وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، راهاندازي پايگاه كتاب مبين را كاری ارزشمند دانست و گفت: بهرهگيري از 70 قاري مختلف و 20 ترجمه از قرآن كريم به زبانهاي زنده دنيا و همچنين مراحل دوم و سوم اين سايت كه به كودك و پژوهش نظر دارند، از اقدامات ارزشمند موسسه فرهنگی مبین است. هرقدر بتوانيم افراد را از كودكي با قرآن مأنوس كنيم، قرآن در وجود آنها بيشتر نهادينه ميشود و باید دانست که علاقهمند كردن افراد در بزرگسالي به مفاهیم قرآن كريم كار دشوارتري است.
وی قابلیت بهروزرسانی نرمافزارها را در سرعت ترویج مفاهیم قرآنی مهم دانست و با اشاره به مرحله سوم اين نرمافزار قرآني گفت: امیدوارم با کارهای خوبی که قرار است در حوزه پژوهش قرآني صورت بگیرد، این مفاهیم به درستی ترویج شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قرائت آيه 199 سوره مباركه شعراء که به طور همزمان از طریق پایگاه «کتاب مبین» در سالن پخش میشد، گفت: يكي از راههاي شناخت قرآن، رجوع به خود اين كتاب الهي است؛ زيرا قرآن از ناحيه خداوند و قلب پيامبر از سوي روحالامين نازل شده و انسان ميتواند به آن اطمينان كند. انسان هرقدر هم عالم باشد در انديشههاي او اعوجاج وجود دارد، اما آنچه از سوي خداوند نازل ميشود از اين نقصها بري است.
وی تاکید کرد: باید دانست منبع قرآن، مبارك و نوراني است. از ويژگيهاي قرآن اين است كه توسط روحالامين به پيامبر نازل شده و ويژگي امانت در فرشتهاي كه اين پيام را رسانده است از اهميت بالايي برخوردار است و نشان ميدهد كه قرآن كريم بدون تحريف به قلب پيامبر نازل شده و در آن دخل و تصرفي صورت نگرفته است.
حسینی افزود: از ويژگيهاي ديگر قرآن كريم اين است كه با جاذبههايي مثل شيوايي و بلاغت مردم را به خود جلب ميكند و همچنين داراي قصههاي حقيقي فراواني است و اين براي ما اين پيام را دارد كه هميشه نميتوان مردم را با مضامين فلسفي و تئوري قانع كرد و بايد از داستانهاي جذاب و حقيقي هم براي جلب نظر مردم در راه صحیح و حقیقت بهره گرفت.
مدیر موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی نمایه، دیگر سخنران این آیین، با بیان اینکه برتري قرآن بر ساير كتابها مانند برتري خداوند بر همه مخلوقات است، گفت: در اين سالها شاهد تلاش دشمنان از راههای گوناگون برای خاموش کردن چراغ قرآن با توسل به روشهای مختلف از جمله سوزاندن قرآن کریم و ورود آنها به فضاهای مجازی در قالب پایگاههای اطلاعرسانی قرآنی هستیم. امروزه قرآنسوزي به فضاي مجازي منتقل شده و اين كار از راه سايتهاي به ظاهر قرآني با گرايش مختلف در حال انجام است که گرایش وهابيان پررنگترین آنهاست و البته در بطلان آن هيچ ترديدي نيست.
محمدرضا اخضریان کاشانی ادامه داد: اين اقدامات باعث شد كه پايگاه «فرهنگی اطلاعرساني نمايه» در قالب سه مرحله فعاليتهاي خود را عرضه كند. مرحله نخست، رونمايي پايگاه اطلاعرساني كتاب مبين است. اميدوارم قرآن پژوهان بتوانند بهخوبي از اين پايگاه استفاده كنند و زماني كه فردي بپرسد «بايد از كجا كتابخواني را آغاز كنم؟» آغاز كتابخواني او پايگاه اطلاعرساني كتاب مبين باشد.
وی از افزودن سایت کودک به این سایت بهعنوان فاز دوم فعالیت این پایگاه نام برد و افزود: در این بخش، فايلهاي تصويري را براي علاقهمند كردن كودكان و نوجوانان به مفاهيم قرآني در اختيار آنها قرار خواهيم داد. همچنین میکوشیم با ارايه كارهاي پژوهشي و مقالههای مفید، محققان را در بهرهگیری از این سایت علاقهمند کنیم. اين پايگاه اينترنتي قرار است هر دو هفته يكبار تا ماه رمضان آينده يك ختم قرآن تازه توسط يك قاري جديد را به منابع خود اضافه كند.
