مانوئل پوییگ، کارل سندبرگ، استفن وینسنت بنه و تام رابینز از نویسندگانی هستند که سال ها پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-
مانوئل پوییگ
مانوئل پوییگ، نویسنده آرژانتینی چنین روزی در سال 1990 در مکزیک از دنیا رفت. او که دسامبر 1932 در آرژانتین به دنیا آمده بود، از کودکی به سینما علاقه مند بود و همین علاقه سبب شد تا سال 1955 با گرفتن بورسیه تحصیلی به رم برود و در مدرسه سینمایی مشهور آنجا به آموزش فیلم و سینما بپردازد. نخستین رمان او با عنوان «خیانت ریتا هی ورث» سال 1968 به رشته تحریر در آمد و پس از آن «تانگوی پراندوه » سال 1969، «ماجرای بوئنوس آیرس» سال 1973، «بوسه زن عنکبوت» سال 1976 ، «پوبیس آنجلیکال» سال 1979 و «نفرین ادبی بر خواننده این برگ ها» سال 1980 نوشته شد. این نویسنده آرژانتینی برای پرداختن خاص به گفت و گو در آثارش، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
کارل سندبرگ
کارل سندبرگ، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1967 از دنیا رفت. وی که ژانویه 1878 به دنیا آمده بود، برای اشعارش بسیار شهرت دارد. او که سه جایزه پولیتزر در کارنامه اش دارد، در 13 سالگی مدرسه را ترک کرد و راننده ماشین شیر شد. وی در 18 سالگی فعالیت ادبی اش را با کار در روزنامه شیکاگو دیلی آغاز کرد و به نوشتن شعر، تاریخ، بیوگرافی، رمان و ادبیات کودک پرداخت. كارل سندبرگ كه نخستین مجموعه شعرش با عنوان «شعرهاى شيكاگو» را در دهه 20 منتشر كرد، از شاعران مردمى آمريكاست كه بعدها شعرهاى خود را با گيتار در بين مردم روستاها خواند و محبوبيت زيادى كسب كرد. او برای کتاب های کودک «داستان های روتاباگا» و «کبوتران روتاباگا» نیز شناخته می شود که قصه های خیالی و پر از اوهامی است که او با شوق خلق قصه های پریان آمریکایی، آن ها را برای دخترش نوشته بود. او دریافته بود قصه های اروپایی پر است از قصه پادشاهان و شوالیه ها و به همین دلیل قصه های خود را با آسمان خراش ها، قطارها و پریان ذرت ها و مزارع خلق کرده بود. سندبرگ برای بیوگرافی دو جلدی آبراهام لینکلن که سال 1926 منتشر کرد، برنده جایزه پولیتزر شد. همچنین او برای مجموعه شعرش با عنوان «سال های جنگ» دومین جایزه پولیتزر را در سال 1940 گرفت و در سال 1951 برای سومین بار برای مجموعه اشعارش جایزه پولیتزر را به خود اختصاص داد. در کارنامه ادبی او 49 عنوان کتاب جای دارد.
استفن وینسنت بنه
استفن وینسنت بنه، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1898 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او رمان، داستان کوتاه و شعر جای دارد. او برای اشعار داستان گونه اش که درباره جنگ مدنی آمریکا و جسد جان براون سروده در سال 1929 برنده جایزه پولیتزر شد. وی برای دو داستان کوتاه با عنوان «شیطان و دنیل وبستر» در سال 1936 و «با آب هایی از بابل» در سال 1937 نیز برنده جوایزی شد. در سال 2009 کتابخانه عمومی آمریکا داستان «پادشاه گربه ها» را که سال 1937 نوشته شده بود به عنوان برترین داستان فانتزی آمریکا در دو قرن معرفی کرد. وی مارس 1943 از دنیا رفت.
تام رابینز
تام رابینز، رمان نویس آمریکایی چنین روزی از سال 1936 به دنیا آمد. او نویسنده داستان هایی شاعرانه با زمینه عمیق اجتماعی و فلسفی است که بر پایه مسایل خیالی شکل می گیرند. برترین اثر وی با عنوان «حتی دختران کابوی هم به بلوز می رسند» است که در سال 1993 گاس ون سنت فیلمی با اقتباس از آن ساخت. «زندگى با دارکوب»، «پالاغرها و همه» و «نيمه خواب در زير شلوارهاى قورباغه» او نیز نظر منتقدان را به خود جلب کرده است. هسته اصلى قصه هاى رابينز را که به آرامى و طى سال ها تهيه شده اند، سفر کردن تشکيل مى دهد. او کم مى نويسد و در نوشته هایش وسواس بسيارى به خرج مى دهد به همین دلیل در کارنامه او 10 عنوان کتاب جای دارد که آخرینشان در سال 2009 منتشر شده است.
نظر شما