همایش ملی سیرهپژوهی امام هادی علیهالسلام با هدف تولید منابع مکتوب علمی ـ پژوهشی درباره شخصیت، سیره و آثار دهمین پیشوای شیعیان همزمان با روز میلاد آن بزرگوار برگزار میشود.-
وی افزود: در راستای مواجهه با رخدادهای اخیر به ویژه اهانتهایی که در فضاهای اینترنتی به این بزرگوار شده بود، علت را در کمبود منابع مکتوب به ویژه تالیفات معاصری یافتیم که به درستی اندیشههای امام و سیره ایشان را بازگو کند، از این رو با ارایه محورهای علمی و تحقیقاتی در بررسی زندگی دهمین پیشوای شیعیان زمینههای برگزاری این همایش فراهم شد.
نجارزاده گردآوری مجموعه مقالات و چاپ آنها در قالب کتابی علمی را رویکرد اصلی برپایی این کنگره نام برد و گفت: متاسفانه درباره امام جواد(ع)، امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) با کمبود کتاب و منابع فارسی بهویژه در دوره معاصر مواجهیم. در کنگره قبلی زمانی که کتاب مجموعه مقالات همایش امام حسن عسکری(ع) به چاپ رسید، آن اثر در شمار نخستین کتابهای این حوزه بود که به شکل علمی مباحث مرتبط با سیره، زندگی علمی و روایی حضرت را بررسی میکرد. این همایش نیز در امتداد کنگره قبلی با هدف غنیسازی پژوهشها و مکتوبات مرتبط با امام هادی(ع) در نخستین دهه آبان ماه و همزمان با میلاد آن حضرت برگزار خواهد شد.
وی سفارش تالیف حدود 30 مقاله علمی به محققان و نویسندگان این حوزه که سابقه پژوهش در این زمینه را داشتند، از اقدامات همایش یاد کرد.
حجتالاسلام سیدمصطفی میرلوحی دبیر علمی همایش ملی سیرهپژوهی امام هادی علیهالسلام است. این همایش به همت دفتر اعزام مبلغ دانشگاه امام صادق(ع) با همکاری دبیرخانه احیای سیره ابن الرضا(ع)، مرکز مقاومت بسیج شهرداری، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، معاونت امور فرهنگی اجتماعی شهرداری، شورای اسلامی شهر تهران و معاونت امور فرهنگی و اجتماعی مناطق 1، 2، 3، 5 و 6 با مشارکت علمی پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی برگزار میشود.
ارایه مجموعه مقالات و پژوهشهای این همایش در پنج محور تنظیم شدهاند. نخستین محور «ميراث علمي ـ فكري امام هادي عليهالسلام» است که به «ميراث تفسيري امام هادي(ع)»، «تحلیل آموزههاي فقهي امام هادي(ع) در منظومه معارف تشيع»، «آموزههاي اخلاقي و حكمتهاي امام هادي(ع)»، «نقش امام هادي(ع) در تثبيت گفتمان امامت شيعي»، «گونهشناسي فضایل، مناقب و معجزات امام هادي(ع)»، «آموزههاي توحيدي امام هادي(ع)»، «آموزههاي معرفتشناختي امام هادي(ع)»، «تحلیل مضامین زیارات و ادعیه وارده از امام هادی(ع)(کتابهای جامعه کبیره، زیارت امیرالمومنین(ع) در روز غدیر»، «نصوص امامت امام هادي(ع)»، «مناظرات امام هادی(ع) و اصول حاکم بر آن» و «مواجهه امام هادی(ع) با نهضت ترجمه (دارالحکمه و فلسفه یونان)» تقسیمبندی میشود.
محورهای بعدی این همایش به ترتیب عبارتند از «امام هادي(ع) و زمينهسازي براي غيبت و مهدویت»، «جریان شناسی فکری ـ اجتماعي عصر امام هادی(ع)»، «دشمني با امام هادی(ع) در دنیای معاصر» و «سیره سیاسی ـ اجتماعي امام هادی(ع)».
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه اطلاعرسانی دبیرخانه به نشانی http://www.emobalegh.com/fa/ مراجعه کنند یا با شماره 88370141 تماس بگیرند.
نظر شما