سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
انتشار کتاب «خنده‌زار» انقلابی، در سوره‌مهر

كتاب «خنده‌زار» نوشته محمد محمودي نورآبادي که نقش روستاییان در پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده، تا يك ماه ديگر توسط سوره مهر منتشر مي‌شود. اين اثر، برگزیده بخش رمان بزرگسال چهارمين جشنواره داستان انقلاب بوده است.-

محمد محمودي نورآبادي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با اعلام این خبر افزود: ماجراي كتاب، حوادث يك سال مانده به پيروزي انقلاب را در روستايي به نام «زارستان» روايت مي‌كند.

وي ادامه داد: در اين كتاب، نقش مردم روستا و دغدغه‌هاي آنان براي مبارزه با رژيم پهلوي در همان فضاي كوچك روستا تعريف مي‌شود. اهالي روستا نماد مردم ايران و نيرو‌هاي ژاندارمري سمبل رژيم پهلوي‌اند.

محمودي نورآبادي، ويژگي مهم اين اثر را بيان مبارزات مردم در جامعه كوچكي به نام روستا عنوان كرد و گفت: انقلاب ايران مساله‌اي فراگير بود و نمي‌توان اين ادعا را داشت كه روستایيان نقشي در به ثمر رساندن آن نداشته‌اند. هر چند كه در بيشتر آثار منتشر شده، جريان‌ مبارزات مردم در شهر‌ها دنبال مي‌شود و كمتر مولفي به جريانات انقلاب از منظري متفاوت نگاه کرده است. در ميان كتاب‌هاي منتشر شده نيز فقط کتاب «تالار پذيرايي پايتخت» نوشته محمدعلي گوديني به جريان انقلاب در روستا‌ها اشاره دارد.

وي كه سعي كرده نگاه متفاوتي به جريان مبارزات انقلاب در كتاب «خنده زار» داشته باشد، افزود: در اين اثر، نقش آفريني مردم روستاي «زارستان» يكي از روستاهاي استان فارس در مبارزات انقلابي را به تصوير كشيده شده است.

محمودي نورآبادي درباره انتخاب اين موضوع براي كتابش توضيح داد: من دوران كودكي خود را در اين روستا سپري كرده‌ام و شاهد وقايع آن دوران بوده‌ام. اين داستان، زاده ذهن من است اما حوادث آن ريشه در واقعيت دارد. اين داستان از سال 1356 آغاز می‌شود و با پيروزي انقلاب در بهمن 1357 به پايان مي‌رسد.

اين نويسنده افزود: علاقه‌ شخصي‌ام در نگارش آثاری با هدف بيان نقش آفريني روستاييان در دوران هشت سال دفاع‌مقدس يا پيروزي انقلاب است زيرا معتقدم هر نويسنده‌اي به فراخور اشراف به مسايل پيرامون خود مي‌تواند كتابي با توجه به باورها، خرده فرهنگ‌ها و تكیه كلام‌ها بنويسد.

وي درباره انتخاب عنوان «خنده زار» براي كتابش گفت: «خنده‌زار» برگرفته از شادي مردم در پايان داستان است. ظلم ژاندارم‌ها باعث می‌شود، غم و اندوه بر روستا سايه بیفکند و با رفتن آن‌ها، خنده و شادي به روستا بازمی‌گردد. اين كتاب در 300 صفحه نوشته شده و تا يك ماه آينده توسط سوره‌مهر منتشر مي‌شود.

محمودي نورآبادي در پايان یادآور شد: اكنون نيز در حال نگارش كتابي درباره جشن عروسي شاه با ثريا هستم كه بازخورد اين ازدواج در روستاهاي لُر نشين استان فارس را دنبال مي‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط