به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با وجود پیشرفت سینما و همچنین ارزانتر شدن هزینه ساخت فیلم با توسعه دوربینهای دیجیتال، امکان فیلمسازی برای هر علاقهمندی به وجود آمده است. در این بین فقط نیاز به کتابهای تخصصی مفید در ساختن فیلم حس میشود. کتاب «چگونه کارگردانی کنیم» با عنوان فرعی «دستور زبان فیلم» نوشته دانیل آریخن بر همین اساس ترجمه شده است.
«چگونه کارگردانی کنیم» در بسیاری از دانشکدههای سینمایی دنیا به عنوان یک کتاب درسی تدریس میشود. مقدمه نویسنده کتاب مربوط به سال 1975 است و مدت زمان نگارش کتاب 20 سال بوده است. همچنین در این کتاب غیر از موضوع کارگردانی، مباحث مربوط به تهیهکنندگی فیلم، فیلمبرداری و خود فیلمنامهنویسی هم آمده است.
به عنوان مثال در بخشی از فصل دوم این کتاب آمده است: «با وجود پیچیدگی دوربین فیلمبرداری به عنوان یک وسیله فنی و دانش تخصصی لازم برای به کارگیری آن، فیلمساز فقط باید آن را یک مکانیسم ثبت به حساب آورد، درست مانند قلم یا ماشین تحریر برای نویسنده. برای کنترل دوربین فیلمبرداری فقط یک گروه متخصص لازم است. آنچه برای فیلمساز اهمیت دارد، همانا توانایی کنترل مفاهیم است.»
چاپ پنجم کتاب «چگونه کارگردانی کنیم» با عنوان فرعی «دستور زبان فیلم» نوشته دانیل آریخن با ترجمه عباس اکبری از سوی نشر نیلوفر در 706 صفحه و بهای 18 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
اکبری یکی از مترجمان تخصصی در حوزه کارگردانی سینما و فیلمنامهنویسی است. از دیگر کتابهای منتشر شده با ترجمه عباس اکبری میتوان به «چگونه فیلمنامه بنویسیم»، «راهنمای فیلمنامهنویس»، «راهنمای نگارش گفتوگو»، «راهنمای نگارش فیلمنامه؛ سینما و تلویزیون»، «نگارش فیلمنامه اقتباسی»، «خلق شخصیتهای ماندگار»، «ذن و هنر نگارش فیلمنامه»، «ساختار اسطورهای در فیلمنامه» و «نگارش فیلمنامه کوتاه» اشاره کرد.
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۶
نظرات