یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۷
صفحه امروز؛ 12 آگوست

ویلیام بلیک، جاسینتو بناونته مارتینس، ویلیام گلدمن، والتر دین مایرز، جیمز راسل لوول، توماس مان، استر فوربز و مری رابینتز رینهارت از نویسندگانی هستند که سال‌ها پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان سهم بزرگی در دنیای ادبیات دارند. 

ویلیام بلیک
ویلیام بلیک، شاعر و نقاش بریتانیایی چنین روزی در سال 1827 از دنیا رفت. وی نوامبر 1757 در خانواده ای انگلیسی متولد شد. از همان اوان کودکی و نوجوانی به هنر و شعر علاقه خاصی نشان می داد و به مطالعه کتب فلسفی و شعر مدرن می‌پرداخت. بیشتر آثار او در مخالفت با کلیسا و اعتقاد به آزادی انسان و عشق الهی است. او مجموعه سروده های خود با نام «سرودهای معصومیت» را سال 1789 و سرودهای تجربه را سال 1794 منتشر کرد که با اقبال زیادی روبه رو شد. «کتاب تل»، «تصورات دختران آلبیون»، «کتاب یوریزن»، «کتاب لوس» و «چهار زوآ» از دیگر آثار اوست. 

جاسینتو بناونته مارتینس
جاسینتو بناونته مارتینس، نمایشنامه نویس اسپانیایی چنین روزی از سال 1866 در مادرید به دنیا آمد. او از همان کودکی به مطالعه علاقه مند بود و با ورود به دنیای ادبیات و خلق آثار شاخص خیلی زود مطرح شد. او  یکی از بهترین نمایشنامه نویس قرن بیستم اسپانیا است و موفق شد تا با ورود نقد اجتماعی به آثارش، رئالیسم را وارد نمایشنامه کند. این نویسنده که به خلق نمایشنامه‌های اخلاقی و فلسفی شهرت داشت، موفق شد سال 1922 جایزه نوبل را از آن خود کند. او با کاربرد نثری فاخر در سبک های ملودرام تا کمدی، نکات قاعده مند تا تجربی را وارد آثارش کرد. وی که خالق 172 اثر بود، در زندگی خود علاوه بر نمایشنامه‌نویسی، به مبارزات سیاسی و حمایت از رژیم فرانکو و نقد سوسیالیسم پرداخت. وی سال 1954 از دنیا رفت. 

ویلیام گلدمن
ویلیام گلدمن فیلمنامه نویس، نمایشنامه نویس و رمان نویس مشهور آمریکایی در چنین روزی از سال 1931 به دنیا آمد. او که ساکن نیویورک است، برای فیلمنامه غیراقتباسی برجسته اش یعنی «بوچ کسیدی و ساندنس کید» در سال 1969 و برای فیلمنامه اقتباسی «تمام مردان ریيس جمهور» در سال 1976 جایزه اسکار گرفته است. او دو جایزه ادگار آلن پو را نیز برای فیلمنامه «هارپر» و «جادویی» در کارنامه اش دارد. او که فارغ التحصیل دانشگاه کلمبیاست، کارش را با شعر، داستان کوتاه و رمان نویسی شروع کرد و تا پیش از آن که به فیلمنامه نویسی روی بیاورد، پنج رمان منتشر کرد و سه نمایشنامه نوشت که در برادوی به صحنه رفتند. نخستین رمان او «معبد طلا» بود که در سه هفته نوشته شد. رمان «ماراتن من» یکی از تجربه های نخست او در زمینه اثر جنایی است. او بعدا خودش فیلمنامه فیلمی به همین نام را نیز نوشت که با بازی داستین هافمن به اثری ماندگار بدل شد. «زامبی لند» در سال 2009 آخرین فیلمنامه او بود که به فیلم بدل شد. او علاوه بر فهرست بلندبالای فیلمنامه های ساخته شده و ساخته نشده اش، 16 رمان، 9 کتاب غیرداستانی و یک اثر برای کودکان دارد.