مدیر موسسه فرهنگی، هنری نمایه، 13 بار حضور وزير ارشاد را برای برنامههای این موسسه، به فال نيك گرفت و گفت: موسسه «فرهنگی اطلاعرساني نمايه» اين كار را بدون چشمداشت مالي انجام داد اما يكي از مشكلاتي كه در آمادهسازي اين سايت با آن مواجه بوديم، نابساماني حمايتهاي دولتي با وجود امكانات و خدمات مناسب دولتي بود. به نظر ميرسد توزيع اين امكانات با موانع اجرايي روبهروست و اميدوارم براي موسسات قرآني كه مشغول فعاليتند اين موانع برطرف شوند.
اخضریان کاشانی همچنين از افتتاح پايگاه عترت همزمان با ميلاد امام رضا(ع) خبر داد و گفت: در اين پايگاه ميكوشيم كارهاي پژوهشي و تبليغي را در حوزه اهل بيت ارايه كنيم.
مدیر موسسه فرهنگی، هنری نمایه در بخش ديگري از سخنان خود به ويژگيهاي پايگاه قرآني «كتاب مبين» اشاره كرد و گفت: اين پايگاه قرآني داراي 38 هزار و 120 واحد قرآني، 20 زبان اصلي، 23 ترجمه، 143 قاري در بخش «ترتيل سوره» 7 قاري و 135 فايل، در «بخش ترتيل جزء» 7 قاري و 250 فايل، در بخش «تلاوتهاي ماندگار» سه ختم كامل قرآن در بخش «تلاوت آيه به آيه عربي» دو ختم كامل قرآن در بخش «تلاوت آيه به آيه ترجمه فارسي» است.
وی افزود: قابليت جستوجوي واژگان قرآن به صورت متني با 20 زبان، قابليت تكرار براي آموزش ديدن قرآن، قابليت جزءخواني از دیگر امکانات این سایت است. بخش «شكوفههاي قرآني» نيز با پنج انيميشن و 38 داستان قرآني در حال تكميل است. بخشي نيز به معرفي نرمافزارهاي قرآني و آموزش نصب و استفاده از آنها اختصاص يافته است. همچنين رسمالخط عثمان طه هم در كنار رسمالخط نيريزي برای علاقهمندان وجود دارد.
کاشانی در پايان با بيان اينكه اين موسسه نياز مالي ندارد از علاقهمندان به توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني دعوت كرد منابع خود را براي بهتر شدن در اختيار اين موسسه قرار دهند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نيز در این مراسم، پرداختن عميق به قرآن را از دستاوردهاي انقلاب دانست و گفت: اگر بخواهيم دستاوردهاي فرهنگي انقلاب را در زمينه قرآن شمارش كنيم بسيار چشمگيرند و ميتوان كسب رتبههاي برتر از سوي ايرانيان در مسابقات بينالمللي قرآن کریم را يكي از نتايج اين فعاليتهاي سي و چند ساله دانست.
منصور واعظي با بیان اینکه توليد كتاب در حوزه اسلام، قرآن و پيوند آن با عترت و هزاران كتاب دینی و قرآنی در دوره پس از انقلاب كه بسياري از آنها ظرفيت ترجمه به زبانهاي ديگر را دارند از بركات انقلاب اسلامي است، گفت: نهاد كتابخانه در حوزه قرآن و عترت در چند سال اخير كارهاي مفیدی انجام داده كه بسیاری از آنها نوآورانه بوده است.
وی افزود: این نهاد بهترين ترجمهها و تفسيرها را انتخاب، خريداري و به همه كتابخانههاي زير پوشش نهاد كتابخانهها ارسال كرده است. در حوزه تفسير روايي به زبان فارسي تفسير روايي مناسبي نداشتيم كه به اهتمام نهاد كتابخانهها پس از انقلاب اين تفسيرها در ابتدا در 9 جلد سپس در 3 جلد و اكنون در يك جلد قابل استفاده اند.
واعظی همچنين گفت: سال گذشته كتابهاي ديني را با اختصاص 9 میلیون تومان براي 280 كتابخانه زير پوشش نهاد كتابخانهها ارسال كرديم و دو كار بزرگ هم تا پايان امسال در دست انجام داریم.
در پايان اين مراسم لوح قرآني از سوي واعظي به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.
اين مراسم بعدازظهر امروز در ساختمان سالن اجتماعات دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
نظر شما