به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یادداشت سردبیر این شماره از «کتاب ماه هنر» به ضرورت نشر هنر ایرانی اختصاص دارد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «در این ایام که شاهد حضور هنرهای مختلف با ایسمهای گوناگون هستیم، معالاسف نسبت به نشر آثار هنرمندان و استادان بزرگ، توجه و عنایتی درخور و شایسته کمتر مشاهده میشود.»
نخستین مطلب این نشریه گزارشی از نشست نقد و بررسی کتاب «زیباییشناسی خط در مسجد جامع اصفهان» است که در سالن «دیدار» سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب امسال برگزار شد.
در این شماره از «کتاب ماه هنر» کتابهای «دانشنامه فرش ایران»(احمد دانشگر)، «عملیات تکمیل فرش دستباف»(سیدعلی مجایی)، «نشانهای نمادین ژاپن»(جان دبلیو دوئر، ترجمه سحر قدیمی)، «ایهام در طبیعت و هنر»(ارنست گوبریچ، ترجمه پرتو اشراق به ترتیب با قلم فضلالله حشمتی رضوی، عبدالله میرزایی و امیرکاوس بالازاده)، نقد شدهاند.
مقالات این شماره عبارتند از «بررسی عوامل تاثیرگذار و چگونگی تاثیر آنها در معماری معاصر ایران 1320 تا 1357 هجری شمسی»(ناصر ثباتخوانی)، «پلهای ترکهای و تکنولوژی کابلهای ترکهای نوین، نمونههای موردی از اروپا و آسیا»(افسانه زرکش)، «مناره آجری مسجد جامع ساوه»(فرزام ابراهیمزاده و مهتاب مبینی)، «پارک مفهومی، ایدهای نوین در گرافیک محیطی پارک کودک»(منصور مهرنگار و اعظم منزه)، «ویژگیها و مفاهیم تصویری گرافیک محیطی با رویکردی بر اطلاعرسانی»(زینب رشوند).
«استعلا زمین زاینده» به قلم حمیدرضا محبی، «کنکاشی در ارزشهای لوحنامه حمورابی» نوشته سمیه رمضانماهی و حسن بلخاری، «بررسی و نمادشناسی نقش مار در تمدنهای باستانی» به قلم سعید باقرپور و «نماد و سرنمون» (اثر مارتین لینگز و ترجمه زهرا عبدالله) از دیگر مقالات شماره جدید «کتاب ماه هنر» به شمار میآیند.
شماره 167 «کتاب ماه هنر» به همراه لوح فشرده از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
این نشریه 136 صفحه و قیمت آن هزار و 500 تومان است.
سهشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۵
نظر شما