به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، این تفاهمنامه با هدف توسعه و ارتقای سطح مطالعه مفيد، میان معاونت فرهنگي سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران به نمايندگي حجتالاسلاموالمسلمين سيدمحمدرضا واحدي و معاون فرهنگي سازمان و نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به نمايندگي از منصور واعظي دبير كل نهاد کتابخانهها ظهر امروز شنبه(18 شهريورماه) امضا شد.
واعظي در ابتداي اين نشست با اشاره به ميزان سطح تحصيلات در ميان سربازان و ارتشيان گفت: اگر به 25 سال گذشته نگاه كنيم آمار سطح تحصيلات سربازاني كه به مراكز ارتشي مراجعه ميكردند ديپلم و زيرديپلم بود اين در حالي است كه امروز به بركت انقلاب اسلامي و نيز توسعه علمي در كشور بيش از 75 درصد سربازان ورودي به ارتش داراي تحصيلات ديپلم و بالاتر از آن هستند.
وي ادامه داد: همین اتفاق در خانواده ارتشیها نیز صورت گرفته و امروز ایران در یک طراز خوب علمی پيش ميرود و تا چهار سال آينده در منطقه در رتبه اول به لحاظ سطح دانش و در دنیا نیز جزو برترینها خواهیم بود.
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور همچنين گفت: هنگامی که دانش در میان افراد یک جامعه افزایش مییابد، سرانه مطالعه هم افزايش مييابد. براساس سنجشها مشخص شد هر مقدار میزان دانش در هر منطقه از كشور افزایش یابد، هماهنگ با آن، سرانه مطالعه فراغتی هم بیشتر میشود. از این رو باید تسهیلات لازم را برای مطالعه در میان اقشار جامعه فراهم آورد.
واعظی گفت: مطالعه کردن و خواندن بهترين است و مدیران فرهنگی باید تلاش کنند جامعه ما اهل خواندن باشند تا دیدن و شنیدن. این تفاهمنامه نيز کاملاً با این اهداف در میان این قشر از جامعه منعقد میشود تا سربازان و ارتشیان بتوانند به بهترین منابع دسترسی داشته باشند، چرا که اصلیترین هدف این تفاهمنامه تسهیل خواندن در این قشر است.
وی در پايان عنوان كرد: امیدواریم بتوانیم منابع کتابخانههای سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش را تأمین کنیم، در این صورت مدیریت کتابخانهها بر عهده ارتش و تأمین کتاب برعهده ماست. امیدواریم با این تفاهمنامه عزم جدی از سوی هر دو دستگاه انجام شود تا شاهد رشد مطالعه در میان این قشر از جوانان باشیم.
در ادامه اين مراسم، واحدی معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران نيز طي سخناني گفت: به لطف خدا در ارتش همواره شوق به مطالعه و همدمي و انس با کتاب از دیرباز وجود داشته، بهگونهاي که امروز در سطح کشور ارتش 357 باب کتابخانه فعال دارد.
وي افزود: شاید ارتش یکی از نخستین سازمانها و نهادهایی در کشور بوده که برنامه نرمافزاری کتابخانهها را به صورت جامع از سال 63 داشته و اخیراً به دلیل تحول علم برنامهنویسی، اقدام به تولید و تهیه نرمافزار جامع کرده است که با عنوان سیستم جامع کتابخانههای ارتش شناخته و تمام کتابخانههای ارتش تحت وب اداره میشود.
به گفته اين مقام مسوول، در پنج سال گذشته از سال 86 تا 90 افزون بر دو میلیارد تومان کتاب توسط ارتش تهیه و به کتابخانهها تزریق شده، البته 600 میلیون تومان کتاب رایگان نيز از وزارت ارشاد دریافت و توزیع شده است.
وي تاكيد كرد: ارتش به لحاظ وجود سامانه نظمپذیری توانسته بحث نوسازی کتابخانهها به لحاظ فضایی و تجهیزاتی را با اعتبار خاصی صورت دهد. در همين این راستا 6 کتابخانه افتتاح شده و سایر کتابخانهها در حال ساخت هستند.
واحدي همچنين با اشاره به استقبال خانواده ارتش از مطالعه و کتاب گفت: اين در حالي است كه ارتش یک واحد عملیاتی است که بیشتر اعتبارات خود را باید معطوف به مسایل امنيتي کند. معتقدم با تفاهمنامههايي که طی سه چهار سال گذشته با مجامع مختلف امضا كرديم، اتکا بر خود را کمتر کردیم و در تعامل دوجانبه با معاونتها و نهادهای مختلف شرکت میکنیم. اين روابط یک اثر دوجانبه برای رشد و تعالی کشور عزیزمان ایجاد خواهیم کرد. امروز در ارتش بیش از پنج دانشگاه فعال داریم.
وی در پايان گفت: ارتش در حوزه توليدات كتاب نگاه فراملي دارد و كتابهاي ما در حوزههايي همچون دفاع مقدس مخاطبان خارج از كشور دارد.
در پايان اين مراسم دو طرف، تفاهمنامه همکاری دوجانبه را امضا كردند.
ایجاد و توسعه کتابخانههای مشارکتی در سطح مراکز عقیدتی سیاسی ارتش، ارتقای سطح آگاهیهای عمومی سربازان ، نیروهای پایور و خانوادههای آنها و ترویج فرهنگ مطالعه مفید و انجام طرحهای مشترک فرهنگی در حوزههای نرمافزاری از اصليترين موضوعات اين تفاهمنامه است.
ایجاد کتابخانههای مشارکتی در مراکز تحت پوشش سازمان با جمعیت بالای 700 نفر و با اولویت کتابخانههای بزرگ، تامین مکان، تجهیزات و نیروی انسانی کتابدار و سایر هزینههای جاری موردنیاز برای اداره کتابخانههای مشارکتی از سوی سازمان، کمک به تامین منابع مورد نیاز کتابخانههای مشارکتی سازمان شامل کتاب، نشریات، منابع چندرسانهای و نرمافزارهای موردنیاز توسط نهاد و پذیرش کتابداران سازمان در دورههای آموزشی نهاد (عمومی و تخصصی) مهمترین محورهای تعهدات طرفین است.
اجرای «طرح کتاب من» در کتابخانههای بزرگ سازمان با هدف تامین کتابهای موردعلاقه اعضا، بازدید و نظارت تخصصی کارشناسان و مسوولان نهاد از کتابخانههای سازمان و ارائه آموزشهای لازم در محل کتابخانه با همکاری سازمان، ارايه راهنمایی و مشاورههای تخصصی از سوی نهاد به منظور مجموعهسازی و ساماندهی منابع کتابخانههای سازمان و ارسال آمار و اطلاعات فعالیت کتابخانههای مشارکتی سازمان به نهاد با هدف تجمیع آمار و اطلاعات مطالعه در کشور از ديگر محورهای تعهدات طرفین است.
همچنين قرار است معرفی منابع مناسب برای مسابقات کتابخوانی متناسب با شرایط سربازان و نیروهای پایور، طراحی سوالات، برگزاری آزمون، استخراج نتایج و اعلام اسامی منتخبین و نظرات کارشناسی از سوی نهاد صورت گيرد.
عضویت سربازان و نیروهای پایور در کتابخانههای عمومی زیر پوشش نهاد با تخفیف50 درصد حق عضویت نيز از ديگر تعهدات نهاد كتابخانههاي عمومي كشور است.
اين تفاهمنامه در دو سطح ملي و استاني به مدت پنج سال اجرايي است و تمدید آن با توافق طرفین امکانپذیر خواهد بود.
شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۴
نظر شما