به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «موسیقیشناسی؛ فرهنگ تحلیلی مفاهیم» 143 مدخل دارد که هر کدام از دیدگاه پدیدآورنده به یکی از مفاهیم موجود در رشته موسیقیشناسی میپردازد.
در این کتاب سعی شده ابتدا با طرح پیشینه واژگانی و سپس روند تکامل اندیشه مرتبط و در خاتمه کاربردهای موسیقیشناختی واژه مورد بحث و اشاره به نظرات و آثار قابل اعتنای مرتبط با آن، خواننده را با مفهوم مورد نظر و کارکردش در موسیقیشناسی آشنا سازد.
از دید نویسنده کتاب موسیقیشناسی یکی از گفتمانهای بینارشتهای است که از یک جهت به تاریخ موسیقی، انواع آن، مبانی نظری و زندگی اجتماعیاش ارتباط دارد و از جهت دیگر مباحث مهمی را در فلسفه، زیباییشناسی، روششناسی، علوم طبیعی و فیزیکی و به ویژه علوم انسانی، دربر دارد.
همچنین نویسنده هدف این گفتمان بینارشتهای را کشف مبانی، قاعدهها و شیوههای مختلف آفرینش و دریافت موسیقی میداند. بر این اساس از صوتشناسی گرفته تا تاریخ موسیقی، سازشناسی، فرمهای موسیقایی، فنون آهنگسازی و نوازندگی، نظریه، تحلیل و نقادی موسیقی تا هنرهای دیگر و بسیاری شاخههای علوم و فلسفه همه در ذیل مداخل مختلف این رشته قرار میگیرند.
ساختار کتاب بر مبنای «فرهنگهای مرجع» پایهریزی شده و بر طبق حروف الفبای فارسی مداخل به مخاطب ارایه میشود.
چاپ دوم کتاب «موسیقیشناسی؛ فرهنگ تحلیلی مفاهیم» نوشته بابک احمدی در 520 صفحه و با قیمت 18 هزار و 900 تومان از سوی نشر مرکز منتشر شده است.
«از نشانههای تصویری تا متن»، «امید بازیافته»، «ترس و تنهایی»، «تصاویر دنیای خیالی»، «حقیقت و زیبایی» و «ساختار و تاویل متن» نام برخی از کتابهای منتشر شده به قلم بابک احمدی است.
یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما