چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۵
«الوین بروکس وایت» ۱۱۳ ساله شد

۱۱۳ سال پیش در چنین روزی پسری به نام «الوین بروکس» در خانواده‌ی «وایت» به دنیا آمد که سال‌ها بعد به یکی از نویسندگان مطرح کتاب‌های کودکان و نوجوانان تبدیل شد.

ایبنا نوجوان: «الوین بروکس وایت» در روز ۱۱ ژوئیه (برابر با ۲۱ تیرماه) سال ۱۸۹۹، متولد شد. او در در رشته‌ی هنر دانشگاه کرنل درس خواند و مدتی به عنوان ویراستار مجلات ادبی و خبرنگار در چند روزنامه کار کرد.

این نویسنده، شاعر و طنزپرداز آمریکایی کتاب‌هایی هم برای کودکان و نوجوانان منتشر کرد؛ «استوارت لیتل»، «قوی شیپورزن» و «تار شارلوت» سه رمانی است که وی برای کودکان و نوجوانان نوشت و همه‌ی آن‌ها هم به فارسی ترجمه شده است.

«استوارت لیتل» نخستین رمان او بود که او این کتاب را در سال‌های پایانی دهه‌‌ی ۲۰ نوشت و به سبب نپذیرفتن شدن از سوی ناشران انتشار آن به درازا کشید و وایت سرانجام آن را در سال ۱۹۴۵ با تصویرگری گارت ویلیامز منتشر کرد.

«استوارت لیتل» رمان طنزی است درباره ماجراجویی‌های پسربچه‌ی پنج سانتی‌متری زرنگ و مستقلی است که با موفقیت زیادی رو‌به‌رو شد.

در سال ۱۹۶۶ شبکه‌ی تلویزیونی NBC فیلمی از داستان «استوارت لیتل» ساخت و در سال ۱۹۹۹ یک شرکت انیمیشن‌سازی آمریکایی، کارتون بسیار موفقی از آن ساخت.

این کتاب را انتشارات امیرکبیر با ترجمه‌ی گیتی اقصی به زبان فارسی منتشر کرده است.

پس از نوشتن «استوارت لیتل»، وایت «کارتنک شارلوت» را نوشت؛ رمانی که هم از سوی مخاطبان و هم منتقدان مورد استقبال قرار گرفت. این کتاب در سال ۱۹۵۳ جایزه‌ی نیوبری و در سال ۱۹۵۸ جایزه‌ی لوییس کرول را به دست آورد.

شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، «کارتنک شارلوت» را با برگردان مهشید امیرشاهی منتشر کرده است.

«قوی شیپور زن» اثر دیگری از وایت است که در سال ۱۹۷۱ نامزد دریافت جایزه‌ی کتاب ملی آمریکا شد؛ در سال ۱۹۷۲ در فهرست کتاب‌های برگزیده‌ی دفتر بین‌المللی نسل جوان قرار گرفت و در سال ۱۹۷۳ برنده دو جایزه دیگر کتاب کودک شد.

در سال ۲۰۰۰ فرد مارسلینو این داستان را با تصویرگری نو روانه بازار کرد. در سال ۲۰۰۱ هم انیمیشنی بر پایه‌ی این داستان ساخته شد.

انتشارات قطره، «قوی شیپور زن» را با ترجمه‌ی شیدا رنجبر منتشر کرده است.

در سال ۲۰۰۴ انجمن کتابفروشی‌های آمریکا جایزه‌ای را به نام این نویسنده بنیان‌گذاری کرد. جایزه «ای. بی. وایت» به کتاب‌هایی تعلق می‌گیرد که استانداردهای جهانی برای بلندخوانی را داشته باشند.

وایت در پایان عمر دچار آلزایمر شد و در سال ۱۹۸۵ از دنیا رفت.

منبع خبر: سایت کتابک

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها