رییس فرهنگسرای فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره کتابخانه تخصصی این فرهنگسرا اظهار کرد: تمام کتابهای موجود در این کتابخانه در رشته تخصصی رایانه و فناوری اطلاعات هستند و بیش از سه هزار عنوان کتاب در این حوزهها در کتابخانه این مرکز وجود دارد.
علیاکبر امیری با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر هم در این کتابخانه عضو هستند افزود: اغلب اعضای این کتابخانه دانشجویان رشتههای رایانه و فناوری اطلاعاتند و علاوه بر این گروه، علاقهمندان به موضوع فناوری هم برای استفاده از برنامهها و آثار مختلف موجود به این کتابخانه مراجعه میکنند.
وی درباره بهروز شدن منابع این کتابخانه گفت: معمولا در دو مقطع زمانی مختلف، یعنی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و پیش از آغاز سال تحصیلی جدید کتابهای لازم در حد توان خریداری میشوند. علاوه بر این موارد، همزمان با معرفی تازههای نشر هم میکوشیم در طول سال، آثار جدید و مفید را در حوزه فناوریهای نوین خریداری کنیم.
رییس فرهنگسرای فناوری اطلاعات منابع خریداریشده موجود در کتابخانه را متناسب با استانداردهای روز جامعه خواند و گفت: علاوه بر منابعی که کتابخانه به اعضا ارایه میدهد، مسابقات مختلف کتابخوانی موردی یا مناسبتی هم در برنامه کاری این فرهنگسرا قرار گرفتهاند. همچنین در این فرهنگسرا برنامههای تخصصی مختلفی هم در حوزه کتاب برگزار میشود که میتوان به معرفی، نقد و رونمایی کتابهای تازه منتشر شده اشاره کرد.
وی رونمایی از کتاب «مدیریت كسب و كار دیجیتال» را یکی از برنامههای گذشته این فرهنگسرا دانست و افزود: تلاش میشود کتابهای مفید علمی و مرتبط با فناوریهای نوین و یا آثاری که به فرهنگ استفاده از شبکههای مختلف و علوم جدید میپردازند به مخاطبان شناسانده شوند.
امیری درباره برنامههای آینده این فرهنگسرا گفت: بعد از ماه مبارک رمضان و تقریبا از نیمه دوم شهریور ماه، حدود پنج جلسه نقد و بررسی کتاب در حوزه فناوری اطلاعات خواهیم داشت و در فصل پاییز هم حداقل دو مسابقه کتابخوانی و چهار جلسه نقد کتاب در فرهنگسرا برگزاری میکنیم.
وی نیازسنجی مخاطبان این فرهنگسرا را یکی از فعالیتهای همیشگی این مرکز دانست و گفت: با شروع سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها، برای جلب نظر مخاطبان، با اعضای فرهنگسرا بهویژه دانشجویان دانشگاههای صنعتی، همفکری صورت میگیرد تا بتوانیم فعالیت مفیدتری داشته باشیم و در راستای نیاز مخاطبان به پیش برویم.
امیری درباره زمان تاسیس این فرهنگسرا و اهداف آن گفت: این مرکز از سال 1383 تاسیس شده و فعالیت تخصصی خود را از سال 1385 به طور جدی آغاز کرده است. هدف این فرهنگسرا ارایه خدمات به مخاطبانی است که به اطلاعاتی درباره فناوری اطلاعات و رایانه نیاز دارند.
به عقیده امیری، بهروز بودن منابع کتابخانههای تخصصی ویژگی بارزی است که سبب تمایز آنها با کتابخانههای عمومی میشود. وی درباره این ویژگی گفت: حدود 90 درصد کتابهایی که برای کتابخانه فرهنگسرای فناوری اطلاعات در سال 1385 تهیه شدهاند امروز قابل استفاده نیستند و ما همواره باید به فکر روزآمد کردن منابع موجود باشیم. منابع کتابخانه ما بسیار زود و در راستای پیشرفت علوم تغییر میکنند و نرمافزارهایی که پنج سال قبل استفاده میشدند اکنون عملا کاربرد ندارند.
وی با تاکید بر این نکته که بهروز نشدن کتابخانه این فرهنگسرا در طول یک سال هم میتواند سبب تضعیف کتابخانه و در نهایت از دست دادن مخاطبان شود، افزود: بر همین اساس حداقل سالی دو بار از اعضا نظرسنجی و نظرات کارشناسان نیز دریافت میشود تا بتوانیم پاسخگوی نیاز مخاطبان و اعضای فرهنگسرا باشیم.
چگونگی اطلاعرسانی برنامههای این فرهنگسرا موضوع دیگری بود که امیری توضیحاتی درباره آن بیان کرد: در اکثر موارد اطلاعرسانی در سایت و پرتال مجموعه انجام میشود زیرا بسیاری از مخاطبان ما افرادیاند که اطلاعات را از طریق اینترنت دنبال میکنند. از سوی دیگر پژوهشگاه اعضای کتابخانه را با ارسال پیام کوتاه از رویدادهای جدید مطلع میکند.
وی در پاسخ به این سوال که ارتباط این فرهنگسرا با دانشگاههای مختلف چگونه است گفت: بیشترین ارتباط با دانشجویان دانشگاههای مختلف است که اعضای این فرهنگسرا هم هستند. علاوه بر این موارد به طور موردی برنامههای مشترکی با دانشگاههای مختلف برگزار کردهایم که امیدواریم در آینده این ارتباط بیشتر شود.
كتابخانه فرهنگسرای فناوری اطلاعات نخستین كتابخانهای است که به طور تخصصی به موضوع فناوری اطلاعات و رایانه در تهران و حتی كشور اختصاص یافته است.
علاقهمندان برای آگاهی از برنامههای این فرهنگسرا میتوانند به پرتال این مرکز به نشانی http://it.farhangsara.ir مراجعه کنند.
كتابخانه تخصصی فرهنگسرای فناوری اطلاعات در تقاطع خیابانهای كارگر و جمهوری اسلامی قرار دارد و همه روزه از ساعت 9 تا 12 و 13 تا 18 فعال است.
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۵
نظر شما