40 مقاله از 40 نظریهپرداز معاصر درباره عدالت در کتابی با عنوان «نظريههاي معاصر عدالت» توسط مرتضي بحراني به فارسی منتشر میشود.-
بحرانی در گفتوگو با ایبنا این اثر را جامع تمامی نظریات مهم درباره عدالت دانست که در قرن بیستم مطرح شدهاند. نکته مهمتر اینکه كيمليكا مقدمه مفصلي بر كتاب نوشته و چارچوبی را ارایه داده که بر اساس آن، تمام نظريههاي معاصر را عدالت در شش دسته تقسيمبندي کرده است. ماركسيسم، جامعهگرايي، فمنيسم، ليبراليسم، فايدهگرايي و ليبرتاريانيسم عنوان این رهیافتها هستند.
وی درباره رهیافت لیبرتاریانیسم توضیح داد: این واژه از سوی برخی از مترجمان، اباحيگري ترجمه شده است، اما به اعتقاد من این معادل معنای لیبرتاریانیسم را نمیرساند و به همین دلیل همان واژه انگلیسی را برای معادل به کار بردم.
بحرانی در ادامه، رهيافت ليبرال ـ رفاهي را از جمله مهمترین نظریههای عدالت دانست که در حال حاضر بیش از سایر رهیافتها در غرب مورد توجه است. وی گفت: این رهیافت بين آزادي و برابری تناسب برقرار میکند و به همین لحاظ، متعادلتر است. رهيافت ليبرال تاكيد بر آزادي دارد و رهيافتهاي ماركسيسم و فمنيسم نیز بر برابري تاكيد ميكنند. این در حالی است که رهیافت لیبرال ـ رفاهی میکوشد میان اين دو گرایش تعادل برقرار كند. این نظریه که نماینده اصلی آن، جان رالز است بیش از همه در آمریکا مورد توجه قرار گرفت. طبق این رهیافت، برابری و آزادي فداي یکدیگر نمیشود.
این اثر در مرحله ویرایش نهایی قرار دارد.
نظر شما