یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۱
وزیر ارشاد: آثار بسیار ارزشمندی در دانشنامه امام رضا (ع) تدوین می‌شود

دهمین همایش عملی ـ پژوهشی امام رضا(ع) ادیان، مذاهب و فرق امروز (2 مهرماه) در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از آغاز به کار تدوین دانشنامه رضوی در این دوره خبر داد و گفت: در این دوره آثار بسیار ارزشمندی ارایه شده که نشان‌دهنده پیشرفت در این زمینه است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید محمد حسینی در این مراسم ضمن تشکر از دست‌اندرکاران این همایش علمی، استادان و محققانی که به ارایه مقاله اقدام کرده‌اند و زمینه را برای برپایی هرچه بهتر این همایش فراهم کردند، اظهار کرد: حضور دانشگاهیان در این دوره از همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق بسیار پررنگ بود. همچنین گزیده‌ آثاری را که به دست دبیرخانه رسید در مقایسه با آثار سال گذشته غنی‌تر بودند و این امر نشان‌دهنده پیشرفت و انجام اقدامات مهم در این حوزه است.

وی خواستار انجام کارهای ارزشمند دیگر از سوی محققان و نویسندگان برای ارایه در همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق گفت: در این دوره آثار بسیار ارزشمندی مانند «حکومت و سیاست در سیره امام رضا (ع)»، «سیر تطبیقی در زندگی حضرت ابراهیم (ع) و امام رضا (ع)»، «ترجمه فارسی صحیفه رضویه»، «مجموعه مقالات 9 سال گذشته همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق»، «مدخل‌نامه دایرة‌المعارف امام رضا (ع)» و «نرم‌افزار تخصصی امام رضا (ع)» ارایه شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تألیف و تدوین آثار ارزشمند دیگر برای شرکت در یازدهمین همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق خبر داد و گفت: «ترجمه انگلیسی صحیفه سجادیه»، «موسوعه امام رضا (ع)»، «شرح و تفسیر ادبی صحیفه رضویه»، «مجموعه آثار تفسیری امام رضا (ع)» و «ترجمه مسند امام رضا (ع) به زبان انگلیسی» از  آثار در دست تألیف‌اند.

وی با اشاره به این‌که امام رضا (ع) در دورانی زندگی می‌کرد که بحث‌های فکری و اعتقادی در اوج خود به سر می‌بردند، گفت: توصیه ائمه اطهار(ع) همواره بر این مسأله بوده که در برخورد با مخالفان خود با ملایمت رفتار کنید. پیامبران اسلام همواره در طول تاریخ می‌کوشیدند در برخورد با دشمنان خود براساس منطق و استدلال حرف بزنند. در مسایل فکری نیز نباید مباحث فکری را تحمیل کرد بلکه باید آن‌ها را در افکار عمومی متقاعد ساخت.

حسینی با اشاره به آیاتی از کلام‌الله مجید عنوان کرد: ما باید به تبعیت از اسلام و قرآن کریم در برخورد با دشمنان با کمال احترام وارد گفت‌وگو شویم چرا که بخواهیم با دشنام و ناسزا با آن‌ها برخورد کنیم به نتیجه نخواهیم رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آیات الهی به اهمیت موضوع مناظره میان ادیان و فرق مختلف پرداخت و مصداق‌هایی را از تاریخ اسلام بیان کرد.

حسینی اظهار کرد: در اسلام همزمان با رفتار ملایمت‌آمیز بحث برائت نیز مطرح است اما در برخورد با عامه مردم با هدف جذب آن‌ها به سمت اسلام رفتار ملایمت‌آمیز یک اصل است که باید رعایت شود. پرهیز از رفتار توهین‌آمیز با دشمنان نوعی برخورد است که بزرگان اسلام داشته‌اند و همچنین منطق قرآن است.

وی در پایان با بیان این‌که در دوره امام رضا (ع) جامعه اسلامی با ادیان و گروه‌های مختلفی مواجه بود، خواستار نقد و بررسی آیین‌ها و عرفان‌های نوپدید در قالب مناظرات دانشگاهی و تألیف کتاب شد.

حسینی در پایان از تألیف کتاب «برهان مبین» خبر داد و گفت: این کتاب مجموعه مقالات دهمین همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق را در بردارد که امیدواریم هنرمندان از سوژه‌ها و عناوین این آثار برای ارایه آثار ارزشمند‌تر در آینده استفاده کنند.

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق را مبتنی بر یک حرکت علمی و پژوهشی دانست. 

وی اظهار کرد: این همایش توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات و دبیرخانه بین‌المللی جشنواره امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

رییس همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق ادامه داد: موضوع ادیان، مذاهب و فرق در زندگی امام رضا (ع) موضوع ویژه‌ای است. حضور ایشان با توجه به فتوحاتی که اسلام در آن عصر داشت برای بسط فرهنگ شیعی نقشی غیرقابل انکار بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران افزود: نوع مناظرات، گفت‌وگوها و مصاحبت ایشان با بزرگان سایر ادیان خود یک پیام برای گسترش فرهنگ اسلامی است. همان چیزی که امروز جامعه ما با توجه به هجمه‌هایی که از سوی دشمنان به اسلام وارد می‌شود باید به آن دقت ویژه‌ای کنند.

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: اگر در جهان تفاوت‌های دیدگاهی، دینی و اعتقادی وجود دارد، اسلام آن را به صورت یک دیالوگ دینی بیان می‌کند و هیچگاه با توهین به پیامبران سایر ادیان به اثبات خود نمی‌پردازد.

وی با بیان این‌که اگر حرکت فرهنگی مبتنی بر یک کار پژوهشی و علمی باشد به یقین موفق خواهد بود، گفت: در همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق بیش از 100 مقاله از سوی نویسندگان، استادان و دانشجویان به دبیرخانه همایش ارایه شد.

دهمین همایش علمی ـ پژوهشی امام رضا (ع) ادیان، مذاهب و فرق صبح امروز (2 مهرماه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور استادان، دانشجویان، نویسندگان و محققان برگزار شد. این همایش همچنان در حال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها