دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰
ائمه اطهار برای ستايش حق و حقيقت از زبان شعر استفاده می‌كردند

اختتاميه چهارمين جشنواره آخرين منجي با محوريت شعر، داستان كوتاه و قطعه ادبي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد. كتاب «آخرين منجي» شامل اشعار برگزيده ارسالي به جشنواره نيز در اين مراسم رونمايي شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، چهارمين جشنواره آخرين منجي شب گذشته (18 تير) با اعلام برگزيدگان در تالار وحدت به كار خود پايان داد. اين جشنواره به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران برگزار شد و اين دوره از آن به شعر و داستان اختصاص داشت. در اين مراسم، از كتاب «آخرين منجي» شامل آثار برگزيده چهارمين دوره اين جشنواره رونمايي شد. 

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ابتداي سخنانش براي ادامه اين جشنواره در سال‌های آینده با گستردگی بیشتر و رشته‌های افزون ابراز اميدواري كرد.

سیدمحمد حسینی به داستان کوتاه، شعر و قطعات ادبی به عنوان محورهاي اصلي چهارمين جشنواره آخرين منجي اشاره كرد و گفت: جامعه ايران با ادبيات و شعر مانوس است. ائمه اطهار(ع) نیز براي ستايش حق و حقيقت از زبان شعر استفاده مي‌كردند.

وی با اشاره به داستان‌هاي قرآن كريم گفت: اين داستان‌ها درباره انبياي الهي‌اند كه درس‌های فراوانی را مانند درس مقاومت، پایداری، تبعیت از حق و حقیقت به مخاطب عرضه مي‌كنند. جامعه امروز ما نيز نيازمند استفاده از اين داستان‌ها و عبرت‌هاي آن‌هاست. بر اين اساس، بايد داستان‌هايي را با الهام از قرآن بنويسيم كه در تئاتر، سینما و تلویزیون مورد استفاده قرار گیرند. متاسفانه جامعه‌ ما در این حوزه با ضعف مواجه است.

حسيني ادامه داد: سریال‌هایی كه بر اساس آيات و روايات اسلامي در ايران ساخته مي‌شوند براي برخي از كشورهاي اسلامي نيز قابل توجه است. در واقع جهانيان تحقق جامعه‌اي آرمانی و آرمان انبیا را جست‌وجو مي‌كنند و مطابق قرآن، به يقين روزي خواهد رسيد كه اين جامعه آرماني محقق شود. همين موضوع مي‌تواند منشا وفاق و همگرایی جهانی باشد. به نظر مي‌رسد هرچه درباره جامعه مهدوی کار کنیم باز هم کم است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اختصاص حدود 350 آیه از آیات قرآن کریم به حضرت مهدی(عج) گفت: روایات بسیاری نیز در این باره وجود دارند. هنرمندان ما می‌توانند با توجه بيشتر به حوزه مهدويت، این موضوع را در سطح جهان انعكاس دهند، چرا که دیگران می‌خواهند با سبقت گرفتن از ما، آينده جهان را آن‌گونه كه خود مي‌خواهند تغيير دهند.

وی تاكيد کرد: قدرت‌هاي بزرگ جهان مي‌كوشند خود را به عنوان منجي دنيا معرفي كنند و در راستاي رسيدن به اين هدف خود، مسلمانان را موجوداتي خشن جلوه مي‌دهند كه بشريت را تهديد مي‌كنند و بايد از سر راه برداشته شوند. آنان اين ايده و فكرشان را در قالب آثار فرهنگي مانند بازي‌هاي رایانه‌ای، قصه، داستان و كتاب به جهان ارايه مي‌كنند. ما نيز بايد در اين حوزه كاري بكنيم و چون اعتقادات ما با فطرت سازگار است، به بقين در دل‌ها نيز خواهد نشست.

حسینی در پايان از راه‌اندازي شبکه اجتماعی یا باشگاه مجازی مهدی‌یاوران خبر داد و گفت: شبکه‌ای که درباره امام هادی (ع) در فضای مجازی راه‌اندازی شد مورد استقبال قرار گرفت. هنرمندان مي‌توانند با ارايه ایده و نظرات بكر خود ما را در راستای طرح‌ها و برنامه‌های بهتر یاری کنند.

احسان قاضي‌زاده، رييس ادراه كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران در اين مراسم سخنراني كرد. وي گفت: اعتقاد به آخرين منجي با ديدگاه‌هاي مختلف در تمامي اديان توحيدي وجود دارد. مهم اين است كه بتوانيم مومني واقعي در دوره آخرالزمان باشيم.

وي با تاكيد بر نگاه فرهنگي به موضوع آخرين منجي گفت: موضوع منجي و آخرالزمان اين ظرفيت را دارد كه با رويكردي فرهنگي به آن بپردازيم و آثاري فرهنگي و هنري را درباره آن خلق كنيم.

قاضي‌‌زاده ادبيات را محور دوره چهارم جشنواره آخرين منجي دانست و گفت: آثار اين دوره از جشنواره در قالب شعر، داستان كوتاه و قطعات ادبي به دبيرخانه ارسال شدند. خوشبختانه در اين دوره با استقبال مخاطبان مواجه بوديم. 2480 اثر به دبيرخانه جشنواره رسيد. در برنامه امشب در سه حوزه شعر، داستان كوتاه و قطعه ادبي، سه نفر به عنوان برگزيده معرفي مي‌شوند. اغلب برگزيدگان نيز شهرستاني‌اند.

رييس اداره كل فرهنگ و ارشاد استان تهران به شركت كشورهاي منطقه و همچنين برخي ديگر از كشورها در اين جشنواره اشاره كرد و گفت: در تمام اين كشورها، عقيده به آخرين منجي و نگاهي قدسي به اين موضوع وجود دارد.

وي افزود: هدفمان در چهارمين جشنواره آخرين منجي اين است كه با خلق آثار فرهنگي وظايف مومنان را در دوران انتظار، در قالب آثار هنري بازگو كنيم.

قاضي‌زاده در بخش ديگري از سخنانش از حمايت اداره كل فرهنگ و ارشاد استان تهران از آثار ماندگار فاخر ديني، معارف اسلامي و انقلاب اسلامي خبر داد.

وي در پايان به رونمايي از كتاب «آخرين منجي» شامل اشعار حوزه انتظار در اين مراسم اشاره كرد و گفت: اين كتاب، آثار ارسالي برگزيده ارسالي به جشنواره آخرين منجي را شامل مي‌شود.

اسامي برگزيدگان

آثار ارسالي به چهارمين جشنواره آخرين منجي در سه حوزه داستان كوتاه، قطعات ادبي و شعر داوري شدند كه در هر يك از حوزه‌ها سه نفر برگزيده شدند. اسامي برگزيده‌ها به اين شرحند:

در حوزه داستان كوتاه سكينه كشتكار از بوشهر، سيدابراهيم پيره از كرمانشاه و زهرا يگانه از كرمانشاه به ترتيب اول تا سوم شدند.

حوزه قطعات ادبي برگزيده نخست نداشت. علي سليماني و كاظم فيض‌الهي به ترتيب از استان‌هاي همدان و ايلام به عنوان نفر دوم شناخته شدند و مجيد مرادي از لرستان نيز نفر سوم شد.

در حوزه شعر حسنا محمدزاده از كاشان، رضا نيكوكار از رشت و عاليه مهرابي از يزد، به ترتيب اول تا سوم شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها