سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۱
نخستين‌های بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم

بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم كه در شب باراني 24 تيرماه آغاز به كار كرده بود، مجموعه‌اي از نخستين‌ها بود. اين گزارش به بررسي اجمالي اين نخستين‌ها در گام پاياني نمايشگاه پرداخته ‌است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آيين پاياني بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم در حال برگزاري است. اين نمايشگاه يك‌ماهه، با بخش‌هاي مختلف، پذيراي مخاطبان بود. چهل بخش محتوايي ستادي و غيرستادي با موضوع‌هاي متنوع در اين نمايشگاه به فعاليت پرداختند كه «اعجاز در قرآن»، «رستاخیز قرآنی» و پرده‌خواني در بخش «نمای نوین»، عرضه مكتوبات در بخش بين‌المللي و «تجليل از خادمان نهج‌البلاغه» از نخستين‌هايي بودند كه در اين دوره از نمايشگاه محقق شدند. 

مدير بخش «رستاخيز قرآني» در گفت‌وگو با خبرنگار ايبنا درباره مهم‌ترين اقداماتي كه در اين بخش صورت گرفت، گفت: در اين بخش تابلو‌هاي نقاشي با مضامين قرآن را به نمايش در آورديم كه با استقبال خوبي از سوي مردم روبه‌رو بود. 

محمدرضا برنجي افزود: در اين دوره از نمايشگاه تابلو‌ها را با موضوع معاد و رستاخيز عرضه كرديم و به دليل استقبال مخاطبان قصد داريم اين نمايشگاه را با موضوعات ديگر قرآني در سال‌هاي‌ آتي نيز برگزار كنيم. 

بخش «اعجاز در قرآن» هم براي نخستين‌‌بار در بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم به فعاليت مي‌پرداخت. عليرضا طالب‌پور، مدير اين بخش گفت: بخش اعجاز در قرآن نشست‌هايي علمي در حوزه‌هاي مختلف پزشكي، زمين‌شناسي، هواشناسي، نجوم، رياضي و... برگزار كرد. اين بخش در واقع انعكاسي از همايش اعجاز در قرآن بود كه كوشيديم با دعوت از استادان و پژوهشگراني كه براي اين همايش مقاله‌ ارسال كرده‌ بودند، اين نشست‌ها را برپا كنيم. 

وي بازديد از اين بخش را مطلوب ندانست و در اين‌باره توضيح داد: بحث‌هايي كه در اين بخش مطرح مي‌شدند بسيار علمي بودند و به همين دليل مخاطبان ويژه خود را طلب مي‌كردند. بنابراين بسياري از افرادي كه در اين نشست‌ها حضور مي‌يافتند توقع سطح بسيار بالاي اين نشست‌ها را نداشتند. 

طالب‌پور اين نمايشگاه را شروع خوبي براي «انجمن علمي اعجاز در قرآن» دانست و ابراز اميدواري كرد سال آينده با اطلاع‌رساني بهتر مخاطبان بيشتر و مشتاق‌تري پاي بحث اين نشست‌ها بنشينند. 

«ره‌يافتگان» نيز عنوان بخش تازه و پرمخاطبي بود كه بازديدكنندگان اين دوره از نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم با آن مواجه شدند. 

جمال طاهري، مدير اين بخش به خبرگزاري كتاب گفت: مردم استقبال كم‌نظيري از بخش «ره‌يافتگان» داشتند. در اين بخش علاوه بر اين‌كه تصاويري از تازه اسلام آورندگان در عرصه‌هاي گوناگون ورزشي، هنري، سياسي و... به همراه نقل قول كوتاهي از آنان به نمايش درآمد كه بسيار مورد توجه بازديدكنندگان قرار گرفت، محصولات مرتبط با تازه ايمان‌آورندگان به دين اسلام نيز عرضه شدند. در اين ميان كتاب‌هايي درباره دين اسلام و نيز خاطرات تازه‌مسلمانان به زبان‌هاي مختلف فارسي، انگليسي، فرانسه، روسي و .. با استقبال بسياري مواجه شدند. 

وي افزود: پوستر‌ها و عرضه فيلم‌هاي مستند ديگر محصولاتي بودند كه به كمك تازه‌مسلمانان آمدند و نيز نظر بازديدكنندگان را به خود جلب مي‌كردند. 

طاهري دعوت ميهمانان تازه‌مسلمان از ساير كشور‌ها را ديگر بخش جذاب «ره‌يافتگان» دانست و گفت: در اين بخش، ميهماناني از قاره‌هاي اروپا، آمريكا، آفريقا و آسيا به بيان دليل ايمان آوردنشان به دين اسلام پرداختند و پاسخگوي سوا‌ل‌هاي مختلف مردم در اين زمينه بودند. 

براساس اظهارات عصر روز گذشته حميد محمدي، رييس بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم، بازديد از نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم تا روز گذشته از مرز دو ميليون و 300 هزار نفر گذشت كه با احتساب بازديد امروز شهروندان از بزرگ‌ترين تفرجگاه معنوي كشور، آمار بازديد‌هاي اين دوره ركورد سال گذشته را نيز شكست و اين موضوع شايد بيانگر ارتقاي انتظارات مردم از بزرگترين رويداد معنوي كشور باشد. 

نمايش كتاب‌هاي مرتبط با نهج‌البلاغه در نمايشگاه قرآن كريم رويداد تازه‌اي نبود. اين بخش، طي سال‌هاي گذشته با همفكري مهدي علي‌قلي، رييس ستاد احياي نهج‌البلاغه و دكتر غلامعلي حدادعادل نماينده مجلس شوراي اسلامي، در نمايشگاه قرآن كريم برگزار شده و مخاطبان نيز از آن استقبال كرده‌اند؛ اما رخداد تازه‌اي كه در اين دوره به وقوع پيوست و در مقام نخستين‌ها قرار گرفت، «تجليل از خادمان نهج‌البلاغه» بود. در اين آيين كه در شامگاه 23 مردا‌ماه در صحن مقابل سالن شبستان برگزار شد، از خادمان فقيد نهج‌البلاغه همچون سيدعلي‌نقي فيض‌الاسلام، علامه محمدتقي جعفري و محمد دشتي تجليل شد. همچنين آيت‌الله سيدجمال‌الدين دين‌پرور و حسين استادولي از خادماني بودند كه در بخش «خادمان زنده نهج‌البلاغه» از آن‌ها قدرداني شد. در حاشيه اين آيين نيز مجموعه ده‌جلدي «كتاب‌شناسي امير‌المومنين(ع)» نوشته حجت‌الاسلام حبيبي رونمايي شد. 

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم نهج‌البلاغه را پس از قرآن كريم، شاهكاري دانست كه زمينه‌هاي مختلف علوم را مي‌توان در آن يافت و افزود: اگر كسي بخواهد با قرآن آشنا باشد، راه آن گفتار معصومان و آشنايي با نهج‌البلاغه است. 

رونمايي از بزرگترين قرآن مطلاي جهان و رونمايي از كتاب شرح‌ الاسماءالحسني از ديگر رويداد‌هاي مهم اين دوره از نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم بود. 

حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدي، رييس بيستمين نمايشگاه قرآن كريم در نشست خبري روز گذشته ابراز اميدواري كرده بود اين نمايشگاه معنوي به ساير استان‌هاي كشور و ساير كشور‌هاي مسلمان تسري يابد.
 
اختتاميه اين نمايشگاه اكنون با حضور مسوولان فرهنگي و اجرايي كشور در مصلاي بزرگ امام‌خميني(ره) در حال برگزاري است و اخبار آن متعاقباً در ايبنا منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها