سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۵
ارتقای شبکه کتابخانه‌ای به ترویج فرهنگ مطالعه کمک می‌کند

رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مراسم رونمایی از «پورتال و شبکه جدید نرم‌افزار کتابخانه‌ای» با بیان نقش مطالعه در ارتقای رشد فرهنگی و فکری جامعه گفت: بهره‌برداری از بسترهای مهم ارتباطی نوین به برقراری ارتباط شهروندان با کتابخانه‌ها بستگی دارد و به رشد بیشتر آن کمک می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم رونمایی از «پورتال و شبکه جدید نرم‌افزار کتابخانه‌ای» امروز (4 مهر ماه) با حضور امیر خوراکیان، رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، محمد دکامئی، مدیر امور کتابخانه‌ای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، مسوولان، کتابداران و استادان دانشگاه در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. 

خوراکیان در ابتدای مراسم گفت: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در کنار مسایل اداری و اجرایی کتابخانه‌ها و نیز رشد فیزیکی آن اقدامات موثری در بحث کتاب و کتابخانه انجام داده است؛ استفاده چند جانبه از ظرفیت‌های موجود از مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال‌های اخیر بوده است.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از کانال‌های مهم ارتباطی نوین، می‌تواند افزون بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، به امکان برقراری ارتباط کارآمد بین شهروندان کمک کند.
 
خوراکیان با اشاره به این مطلب که بسیاری از برنامه‌های این سازمان در حوزه کتاب و کتابخوانی است، گفت: امسال حدود هفتصد عنوان برنامه در حوزه کتاب در دستور کاری قرار گرفته شده است که ارتقای شبکه کتابخانه‌ای می‌تواند ما را در پیشبرد برنامه‌های آتی خود یاری دهد. 

رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، پرداختن به ابعاد جدید ارتباطی و نیز استفاده از ظرفیت‌های خدمت‌رسانی را از راه‌های پیوند شهروندان با کتابخانه‌ها عنوان کرد و افزود: این ارتباط می‌تواند به ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه در جامعه کمک کند.

سپس مدیر امور کتابخانه‌ای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در این مراسم با اشاره به تلاش انجام گرفته در زمینه راه‌اندازی این نرم‌افزار گفت: بعد از تلاش و پیگری‌هایی لازم در سال‌های گذشته از سوی مدیران و نیز ایجاد زیرساختارهای مناسب، در این روز شاهد بهره‌برداری از نخستین شبکه کارآمد کتابخانه‌ای در کشوریم. 

وی افزود: نبود یک استاندارد لازم در نرم‌افزار کتابخانه‌ای و نیز افزایش میزان مراجعه‌کنندگان از این شبکه باعث شد نیاز به داشتن یک پورتال به‌روز و کار آمد بیشتر از هر موقع در نظام کتابخانه‌ای احساس شود.
 
دکامئی دسترسی آسان و سریع به موضوع‌های کتابخانه‌ای را از ویژگی‌های این نرم‌افزار عنوان کرد و گفت: می‌توان از این شبکه به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی مناسب کتابخانه‌ای بهره‌مند شد.

دکتر عباس حری از پیشکسوتان حوزه کتابداری در پایان این مراسم از اهمیت کتابخانه‌های عمومی خبر داد و گفت: فعالیت در امر کتابخانه‌های عمومی با توجه به گستردگی و نیز برخورداری از طیف وسیع مراجعه‌کنندگان از اهمیت ویژه‌ای در امر ترویج علم برخوردار است.
 
وی افزود: رسانه را مخاطب تعیین می‌کند و باید آن‌قدر بستر دسترسی به مطالب علمی و پژوهشی آسان شود که مخاطب زمان زیادی را برای پاسخ‌گویی به نیاز خود صرف نکند. 

حری با بیان این مطلب که در سال‌های اخیر نگاه مسوولان در حوزه کتاب متفاوت شده است، اظهار کرد: باید مرزهای دسترسی آسان به مطالب و اطلاعات و راه‌های انتقال این مفاهیم بیشتر از پیش مورد توجه قرار گیرد.
 
«جست‌وجو سایت با قابلیت و افزودن تصاویر متحرک»، «نمایه‌گذاری مطلب، مدارک و لینک‌ها»، «دانلود مقالات و مطالب علمی»، «معرفی کامل کتابخانه‌های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران» و «امکان استفاده از نشریات دسترسی آزاد» از  قابلیت‌های این پورتال به شمار می‌آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط