به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر مجموعهاي دو جلدي است كه توسط استاد فرانسوي جامعهشناسي، ميشل لولمون نوشته شده.
نويسنده در اين اثر براي بررسي انديشههاي جامعهشناسي به 500 سال قبل از ميلاد مسيح(ع) مراجعه كرده و تفكراتي را كه ميتوان آنها را در حوزه جامعهشناسي به حساب آورد، شناسايي و در كتابش گرد آورده است.
عبدالحسين نيكگهر، استاد بازنشسته جامعهشناسي، سرگرم برگردان اين اثر به فارسي است. به گفته وي كه ترجمه جلد دوم را در دست دارد، به دليل كسالت، ترجمه اين اثر اندكي به تاخير افتاد.
وي افزود: نويسنده كتاب از دوره پيشاسقراطي آغاز ميكند و بررسيهايش را تا جامعهشناساني مانند وبر و پارسونز و نوساختارگرايان ادامه ميدهد. تقريبا ميتوان گفت كه بررسيهاي او درباره انديشههاي جامعهشناسي كامل است.
وي به بررسي كتابهاي «جمهور» افلاطون و «سياست» ارسطو از سوي نويسنده اين اثر اشاره كرد و گفت: چيستي قدرت،شهروند و حكومت كه در اين آثار بررسي شدند، در زمره انديشههاي اجتماعي قرار ميگيرند. قرون وسطي، عصر روشنگري، پيش از جنگهاي جهاني و حد فاصل آن دو تا دوره معاصر، برخي ديگر از دوره هاي مورد بررسي در اين اثرند. تعداد صفحات اين كتاب دو جلدي به 850 صفحه ميرسد.
وي با بيان اينكه انديشههاي جامعهشناسي در ايران نيز وجود داشته است، گفت: به معناي دقيق كلمه نميتوان چنين انديشههايي را در ميان آثار ايراني يافت، اما با بررسي دقيق رگههايي از انديشه جامعهشناسي در آراي متفكران ما مشهود است.
وي از سپردن كتابش به نظر ني پس از پايان ترجمه خبر داد و گفت: پيش از اين كتاب چند كتاب از من توسط نشر ني منتشر شده است و از همكاري با اين انتشارات رضايت دارم و به همين دليل اين كتاب را نيز به این نظر ميسپارم.
سهشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۵
نظر شما