والتر دین مایرز
والتر دین مایرز، نویسنده آمریکایی – آفریقایی چنین روزی در سال 1937 به دنیا آمد. او در سبک های گوناگون ادبیات کودک و نوجوان می نویسد و برای کتاب های تصویری، شعر، ترانه های کودکان و رمان های فانتزی از شهرت بسیار برخوردار شده است. وی بیش از 50 کتاب در کارنامه ادبی خود دارد. مایرز برای داستان هایش بارها جوایز ادبی معتبری را از آن خود کرده که از جمله آن ها می توان به جایزه کورتا اسکات، جایزه مارگارت ادوارد و دو جایزه نیوبری و سه بارحضور در فهرست نهایی جایزه ملی کتاب آمریکا اشاره کرد. «سقوط فرشته»، «بازی»، «شوت زن» از جمله آثار اوست. 

جیمز راسل لوول
جیمز راسل لوول، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1891 از دنیا رفت. وی سال 1819 در ماساچوست به دنیا آمد و در دانشگاه هاروارد به تحصیل در رشته حقوق پرداخت. او نخستین مجموعه شعرش را در سال 1841 با عنوان «زندگی سال ها» منتشر کرد. سپس در سال 1843 «اشعار گوناگون» را به چاپ رساند. «زیر درختان بید»، «اشعار» و «افسانه منتقدان » از دیگر آثار اوست. 

توماس مان
توماس مان، رمان نویس و منتقد آلمانی چنین روزی در سال 1955 بر اثر حمله قلبی در زوریخ از دنیا رفت. وی در سال 1875 در شهر لوبک آلمان دیده به جهان گشود. او با کتاب «بودنبروک ها» که در سال 1901 منتشر شد به شهرت رسید. پس از آن رمان های «کوه جادو»، «ساعت دشوار» و «مرگ در ونیز» را منتشر ساخت و توانست در سال 1929 جایزه نوبل را از آن خود کند و نخستین نویسنده آلمانی باشد که این جایزه را دریافت می کند. آثار وی از سال 1924 به انگلیسی ترجمه شد و مخاطبان بسیاری را جذب خود کرد. او در طول زندگی ادبی اش جوایز معتبری دریافت کرد که جایزه ادبی گوته و صلیب لژیون دونور از جمله آن‌هاست. «تونیو کروگر»، «دکتر فاستوس» و «تریستان» از مهمترین آثار ادبی او هستند. به نام وی جایزه ادبی توماس مان هر سال به برترین آثار ادبی اهدا می شود. 

استر فوربز
استر فوربز، نویسنده آمریکایی سال 1891 در چنین روزی در ماساچوست به دنیا آمد. او از سال 1924 فعالیت ادبی اش را آغاز کرد و علاوه بر آثاری که برای بزرگسالان نوشت، وارد حوزه کودکان نیز شد و برای آثار برجسته اش برنده جایزه پولیتزر و مدال نیوبری شد. نخستین رمان وی با عنوان «اوه، خانم نجیب!» سال 1926 منتشر شد و پس از آن در سال 1928 دومین کتابش با عنوان «آینه ای برای ساحره ها» به بازار آمد. «جانی ترمین» مشهورترین کتاب اوست که سال 1943 منتشر شد و مدال نیوبری را برایش به ارمغان آورد. او برای نوشتن زندگینامه پل ریور در سال 1942، برنده جایزه پولیتزر تاریخ 1943 شد. «خانم مارول»، «بهشت»، «رنگین کمان در جاده» و «خانم های کامل» از دیگر آثار اوست. فوربز آگوست سال 1967 برای همیشه آرمید. 

مری رابینتز رینهارت
مری رابینتز رینهارت، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1876 به دنیا آمد. او به آگاتا کریستی آمریکایی معروف است. وی صدها داستان کوتاه، مجموعه شعر، سفرنامه و مقاله در کارنامه ادبی خود دارد. «قتل در خانه اشباح»، «خیابان 7 ستاره»، «زندگی دراز پادشاه» از جمله آثار اوست. وی سپتامبر 1958 از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها