سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۲
انتشار «مبانی جامعه‌شناسی ارتباطات» به قلم «رینر شوتس ایشل»

«مبانی جامعه‌شناسی ارتباطات» نوشته «رینر شوتس ایشل» با ترجمه کرامت‌الله راسخ برای بررسی مسایل و پرسش‌های عمومی جامعه‌شناختی منتشر شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «مبانی جامعه‌شناسی ارتباطات» کتابی است که برای جامعه‌شناسان و غیرجامعه‌شناسان نوشته شده است و در نظر دارد با استفاده و بهره‌گیری از نظریه‌های ارتباطی در حوزه جامعه‌شناسی به نقد و بررسی پرسش‌های عمومی در این حوزه بپردازد. 

جامعه‌شناسی ارتباطات با استفاده از دستاوردهای علمی حوزه‌های دیگر، در پیدایش و رشد نظریه‌های ارتباطی در حوزه جامعه‌شناسی بسیار موثر بوده است. نگارنده در این کتاب به دنبال تبیین این روابط و چگونگی به بار نشستن جامعه‌شناسی ارتباطات با توجه به تاثیر شاخه‌های دیگر است. 

جامعه‌شناسی ارتباطات یکی از مهم‌ترین شاخه‌های دانش جامعه‌شناسی است و کوشش می‌کند با نگاهی دقیق، زوایای مختلف ارتباطات انسانی را در بستر جامعه نقد و بررسی کند. طی سال‌های اخیر ارتباطات و شیوه‌های ارتباطاتی با رشد و گسترش چشم‌گیری مواجه شده است از این رو ادبیات این حوزه نیز با تغییراتی روبه‌رو شده و نظریه‌های جدیدی برای تبیین و شرح معادلات و مناسبات انسانی ارایه کرده است. 

این کتاب در شانزده فصل جمع‌آوری شده است، نگارنده در فصل نخست به کلیات مقدماتی درباره جامعه‌شناسی ارتباطات و اهمیت و ضرورت آن اشاره می‌کند. در فصل دوم با بررسی نظریات تئورسین‌هایی همچون «هومبلت»، «پیرس»، «سوسورف بولر»، «یاکوبسن» و «موریس» به زبان‌شناسی می‌پردازد. 

نویسنده در فصل سوم با عنوان نظریه‌های ارتباطی در جامعه‌شناسی سعی دارد به بررسی مدل‌ها و نظریه‌ها و پرسش‌هایی که به مدل بنیادی در جامعه‌شناسی ارتباطات، پرسش‌های اساسی جامعه‌شناسی ارتباطات، شرط‌های فرایند ارتباط، نظریه‌های کنش، تاثیر ساختارهای اجتماعی بر ارتباط، مفاهیم بنیادی مانند مفهوم، معنا و فهمیدن، شرط‌های عملی ارتباط و سرانجام شرط‌های رسانه‌ای ارتباطات بپردازد. 

نگارنده در فصل چهارم به بررسی نظریه‌های کولی و کنش‌های متقابل نمادین پرداخته و می‌کوشد تا زمینه فهم جامعه‌شناختی ارتباط را فراهم کند. در فصل پنجم، ششم و هفتم به تمرین‌هایی در این زمینه می‌پردازد و در فصل هشتم با تمرکز بر نظریه‌های «شوتیس» و «ولاکمن» می‌کوشد تا در فصل نهم به نظریه «گارفینکل» بپردازد. 

در فصل دهم نظریه «هابرماس» و عقلانیت ارتباطی، فصل یازدهم ارتباط و تفسیر ارتباطی، فصل دوازدهم نظریه «لومان» و نظریه خودارجاعی و فصل سیزدهم آثار و نظریه فایده مورد انتظار در ارتباط، فصل چهاردهم نظریه بازی زبانی و فصل پانزدهم نظریه «پیر بوردیو» و نظریه اقتصاد مبادله زبانی را معرفی می‌کند و سرانجام در فصل آخر به بخشی دیگر از نظریه‌های ارتباطات در جامعه‌شناسی ارتباطات می‌پردازد. 

«مبانی جامعه‌شناسی ارتباطات» نوشته رینر شوتس ایشل با ترجمه کرامت‌الله راسخ، در 547 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای چهارده هزار و 600 تومان از سوی نشر نی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها