دست آمد. او طی سالهای 1965 تا 1975 پركارترين دوران کار حرفهای خود را پشت سر گذاشت و پس از «سرايدار» که سال 1959 منتشر شد، «بازگشت به وطن» را سال 1964، «سكوت» را سال 1967 و «چشمانداز» را سال 1968 روانه بازار کرد که همه با اقبال بسیار روبهرو شدند. پينتر سال 1990 تنها رمان خود را با نام «كوتولهها» منتشر كرد و علاوه بر آن، نگارش 22 فيلمنامه سينمايی را نيز برعهده داشت. وی در مراسم دریافت جایزه ادبی نوبل، با ارایه نظرياتش به صورتي جهاني از جورج بوش رييس جمهوري آمريكا و توني بلر نخست وزير انگلستان انتقاد و آنها را به نقض حقوق بشر در عراق متهم كرد. او جوایز ادبی مهمی از جمله جايزه «ديويد كوهن» در سال 1995 و نشان «لژيون دونور» فرانسه در سال 2007 را نیز در کارنامه ادبی دارد. پینتر دسامبر 2008 از دنیا رفت و پس از درگذشت او جایزهای به نام وی راهاندازی شده تا یادآور نام او باشد.
نورا رابرتز
نورا رابرتز، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1950 به دنیا آمد. وی که آثارش را با نام مستعار جی. دی راب منتشر میکند،بیش از 209 رمان در کارنامه ادبی دارد و با این آثار خود را در زمره نویسندگان پرفروش قرار داده است. «جستجو»، «روشناییهای شمالی» ، سه گانه «باغ » و «در مرگ» از آثار اوست. وی از سوی مجله تایم به عنوان یکی از 100 چهره پرنفوذ جهان در سال 2007 شناخته شد. مجله معتبر ادبی نیویورکر اخیرا از او به عنوان «رمان نویس محبوب آمریکاییها» یاد کرده است.
آلکسی تولستوی
آلکسی کنستانتینوویچ تولستوی، شاعر و نمایشنامه نویس روسی که چنین روزی در سال 1875 از دنیا رفت، سال 1817 به دنیا آمد و برای نمایشنامههای تاریخیاش به شهرت رسید. او که از خانواده بزرگ تولستوی بود، فعالیت ادبیاش را با سرودن شعر آغاز کرد. «مرگ وحشتناک ایوان» سال 1866، «تزار فئودور ایونوویچ» سال 1868 ، «تزار بوریس» سال 1870 و «شاهزاده نقرهای» از آثار اوست.
چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۰
نظر شما