سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۶
«همین است که هست» در كتابخانه كليني شهر ري نقد شد

مجموعه داستان «همین است که هست» نوشته سودابه فرضی‌پور در کتابخانه شیخ کلینی شهر ری نقد شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، فرحناز علیزاده در نشست نقد این کتاب که دیروز 26 تیر، در کتابخانه شیخ کلینی شهر ری برگزار شد، گفت: مجموعه داستان حاضر شامل 11 داستان رئال و دو داستان غیر رئال است که به لحاظ انتخاب نظرگاه از تنوع خوبی برخوردارند. حال و هوای حاکم بر داستان‏ها اغلب خانوادگی و اجتماعی است. فرضی‌پور با تمرکز بر زنان و نشان دادن جایگاه و مشکلات آنان در مناسبات قدرت از فرد و مساله‏ای خصوصی به معضلی عمومی می‏پردازد. 

علیزاده افزود: شخصیت‌های داستانی فرضی‏پور به لحاظ گرایش رفتاری اغلب افرادی درون‏گرا، منفعل و تقدیر‏پذیر هستند. آنان درمقابل سرنوشت از پیش تعیین شده خود به هیچ وجه دست به عصیان‏گری نمی‏زنند و در برابر مناسبات قدرت، افرادی خود مختار نیستند. 

وی افزود: اسم مجموعه مانند نام بعضی از داستان‏ها، اندیشه محور بوده و پیام داستانی را در خود جای داده است. نویسنده با در نظر گرفتن بستر مشترک ساختار و محتوای بین داستان‌ها و انتخاب نام داستان‌ها سعی در ساخت مضمون داستانی دارد.

این منتقد گفت: به لحاظ ایدئولوژی جنسیتی، فرضی‌پور نه ضد مرد می‏نویسد و نه ضد زن، او با نشان دادن مردانی که خود نیز در جبر‏های‏ خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی به بن‌بست رسیده‏اند؛ به گونه‏ای نه خیلی موفق نگاهی انسان‏گرایانه را در مجموعه‏اش در نظر می‏گیرد. از بهترین داستان‏های مجموعه می‏توانم به داستان «یک قبر می‏خواهم» اشاره داشته باشم که نویسنده با انتخاب زاویه دید «من راوی مرده» به ساخت داستانی غیر رئال دست زده است. 

علیزاده در ادامه افزود : نداشتن اشراف کافی نویسنده به نظرگاه داستانی، بانی آن شده که گاه انتخاب زاویه‏دید علت‌مند به نظر نرسد و استفاده از دیدگاه دوم شخص در دو داستان ناکار آمد به نظر می‏آید. همچنین زبان کودک عقب افتاده در داستان «من ماهی سقنقورم» به خوبی در نظر گرفته نشده و به اعتقاد من نویسنده می‏توانست به غیر از تکرار کلیشه‌وار جمله «آب دهنتو جمع کن» از کد‏ها و نشانه‏های دیگر سود ببرد. 

مجموعه داستان «همین است که هست» امسال از سوی نشر افراز منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط