پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
فروغی: مساله آموزش را در صنعت چاپ جدی بگیریم

رییس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران، در میزگرد «مسایل و مشکلات میان صنعت چاپ و ناشران» گفت: ما نه در چاپ و نه در نشر آموزش‌های لازم را نداشته‌ایم و آموزش‌های مادام‌العمر و در حین کار را نیز جدی نگرفته‌ایم؛ آموزش‌هایی که می‌توانند بسیاری از مشکلات امروز ما را منتفی کنند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این میزگرد، عصر چهارشنبه ۲۸ تیرماه و همزمان با آخرین روز برگزاری «دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ»، با حضور فتح‌الله فروغی، رییس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران، محمد بلالی، پیشکسوت صنعت چاپ و رییس شرکت فرارنگ آریا، داوود موسایی، مدیر انتشارات فرهنگ معاصر در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. حسین رحیمی یگانه، مدرس چاپ نیز دبیر این میزگرد بود. 

فروغی با قدردانی از برگزارکنندگان کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ، خواستار تشکیل دبیرخانه دایمی برای این کنفرانس شد و گفت: با راه‌اندازی این دبیرخانه دایمی، در طول سال نیز همکاری و تعامل میان چاپخانه‌داران و ناشران ایجاد خواهد شد. این که ما انتظار داشته باشیم که با یک کنفرانس تمامی اهداف ما محقق شود انتظار نابجایی است اما این کنفرانس می‌تواند موتور محرکه‌ای برای آغاز همکاری‌ها باشد و از این پس چاپخانه‌داران و ناشران می‌توانند جلسات مشترک هم‌اندیشی و تعامل برگزار کنند.

رییس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران گفت: کیفیت همیشه یک باور است که با فرهنگ عجین است. فرهنگ نیز بر بستر آموزش استوار است. بنابراین ما می‌توانیم اشکالات کار خود را از طریق آموزش جبران کنیم.

موسایی در آغاز این میزگرد با اشاره به این که چرا چاپخانه‌ها کار کتاب و نشر را جدی نمی‌گیرند، گفت: به جز چاپخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چند مورد دیگر، تقریبا هیچ چاپخانه‌ای در کشورمان وجود ندارد که هدف عمده آن تولید کتاب باشد. مساله مهمی که باید بررسی شود این موضوع است که چرا چاپخانه‌ها کار کتاب و نشر را جدی نمی‌گیرند. اکنون در کشورمان ضروری است که چاپخانه‌‌هایی طراحی شوند که فعالیت عمده آن‌ها تولید کتاب باشد.

در ادامه این میزگرد، بلالی با اشاره به استقبال کم از دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ اظهار کرد: نخستین انتقاد به همکاران خود ما در صنعت نشر وارد است که به صنعت چاپ توجه نکرده‌اند و نتایج حضور در این کنفرانس را جدی نگرفته‌اند. 

وی با انتقاد از نبود حمایت‌های لازم‌ از چاپخانه‌داران گفت: نبود حمایت‌ها بین چاپخانه‌داران و ناشران چالش ایجاد می‌کند زیرا هر یک می‌خواهند که کار خود را با هزینه کمتری تولید کنند و به همین دلیل به کار یکدیگر ایراد می‌گیرند.  

در ادامه رحیمی، دبیر این نشست خطاب به فروغی گفت: اتفاقات تازه‌ای در دنیا در حوزه چاپ و نشر در حال رخ دادن است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بحث نوآوری‌ در تکنولوژی‌های صنعت چاپ و حرکت به سوی دیجیتالی شدن است. در این راستا و با توجه به ضریب نفوذ رسانه‌های الکترونیک، آینده نشر را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ 

رییس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران گفت: ما نه در چاپ و نه در نشر آموزش‌های لازم را نداشته‌ایم و آموزش‌های مادام‌العمر و در حین کار را نیز جدی نگرفته‌ایم؛ آموزش‌هایی که می‌توانند بسیاری از مشکلات امروز ما را منتفی کنند.

موسایی نیز در این نشست با قدردانی از برگزاری «دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ» گفت: این نوع کنفرانس‌ها نقطه آغاز بسیار خوبی برای همکاری و تعامل است زیرا ما غالبا گمان می‌کنیم که در کار گروهی باید در مقابل هم باشیم نه در کنار هم. بنابراین این کنفرانس شاید آغازی برای بحث ناشران و چاپخانه‌داران و حل مشکلات میان آنان باشد.

در ادامه بلالی با اشاره به خیزش جهان به سمت استفاده از چاپ دیجیتال گفت: با حمایت‌های فعلی از صنعت چاپ نمی‌توان برای کم کردن چالش‌ها و به روز کردن چاپ کشورمان، اقدام مناسبی انجام داد و با این نوع سرمایه‌گذاری، در برابر سرعت چاپ دیجیتال به جایی نخواهیم رسید.

وی افزود: در راستای رفع مشکلات چاپ کشورمان باید کارهای اساسی انجام داد. ما در حد مسوولیت خودمان، وظیفه‌ خود را انجام می‌دهیم اما باید درد و دل‌های ما به گوش مسوولان برسد و حمایت‌های لازم از چاپخانه‌داران و ناشران انجام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها