سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۸
سفر ادبيات ايران به بزرگترين نمايشگاه كتاب جهان

امروز شصت‌و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت رسما گشایش می‌یابد. در این نمايشگاه جهانی کتاب، 14 غرفه به ناشران ايراني اختصاص یافته که در دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسال این نمایشگاه برپا شده‌اند. این در حالی است که سال گذشته حضور نيافتن غرفه اصلی ایران در این نمایشگاه با حاشیه‌هایی همراه بود و واکنش‌های گوناگونی را از سوی مدیران مختلف فرهنگی به همراه داشت. در نمایشگاه امسال منتخبی از تازه‌ترین نوشته‌های داستان‌نویسان کشورمان و برگزیدگان جوایز فرهنگی نمایش داده خواهند شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرانکفورت عصر امروز، سه‌شنبه 17 مهر (10 اکتبر) در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی فرانکفورت برپا خواهد شد.

ناشران ایرانی در نمايشگاه كتاب فرانكفورت 2012، در 14 غرفه حضور دارند این غرفه‌ها در سالن شماره 5 بين‌الملل و سالن شماره 3 كه سالن كودک و نوجوان است، جای گرفته‌اند. در این سالن موسسه نمايشگاه‌های فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد غرفه‌ای را به نمایش کتاب‌های منتخب اختصاص داده است؛ البته غرفه‌هایی نیز برای حضور گروهی چندین ناشر در نظر گرفته شده است. 

كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان نيز کتاب‌هایش را در این غرفه نمایش می‌دهد.
 
موسسه نمايشگاه‌های فرهنگی در این نمایشگاه كتاب‌هايی منتخب از 180 ناشر را همراه با آثار برگزیده در جوایز فرهنگی چند سال اخیر، نمایش به معرض ديد قرار داده است. همچنين مجمع ناشران دفاع مقدس هم كتاب‌های منتخب ناشران حوزه دفاع مقدس را در یک غرفه نمايش مي‌دهد.

در میان آثار داستانی حوزه بزرگسال ایرانی آثاری از اغلب ناشران عرصه داستان در این نمایشگاه کتاب ارایه شده است. 

این آثار که غالبا برگزیدگان، شایستگان تقدیر و نامزدهای جوایز مختلف فرهنگی مانند جایزه جلال آل‌احمد، کتاب سال، کتاب فصل و گام اول هستند، از سوی ناشران مختلف ایرانی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند.
 
از میان این آثار می‌توان به کتاب‌هایی چون نامیرا (صادق کرمیار)، قدیس (ابرهیم حسن‌بیگی)، کمی دیرتر (سیدمهدی شجاعی) دشتبان (احمد دهقان) و خانه پریان (تورج زاهدی) از انتشارات «کتاب نیستان» اشاره کرد. 

همچنین از نشر «آموت» کتاب‌هایی چون سوگ مغان و پریباد (محمدعلی علومی) ایراندخت (بهنام ناصح) و خانه روبرو (حسن کریم پور) به این نمایشگاه رفته‌اند. 

از نشر «ققنوس» نیز رمان «آفتاب‌پرست نازنین» نوشته محمدرضا کاتب در غرفه موسسه نمایشگاه‌های معاونت فرهنگی حضور دارد.

نشر «افراز» نیز با رمان‌ها و برخی آثار داستانی چون مهبوط و حوریه (مرتضی فخری)، مرد تشویش همیشه (محمد ایوبی) و عقرب‌ها را زنده بگیر (قباد آذرآیین) در غرفه ایران شرکت کرده است. 

انتشارات «هزاره ققنوس» نیز با دو اثر در حوزه شعر با نام لیلی‌های لیبرال(حمید ضیایی) و انار سبز، زیتون سرخ (پونه نیکویی) در این نمایشگاه حضور یافته است. 

رمان‌هایی چون جاده جنگ (منصور انوری) و تالار پذیرایی پایتخت (محمدعلی گودینی) نیز از آثار برگزیده داستانی انتشارت سوره مهرند که به این نمایشگاه راه یافته‌اند.
 
نمایشگاه کتاب فرانکفورت رویدادی است که هر ساله در ماه اکتبر در محل نمایشگاه تجارت فرانکفورت آلمان برگزار می‌شود.

این نمایشگاه از وسیع‌ترین نمایشگاه‌های تجاری کتاب در دنیا به شمار می‌آید که امسال شصت‌وسومین سال خود را پشت سر گذاشت. حضور ایران نیز در این نمایشگاه از سال 1378 فعال‌ و مستمر ادامه داشته است. 

سال گذشته و در دوره مسوولیت بهمن دری در ‌معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی ایران در این نمایشگاه شرکت نکرد و غرفه موسسه نمايشگاه‌های فرهنگی در این نمایشگاه تعطیل شد. این حضور نداشتن حاشیه‌هایی به دنبال داشت و سبب شد تا مدیران مختلف فرهنگی در وزارت ارشاد و مجلس شورای اسلامی واکنش‌های متفاوتی نسبت به آن نشان دهند. یکی از دلایل حضور نیافتن ایران در این نمایشگاه عدم صدور روادید برای برخی مسوولان فرهنگی ایران بیان شده بود.

نمايشگاه فرانکفورت از روز 10 تا 14 اكتبر برگزار می‌شود و در طول پنج ‌روز به کار خود ادامه می‌دهد. 

حضور نویسندگان و هنرمندان و دست‌اندرکاران صنعت نشر و چاپ به نیت‌های مختلفی چون تعامل با فعالان بین‌المللی صنعت نشر و رایزنی با ناشران بزرگ بین‌المللی و توسعه‌دهندگان صنعت چاپ و نشر کتاب و عرضه آثار از رویکردهای این نمایشگاه جهانی کتاب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها