سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۸
ساخت تمدن اسلامی نیازمند تولید علوم قرآنی است

مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، رونمایی از آثار فاخر قرآنی را حرکتی در راستای تمدن‌سازی اسلامی دانست و گفت: ساختن امت اسلامی، اوج حركت‌های قرآنی كشور است و این امر جز با توليد علوم قرآنی فراهم نخواهد شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین رونمايی از آثار فاخر قرآنی شامل 6 اثر قرآنی در قالب كتاب‌ها و نرم‌افزارهای قرآنی، شب گذشته (16 مرداد) با حضور «سيدمحمد حسينی» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حجت‌الاسلام حميد محمدی» ریيس بیستمین نمایشگاه قرآن کریم و «بهروز مينايی» رییس بنياد ملی بازی‌‌های‌ رايانه‌ای در صحن مقابل شبستان مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.

ريیس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در این آیین، تولید آثار فاخر قرآنی را بخش كوچكی از دريای بزرگ قرآنی كشور دانست و گفت: با اتفاقاتی خوبی که سال‌های گذشته در راستای ترويج فرهنگ قرآنی در كشور صورت گرفته است، اکنون قرآن كريم در كشور ما جايگاه خود را پيدا كرده است.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین حميد محمدی از سه كميسيون «آموزش عمومی قرآن»، «تحقيق و پژوهش» و «كميسيون تبليغ و ترويج» به‌عنوان مهم‌ترین کمیسیون‌های فعال قرآنی یاد کرد و افزود: اين كميسيون‌ها كه از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف كشوری فعاليت‌های خود را پيش می‌برند، تا كنون با ورود جدی به حوزه قرآنی، فعاليت‌های خوبی را برای توسعه فرهنگ قرآنی در كشور داشته‌اند.

مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تمدن‌سازی قرآنی، رونمایی از آثار فاخر قرآنی را حرکتی در این راستا دانست و گفت: ساختن امت اسلامی، اوج حركت‌های قرآنی كشور است و این امر جز با توليد علوم قرآنی فراهم نمی‌شود. بنابراین اگر جمهوری اسلامی ايران بتواند پايه‌ خود را براساس نظام علمی بگذارد، بايد به استقلال علمی برسد و در تمامی زمينه‌های علمی و قرآنی فعاليت داشته باشد.

وی اسلام را دینی معرفی کرد که در تمام زمينه‌ها حرف تازه‌ای برای گفتن دارد و ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ايران برگرفته از آموزه‌های اسلامی و قرآنی است در نتیجه این نظام، شكست ناپذیر است.

رییس مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی از فتح فضای مجازی به عنوان هدف نهایی کشورمان یاد کرد و توضیح داد: باید دانست که اینترنت دشمن ما نیست بلکه دشمن ما در اینترنت است. اگر در اين زمينه كار نكنيم به طور قطع هيچ آينده‌ای برای ما متصور نخواهد بود. در اين ميان يا فضای مجازی را فتح می‌كنيم يا فتح می‌شويم كه البته نبايد بگذاريم اتفاق دوم رخ دهد. بايد از اين ابزار برای مقاصد عالی انسانی استفاده كنيم و بازی‌هايی را توليد كنيم كه در تكوين ذهنيت فرزندان اين انقلاب موثر باشد و ذهنيت الهی و قرآنی را برای كودكان و نوجوانان ما رقم بزند.

حجت‌الاسلام محمدی در پایان توجه خاص به تولید نرم‌افزار‌های قرآنی را ضروری دانست و گفت: حقيقت ناب قرآنی برخاسته از فطرت است بنابراین قرآن کتابی جهانی است؛ زیرا فطرت تمام انسان‌ها مشترک است و قرآن به زبان فطرت انسان سخن می‌گوید. باید دانست که با تولد هر انسانی يك قرآن نيز متولد می‌شود.

مدير روابط عمومی مركز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ايران سخنران دیگر این آیین بود. وی با اشاره مختصر به فعالیت‌های این مرکز گفت: نياز جامعه امروز كشور، استفاده از مصحف خوش‌خط و خواناست و این امر سبب تهيه فونت رايانه‌ای از نسخ عربی و ايرانی از سوی مركز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ايران شد.

محمد بابایی استفاده از اين ابزار را زمینه‌ساز تهیه و ارایه مصحف‌های متعددی دانست و افزود: با بهره‌گیری از همين شيوه تا كنون مصحف شریف قرآن کریم را به 85 صورت گوناگون تهیه کرده ایم. مصحفی که اکنون رونمایی می‌شود، براساس خط نيريزی طراحی و هر صفحه از اين مصحف در دو صفحه تعبيه شده است.

در پایان این مراسم، علاوه بر قدردانی از برگزيدگان جشنواره ايده‌های قرآنی بازی‌‌های رايانه‌ای كه به همت بنياد ملی بازی‌های رايانه‌ای برگزار شده بود، از بزرگترين قرآن مطلای جهان با خط عليرضا بهدانی نیز رونمايی شد. این قرآن بر اساس شيوه نگارش مركز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ايران تهیه شده است. در ادامه از قلم رايانه‌ای جديد نسخ عربی كه از سوی مركز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ايران به چاپ رسيده، همچنین از كتاب هنر قرائت قرآن، ترجمه و تحقيق دكتر محمدرضا ستوده رونمایی شد.

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تا 25 مرداد در مصلای امام‌خمینی(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها