چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵
تشريح مبادی و تفاوت‌های حکومتداری اهل سنت و شیعه در يك كتاب

«جستاری در اندیشه سیاسی اسلام» عنوان احتمالی کتابی است که از سوی موسسه قدر ولايت در آستانه نشر قرار دارد. حمیدرضا گردشتی، مولف کتاب می‌کوشد با تکیه بر مباحث دینی و اعتقادی، تفاوت اندیشه سیاسی در اداره جوامع اسلامی اهل سنت و شیعی را شرح دهد.-

احمد عطايي، مديرمسوول موسسه قدر ولايت در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با بیان این که این کتاب اکنون در مرحله ویراستاری قرار دارد، اظهار کرد: در این اثر که چارچوب اصلی آن از سوی موسسه به محقق ارایه شده و او پژوهش‌های خود را در قالب یاد شده فراهم آورده است، مبانی و مبادی حکومت اسلامی و ولایت و تفاوت آن در نگاه اهل سنت و شیعه بررسی می‌شود.

وی درباره محتوای این کتاب عنوان کرد: سوابق حکومت اسلامی و دولت از زمان رسول اکرم(ص) به بعد، بررسی علت اختلافات میان شیعه و سنی و نقطه نظرات علمای هر دو طرف از جمله مواردی‌اند که مولف کتاب به طرح بی‌طرفانه آن‌ها بر اساس مستندات تاریخی توجه داشته است.

عطايي با تاکید بر این که کتاب «جستاری در اندیشه سیاسی اسلام» اثری پژوهشی ـ تخصصی به‌شمار می‌آید، اظهار کرد: این کتاب به موضوع قدرت سیاسی و اداره جامعه اسلامی میان صاحبنظران اهل سنت و شیعه و تاریخچه رویکردها و دیدگاه‌های اندیشمندان آن‌ها توجه دارد. 

عطایی با اشاره به این که «حمیدرضا گردشتی» مولف این کتاب پیش از این کتاب «مبانی فقهی مشروعیت قدرت سیاسی در اندیشه امام خمینی(ره)» را به رشته تحریر درآورده است، گفت: مولف در پژوهش اخیر خود بررسی دیدگاه‌های سیاسی و حکومت‌داری علمای شیعه و سنی را از زمان حیات پیامبر گرامی اسلام تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و جریان‌های بیداری اسلامی می‌کاود و یادآور می‌شود مردم سرزمین‌های عربی که اکنون انقلاب کرده‌اند، در پی حکومت‌های سالم‌اند و به‌نوعی به این موضوع که در راس جامعه اسلامی باید فردی پاک و صالح قرار گیرد، رجوع می‌کنند.

قرار است کتاب حاضر با عنوان احتمالی «جستاری در اندیشه سیاسی اسلام» در نخستین روزهای مهرماه سال جاری از سوی موسسه قدر ولایت منتشر و روانه بازار کتاب شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها