به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، امروز یکشنبه اول مردادماه، همزمان با دومين روز از ماه مبارک رمضان، نمایشگاه «قرآن و عترت»» با محوریت قرآنهای خطی فارسی، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی افتتاح شد.
اسحاق صلاحي رييس كتابخانه ملي نيز در ابتداي اين مراسم گفت: امروز بيش از هر زمان ديگري بشر محتاج آموزهها و گزارههاي ديني است و هر كجا كه انحطاط و مشكلات عديدهاي وجود دارد ناشي از اين است كه بشر خود را از آنچه كه خدا براي هدايت ما نازل كرده محروم كرده است.
وي ادامه داد: ما در كنار قرآن صامت نيازمند قرآن ناطق هستيم و ائمه اطهار قرآنهاي ناطقي هستند و بايد به سخنان و فرامينشان در كنار قرآن صامت توجه كنيم.
صلاحي با اشاره به ابتكارعمل اين سازمان در سال گذشته گفت: در سال گذشته نمايشگاه قرآن و عترت در كنار يكديگر برگزار شد و در كنار نمايشگاه قرآن به موضوع عترت نيز توجه شده است.
وي افزود: نهجالبلاغهاي كه در اين نمايشگاه ارايه شده براي كار تحقيقي منبع بسيار مهمي بهشمار ميآيد. با آماري كه معاونت سازمان اعلام كرده، بيش از هزار و 600 نسخه خطي قرآن كريم در كتابخانه ملي موجود است كه يك مجموعه منحصر بهفرد براي عرصه تحقيق و پژوهش محسوب ميشود.
رييس كتابخانه ملي تاكيد كرد: هر آنچه كه در هنر كتابت قرآن در طي اين سالها در ايران اتفاق افتاده در اين قرآنها قابل مشاهده است. در طول يك سال اخير نيز بيش از 133 نسخه خطي قرآن كريم به كتابخانه ملي افزوده شده كه 21 نسخه منتخب آن در اين نمايشگاه ارايه شده است.
به گفته صلاحي، در ميان نسخ خطي، نسخه خطي قرآن مربوط به سال 1088 هجري قمري با كتابت فردي به نام طاير در اين نمايشگاه موجود است. همچنين نسخه خطي نهجالبلاغه مربوط به سال 631 هجري قمري با كتابت ابنسعد و صحيفيه سجاديه مربوط به قرن 11 هجري قمري به كتابت محمد رحيم از جمله آثار ارزشمند در اين نمايشگاهند.
وي در پايان سخنانش از برگزاري نمايشگاه سالانه نسخ خطي خبر داد و افزود: بنا داريم تا از نسخ خطي موجود در كتابخانه بهصورت سالانه نمايشگاهي برگزار كنيم. اكنون 35 هزار نسخه خطي در كتابخانه موجود است كه تا پايان شهريورماه كار اسكن آن تمام ميشود و روي سايت سازمان قرار ميگيرند.
رييس كتابخانه ملي همچنين گفت: از روز دهم ماه مبارك رمضان نيز تعدادي از نسخ خطي در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در غرفه كتابخانه ملي در معرض ديد گذاشته ميشوند.
حبيبالله عظيمي، معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز در بخش ديگري از افتتاحيه اين مراسم گفت: طبق سنوات گذشته، قرآنهايي كه از رمضان سال گذشته تا رمضان امسال از طريق خريد يا اهدا به كتابخانه ملي ايران اضافه شدهاند و از وجوه مختلف كتابشناختي، نسخهشناسي و ... در مقايسه با ساير نسخ برگزيده بودند، در نمايشگاهي در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفته است.
وي ادامه داد: كتابخانه ملي از رمضان سال گذشته تا كنون، 731 نسخه خطی و 380 جلد کتاب چاپسنگی خریداری كرده و 34 جلد نسخه خطی و 280 جلد کتاب چاپسنگی نيز به اين كتابخانه اهدا شده است. از میان کل منابع خریداریشده، 133 نسخه را کلامالله مجید تشکیل میدهد؛ هماکنون 21 جلد قرآن، یک نسخه نفیس از نهجالبلاغه سنه 631 قمری و سه نسخه کمیاب از صحیفه سجادیه به همراه سه نسخه ادعیه در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه نسخههاي خطي قرآن كريم مواد تحقيقي خوبي براي محققان هستند، افزود: از لحاظ كتابشناختي مباحث مرتبط به تجويد، تفسير، ترجمه و ... در اين كتابها قابل بررسياند و اميدواريم بتوانيم با در دسترس قرار دادن اين آثار، رسالت خود را انجام دهيم.
یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۰
نظر شما