به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، 10 جلد از مجموعه صد و دو جلدی «تقویم تاریخ دفاع مقدس» که در مرکز پژوهشهای دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تدوین شده، رونمایی شد.
در این مراسم که عصر پنجم مهر 91 در فرهنگسرای بهمن برگزار شد، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر سرتیپ دوم بازنشسته سعید پورداراب، یکی از نویسندگان و پژوهشگران مجموعه 102 جلدی «تقویم تاریخ دفاع مقدس» درباره معرفی مجموعه و عملیات ثامن الائمه(ع) سخنرانی کردند.
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ابتدا با اشاره به تقارن این رونمایی با سالروز عملیات ثامن الائمه(ع) گفت: این عملیات، به عنوان اولین عملیات مشترک بین نیروهای ارتش و سپاه نتیجهای پیروزمندانه داشت و این دو نیرو را به این نتیجه رساند که میتوانند به صورت مشترک عملیات انجام دهند و از آن به بعد عملیاتهای موفقیت آمیز شکل گرفت.
وی با بیان این که واقعه دفاع مقدس بیش از آن که یک واقعه تاریخی باشد، یک فرهنگ است که ریشه در واقعه عاشورا دارد، افزود: برای تدوین تاریخ دفاع مقدس، فرصت زیادی نداریم؛ زیرا افرادی که این دوران را درک کردهاند، از جمع ما میروند و خاطرات خود را به خاک میبرند و جوانان و دانشجویان از آگاه شدن از این دوران بی بهره میمانند.
امیر سرتیپ پوردستان، مرکز ثقل تدوین مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» را تاریخ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و بدون غرض نوشتن و نگارش واقعیتهای دفاع مقدس عنوان و اظهار کرد: مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» برای شهریور سال 59 تا اسفند سال 67، 102 جلد کتاب دارد که امروز جلدهای 11 تا 20 این مجموعه رونمایی میشوند و بقیه جلدهای آن نیز ویرایش شده و آماده چاپاند.
پس از سخنرانی فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ دوم سعید پورداراب درباره پیشینه تدوین این مجموعه گفت: در زمان فرماندهی امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، نیروی زمینی ارتش به این نتیجه رسید که باید واقعیت جنگ را به تصویر بکشد، به همین دلیل مرکز پژوهش های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش تشکیل شد.
سعید پورداراب در این باره افزود: در سال 81 نیز امیر محمدیفر، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش تدوین تاریخ دفاع مقدس را یک امر حیاتی برای ما دانست و گفت که باید آنچه در دفاع مقدس بوده را نوشت. از همان سال امیر فرهاد بهروزی، امیر سرتیپ نبی کریمی و من در مرکز پژوهش های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش کار تدوین را شروع کردیم.
وی با تاکید براین که مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» با اسناد و بدون خاطرهگویی نوشته شده و بزرگترین پروژه تاریخ دفاع مقدس است، افزود: امروز مجلدات این تقویم از ماه یازدهم تا ماه بیستم، از «آزادسازی نوسود» تا «فتح بزرگ» (یعنی عملیات فتحالمبین) رونمایی میشوند و جلدهای بعدی نیز به نوبت چاپ خواهند شد.
نام جلدهای یازدهم تا بیستم «تقویم تاریخ دفاع مقدس» از این قرار است: «آزاد سازی نوسود؛ حوادث تیر 60»، «فاتحین کرخه کور؛ حوادث مرداد 60»، «به سوی بستان؛ حوادث شهریور 60»، «شکست حصر؛ حوادث مهر60»، «فروغ فتح؛ حوادث آبان 60»، «فتح بستان؛ حوادث آذر 60»، « حماسه شیاکوه؛ حوادث دی 60»، «نبرد خونین در چزابه؛ حوادث بهمن 60»، «در راه پیروزی؛ حوادث اسفند 60»، «فتح بزرگ؛ حوادث فرودین 61».
در پایان این مراسم از امیر سرتیپ دوم بازنشسته سعید پورداراب، امیر فرهاد بهروزی و امیر سرتیپ نبی کریمی از نویسندگان و پژوهشگران مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» و مهندس محسن اسدی، شهردار منطقه 16 تهران، مهدی صولی، رییس فرهنگسرای بهمن از سوی نیروی زمینی ارتش تقدیر و هدایایی به آنان اهدا شد. همچنین مهدی صولی، تابلویی به رسم یادبود به امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اهدا کرد.
مراسم رونمایی «تقویم تاریخ دفاع مقدس» از سوی اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با همکاری مدیریت فرهنگی- هنری و معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 16 تهران در تالار سینما چاپلین فرهنگسرای بهمن برگزار شد.
پنجشنبه ۶ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۱
نظر شما