یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۸
شاعران نسبت به مسایل جامعه احساس تعهد کنند

مراسم ضیافت افطار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی شعر و ادب، شامگاه دیروز (21 مرداد) در مجتمع باغ زیبا برگزار شد. وی در این مراسم گفت: شاعران باید نسبت به مسایل جامعه احساس تعهد کنند و شعرهایی در این حوزه بسرایند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدمحمد حسینی در این مراسم که با شعرای برجسته کشور برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت علی(ع) و گرامیداشت لیالی قدر با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر این‌که شاعران در کنار توجه به احساسات و عواطف خود، به مسایل کشور و جهان نیز توجه کنند، اظهار کرد: شاعران پیشکسوت و جوان نباید نسبت به مشکلات کشور و دنیا بی‌تفاوت باشند.

وی همچنین با استناد به سخن مقام معظم رهبری که «حمید سبزواری از جمله شاعرانی به شمار می‌آید که در میدان نبرد حضور داشت و هجمه‌های دشمن را به جان خرید. بنابراین، بروید و مراسم‌های نکوداشت خود را بر این محور برگزار کنید.» گفت: شاعران دیگر نیز باید به تبعیت از این شاعر برجسته کشور توانمندی‌های خود در حوزه شعر را برای برخورد جدی با هجمه‌های دشمن به‌کار ببرند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: این روزها متعلق به امام علی (ع) است. همه با کلام تاثیرگذار این حضرت آشنایید تا آن‌جا که «جرج جرداق» مسیحی درباره کلام ایشان این‌گونه می‌گوید «من از 12 سالگی با نهج‌البلاغه مانوسم و هر روز که می‌گذرد یک نکته جدید از آن می‌آموزم»

حسینی در ادامه سخنانش گفت: امیدوارم همان‌طور که به قرآن کریم توجه داریم، به نهج‌البلاغه که معجزه علوی و برادر کوچک قرآن است نیز توجه کنیم.

وی افزود: همان‌طور که در قرآن کریم آیه‌هایی وجود دارد که باید در برابر آن‌ها سجده کرد، نهج‌البلاغه نیز خطبه‌هایی را دربردارد که باید در برابر مقام و قداست آن‌ها نیز سجده کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در طول تاریخ در زمان خلافت بنی‌امیه و بنی‌عباس، شاعران را به سردون شعر تشویق می‌کردند چرا که در آن دوران سرکوب، ظلم و ستم سرودن شعر نوعی جهاد در راه خدا محسوب می‌شد. به‌گونه‌ای که برخی از ائمه اطهار(ع) در بسیاری از روایات، پاداش سرودن شعر برای دفاع از حریم اسلام و مسلمین را فراهم کردن خانه‌ای در بهشت از سوی خدا بیان کرده‌اند.

حسینی با بیان این‌که واژه قدر در قرآن کریم به صورت مکرر تکرار شده است، اظهار کرد: قدر در لغت به معنای تقدیر، اندازه‌گیری، نیکی و احسان کردن است. در ادبیات فارسی نیز درباره واژه قدر ابیات متنوع و زیبایی داریم. سعدی در میان شعرا در ابیات خود از واژه قدر بیشتر استفاده کرده است. مولوی نیز از جمله شاعرانی محسوب می‌شود که واژه قدر را به کرات در ابیات خود به‌کار برده است.

در این مراسم قادر طراوت‌پور، مسوول شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شاعران برجسته کشور مانند حمید سبزواری، حجت‌الاسلام جواد محمدزمانی، دکتر محمود اکرامی‌فرد، فاطمه طارمی، مصطفی محدثی‌خراسانی، بنیامین سربندی، قادر طهماسبی و سید حسین متولیان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شعرخوانی پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها