سید حسین رضوی خوسفی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: چرخه چاپ و نشر کتاب در استان یزد به علت توزیع نامناسب، متوقف شده است و ناشران امکان توزیع مناسب کتاب خود را در سراسر ایران ندارند. این مشکل باعث ضعیف شدن اقتصاد نشر در شهرستانهای این استان شده است و برخی از ناشرانی که در این عرصه فعالند، عملا به دلال چاپ و واسطههایی بین مولف و چاپخانه تبدیل شدهاند، به این علت که ناشر ریسک سرمایهگذاری در چاپ کتاب را نمیپذیرد و متکی به سرمایه مولف کتاب است و در نتیجه، نقشی در توزیع کتاب ندارد و تلاشی برای توزیع کتاب نمیکند.
رضوی با یادآوری دیگر مشکلات ناشران شهرستانی عنوان کرد: بهواسطه فضای محدود توزیع کتاب در تهران اجازه ورود کتاب ناشر به اصطلاح غیرخودی و شهرستانی به مولف داده نمیشود. به همین دلیل نیز ناشر شهرستانی از این فرصت استفاده و به مولف تلقین میکند که کتابش توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خریداری میشود و با دادن امید بیهوده، مولف را در بنبست قرار میدهد.
مسوول موسسه انتشاراتی تیک یزد گفت: از طرف دیگر، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها بودجه مشخص و برنامهریزی شدهای برای خرید کتاب ندارند و امیدشان به تخصیص بودجههایی است که وزارتخانه هر از چندگاهی به این امر اختصاص میدهد.
رضوی اظهار کرد: فعالیت دلالان عرصه چاپ بهجای ناشران حرفهای در شهرستانها باعث شده است تا هر مولفی بعد از چاپ نخستین کتابش به فکر گرفتن مجوز نشر بیفتد.
وی بیان کرد: گاهی در شهرستانهای استان یزد ناشرانی دیده میشوند که روزگاری مولف بودهاند و اکنون هم بیشتر به نشر کتابهای خود مشغولند و جالب اینکه درصد زیادی از این ناشران معلم یا استاد دانشگاهند. برای مثال، حدود 50 درصد ناشران یزد از فرهنگیان شاغل و بازنشستهاند و با کمترین نیرو و اغلب تکنفره، کارهای نشر خود را پیش میبرند.
کتابهای «پنج قطعه اصلی پازل موفقیت»، «ارزش عظیمی در فاجعه نهفته است» و «ذوق نظر، جهانی تازهتر» در حوزه روانشناسی و کتابهای «یادگیری لذتبخش فیزیک»، «آداب استفاده از تلفن همراه»، «مهارتهای اجتماعی»، «اصل تدوین پژوهشی» و «پژوهش دانشآموزی» از جمله کتابهای علمیاند که توسط انتشارات تیک یزد منتشر شدهاند.
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۶
نظر شما