جمعه ۳۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۲
صفحه امروز؛ 21 سپتامبر

استفن کینگ، اچ. جی ولز، سر والتر اسکات و ایوانا برلیک مازورانیک از نویسندگانی هستند که سالیان پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یکی از رویدادهای مهم ادبی که چنین روزی در سال 1937 اتفاق افتاد، انتشار کتاب «هابیت» اثر جی.آر.آر تالکین، نویسنده بریتانیایی برای نخستین بار بود. این کتاب در فضایی تخیلی و برای بچه ها نگاشته شده و یکی از مهم ترین آثار وی و نمونه ای درخشان از ادبیات کلاسیک کودکان به حساب می آید. این کتاب جایزه هرالد تریبون را به خود اختصاص داد. 

استفن کینگ
استفن کینگ، نویسنده معاصر آمریکایی چنین روزی در سال 1947 دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او 50 رمان ، حدود 200 داستان کوتاه و 5 کتاب غیرداستانی وجود دارد. بیش از 350 میلیون نسخه از کتاب های وی که در ژانر وحشت نوشته شده، در سرتاسر دنیا به فروش رسیده و از بسیاری از آن ها اقتباس سینمایی شده است. وی جایزه برام استوکر و جایزه ادبیات فانتزی را به خود اختصاص داده و برای «مرد کت شلوار مشکی» برنده جایزه او هنری شد. «هفت تیر کش»، «تلفن همراه»، «مسیر سبز»، «در قتلگاه» و «داستان های پراکنده» شماری از آثار اوست. 

اچ . جی ولز
هربرت جورج ولز، نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1866 در کنت به دنیا آمد. وی که خالق رمان های علمی – تخیلی است از کودکی با طعم فقر آشنا شد و از این رو از سن کم به کار مشغول شد. وی مدتی به عنوان شاگرد یک پارچه فروشی کار کرد، ولی به زودی دست از این کار کشید و برای تحصیل به دانشگاه رفت. او از سال 1901 به نوشتن روی آورد و رمان‌های زیادی نوشت که به بسیاری از زبان‌های زنده دنیا ترجمه و آثار سینمایی مختلفی از این کتاب‌ها اقتباس شده است. برخی از منتقدان آثار او را با ژول ورن، نویسنده فرانسوی مقایسه می‌کنند. «ماشین زمان»، «مرد نامرئی»، «جنگ دنیاها»، «نخستین انسان‌ بر ماه»، «تونو بانگی» و «سرگذشت آقای پولی» از آثار این نویسنده‌اند. وی سال 1946 از دنیا رفت. 

سر والتر اسکات
سر والتر اسکات، رمان‌نویس، نمایشنامه نویس و شاعر اسکاتلندی چنین روزی در سال 1832 از دنیا رفت. وی سال 1771 در ادینبورگ در خانواده‌ای اصیل دیده به جهان گشود. او که از نوجوانی به شعر، تاریخ و قصه‌های خیال‌انگیز بسیار علاقه‌مند بود، به دليل نگارش رمان‌های تاریخی، عنوان پدر رمان تاریخی را دریافت کرد. تاریخ رمان‌های وی به دوران قرون وسطای بریتانیا و فرانسه باز می‌گردد و شخصیت‌های آن را شاهان، ملکه ها و افراد سیاسی تشکیل می‌دهند. اثر ارزشمند او «ترانه آخرین خنیاگر» که سال 1805 منتشر شد، محبوبیت فراوانی برایش به ارمغان آورد. سال 1806سال انتشار «بالادها و قطعه‌هایی در تغزل» و سال 1808 سال انتشار «مارمیون» بود. انتشار «ایوانهو» در سال 1819 او را به اوج محبوبیت رساند. «کنیلورث»، «کوانتین دو روارد»، «عشق و فداکاری»، «راب روی»، «بانوی دریاچه» و «ویورلی» از دیگر آثار اوست. جایزه سر والتر اسکات که به نام وی راه‌اندازی شده که هر سال به برترین اثر داستانی تاریخی اهدا می‌شود. 

ایوانا برلیک مازورانیک
ایوانا برلیک مازورانیک، نویسنده کرواتی چنین روزی در سال 1938 از دنیا رفت. وی آوریل 1874 در خانواده ای بسیار سرشناس به دنیا آمد. وی سال 1882 دیکشنری تاریخ و قانون کرواتی را نوشت و خیلی زود نه تنها در سرزمین مادری اش بلکه شهرتی جهانی کسب کرد تا جایی که از وی به عنوان بهترین نویسنده کودک کروات یاد می شود. او ابتدا شروع به نوشتن شعر، خاطره و مقاله کرد اما آثار وی تا آغاز قرن بیستم منتشر نشد. سرانجام داستان ها و مقالاتش شبیه مجموعه ای آموزشی با عنوان «مدرسه و تعطیلات» پس از سال 1903 در روزنامه ها به چاپ رسید. مهم ترین اثر وی در سال 1913 با عنوان «ماجراهای شگفت انگیز هلاپیچ شاگرد کفاش» منتشر شد که نگاه ادب دوستان را متوجه او کرد. آخرین کتاب مازورانیک با نام «افسانه ها و قصه های پریان» پس از درگذشت وی سال 1943 منتشر شد. مازورانیک چهار بار نامزد دریافت جایزه نوبل شد اما در زمان وی این جایزه به زن ها تعلق نمی گرفت. وی در سال 1937 به عنوان نخستین زن در آکادمی علمی - هنری یوگسلاوی انتخاب شد. 

همچنین در چنین روزی از سال 1895 «سرگی یسنین» شاعر روسی، در سال 1965 «فردریک بایگبدر» نویسنده فرانسوی و در سال 1947 «مارشا نورمن» نمایشنامه نویس آمریکایی به دنیا آمدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها