به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، تيرماه سال جاري نخستين گردهمايي كارشناسان ايستگاههاي مطالعه و روساي ادارات مراكز استانهاي نهاد كتابخانههاي ملي كشور برگزار شد.
در اين گردهمايي خبر راهاندازي ايستگاههاي مطالعه در كشور در شهريورماه اعلام شد. براساس اين طرح، قفسههاي هويتدار كه هر كدام مانند يك كتابخانه هستند با بيش از پنج هزار جلد كتاب در اماكن عمومي مانند فرودگاهها، مساجد بزرگ و بيمارستانها تعبيه ميشوند.
در اين طرح، هر كتاب بين 150 تا 200 هزار شمارگان دارد كه رقمي استثنايي است و اين ميزان شمارگان حساسيت انتخاب كتاب را براي ايستگاه مطالعه بيشتر ميكند.
با وجود اين پس از گذشت 19 روز از شهريورماه هنوز اين طرح آغاز به كار نكرده است.
منصور واعظي دبير كل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور درباره علت اين موضوع به خبرگزاري كتاب ايران گفت: علت اصلي اين موضوع، افزايش بهاي كاغذ است. قيمت كاغذ نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
وي ادامه داد: در سال گذشته برنامهريزي كرديم تا با بودجه مشخصي اين طرح را راهاندازي كنيم اما با افزايش قيمت كاغذ دچار مشكل شديم.
وي افزود: براي حل اين موضوع يا بايد تعداد ايستگاههاي مطالعه در كشور را كاهش بدهيم كه دلم نميخواهد اين طور بشود، يا اينكه منتظر تسهيلاتي باشیم تا بتوانيم كاغذ مورد نياز را تامين كنيم.
واعظي همچنين گفت: با توافق با دو شركت توليدكننده كاغذ كشور قرار شد تا هر ماه 100 تن كاغذ دريافت كنيم و از ابتداي سال نيز 400 تن كاغذ گرفتيم اما اگر بخواهيم با اين كاغذ دولتي اين طرح را اجرا و براي سه ماه كتابهاي خود را تامين كنيم نياز به 1500 تا 2 هزار تن كاغذ داريم.
اين مقام مسوول تاكيد كرد: در تلاشيم كارخانههاي كاغذ را متقاعد كنيم تا كاغذهايي را كه ميخواهند هر ماه تا پايان سال به ما بدهند، همه اين ميزان را تا پايان شهريور به ما بدهند.
وي با بيان اينكه در صورت تامین حداقل كاغذ موردنياز، اين طرح را شروع ميكنيم، افزود: ما براي هشت ماه، كتابهاي اين طرح را انتخاب و با ناشران و نويسندگان نيز صحبت كرديم و حقوق نشر را خريديم و صد كتاب آماده انتشار است.
واعظي اضافه كرد: در اين طرح قرار است هر ماه 15 عنوان كتاب منتشر شود و تا 150 عنوان كتاب صحبت شده است اما همانطور كه گفتم تا كنون انتشار صد عنوان كتاب قطعي است.
دبير كل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور عنوان كرد: حتی قفسههاي ايستگاه مطالعه را نيز خريداري و به استانها ارسال كرديم و تنها منتظر كاغذ هستيم.
وي گفت: بايد از تسهيلاتي استفاده كنيم كه يا با ارز دولتي اين كاغذ را وارد كنيم و يا اينكه كارخانههای داخلي كاغذ بتوانند حداقل هزار و 500 تن كاغذ به ما بدهند.
واعظي تاکید كرد: تاكنون با وزير صنايع و معادن، وزير ارشاد و كارخانهداران مذاكره كردهايم. آنها كمك ميكنند اما هنوز موضوع حل نشده است.
وي در پايان سخنانش ابراز اميدواري كرد تا با تامين كاغذ مورد نياز اين طرح در فصل پاييز سال جاري اجرا شود.
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما