پس از انتشار نخستین چاپ این کتاب، داستان دختر کوچکی که دنبال یک خرگوش سفری به اعماق زمین می کند و در دنباله آن- از ورای یک آینه جادویی خیلی چیزها می بیند، الهامبخش چرخه ممتدی از خوانندگان از جمله ملکه ویکتوریا و اسکار وایلد شد. داستان های کارول میلیون ها مخاطب را به سمت خود کشید و نسخه های سینمایی آن در اشکال مختلف راهی پرده سینما شد.
اکنون، برای نخستین بار، نمایشگاهی به آلیس پیشکش می شود تا راههای متفاوتی را که او الهامبخش هنرمندان تصویری شده، نشان دهد. این نمایشگاه که با عنوان «آلیس در سرزمین عجایب هنر» در مرکز هنرهای هامبورگ برگزار میشود 200 اثر از 150 سال اخیر را گرد هم آورده است که نقاشیها، مجسمهها، کتابهای مصور، عکسها، طراحیها و فیلمهای آلیس را در برمیگیرد.
غرض از برپایی این نمایشگاه این است که اهمیت موضوع این اثر و گوناگونی شیوههای رسیدن به آن و نحوه انتقال آن را نشان دهد و وارد زیر پوست تصویری این اثرعجیب شود. بازتابهای هنرمندانه موضوع آلیس در سرزمین عجایب به روشنی نشان میدهد آنچه در داستانهای به ظاهر ساده کودکان پنهان شده شبکه پیچیدهای از منابع تاریخی، منطق و فلسفه است. جهان رویاگونه خیالپردازانه راوی، دیدگاههای هستی شناسانه ای را ارایه میکند که از راهی سرخوشانه کشف میشود.
«آلیس در سرزمین عجایب» اثر لوییس کارول در سال 1865 نوشته و منتشر شده است. نویسنده این کتاب چارلز لودویگ داگسون که اثرش را با نام مستعار منتشر کرد، داستان دختری به نام آلیس را روایت میکند که به دنبال یک خرگوش راهی یک جهان فانتزی میشود و دنیایی استعاری را توصیف میکند.
نظر شما