یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۲
صفحه امروز؛ هشتم جولای

پرسی بیش شلی، ژان دولا فونتن، ژرژ باتای، ریچارد آلدینگتن، آنتونی هوپ و پائولا دانزیگر از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن ها اختصاص دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان با آثارشان روشنگر راه ادب دوستان بوده اند.
 
پرسی بیش شلی
پرسی بیش شلی، شاعر غزلسرای انگلیسی چنین روزی در سال 1822 در دریا غرق شد و دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1792 به دنیا آمد. او از کودکی توسط مادرش که فردی فرهنگی بود با شعر آشنا شد و در دوران مدرسه با راهنمایی های پدربزرگش چند اثر منظوم و منثور نوشت. نخستین اثر وی «ملکه ماب» نام دارد که در آن زمان شاعری چون لرد بایرون آن را تایید کرد. «آلاستور»، «سنسی»، «ساحره اطلس » از آثار برجسته اوست. 

ژان دولا فونتن
ژان دولا فونتن، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1621 به دنیا آمد. این نویسنده به خاطر حکایت‌ها و قصه‌های اخلاق گرایانه اش به شهرت رسید. حکایت‌های این نویسنده در قالب «افسانه‌های لافونتن»، به زبان‌های گوناگون دنیا ترجمه شده‌اند و بسیاری از نویسندگان نیز تلاش کرده‌اند تا از این داستان‌ها در قالب کتاب‌های کودک و نوجوان استفاده کنند. از میان آثار او می توان از«رؤیای مغول»، «منظومه گنه گنه» و «افسانه ها» نام برد. وی آوریل 1695 در پاریس دیده از جهان فروبست. 

ژرژ باتای
ژرژ باتای، فیلسوف و رمان نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1962 از دنیا رفت. وی که سپتامبر 1897 در بیلون فرانسه به دنیا آمده بود، کودکی سختی داشت و از سه سالگی شاهد مرگ تدریجی پدر و جنون مادرش بود و این مشکلات را به خوبی می توان در میان نوشته هایش لمس کرد. او در سال 1928 مهم‌ترین رمانش را با عنوان «چشم» منتشر کرد که سبب شهرتش شد. «مادام ادواردا»، «آبی آسمان» و «مادرم» از دیگر رمان های برجسته اوست. آثار او اثر گسترده‌اي بر متفكران فرانسه داشتند و او پیشگام و الهام بخش بسیاری از فیلسوفان پساساختارگرا و پسامدرن فرانسوی در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم بود. «درباره نیچه»، «ادبیات و شر» و «سهم مذموم» از مهم‌ترین آثار فلسفی اوست.
 
ریچارد آلدینگتن
ریچارد آلدینگتن، شاعر و نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1892 در بورتس موس دیده به جهان گشود. شهرت او بیشتر برای شعرهای جنگ جهانی اول ، رمان «مرگ قهرمان» در سال ١٩٢٢، و اثر بحث‌انگیز وی « لورنس عربستان» در سال ١٩۵۵است. او در سال ١٩٣٠ ترجمه «دکامرون» را منتشر کرد و از سال ١٩٢۴ شرح‌حال‌نویسی را شروع کرد. زندگینامه «الدینگتن» او در سال 1946 برنده‌ جایزه جیمز تیت بلک شد. وی جولای 1962 از دنیا رفت. 

آنتونی هوپ
آنتونی هوپ، نویسنده و نمایشنامه نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1933 دیده از جهان فروبست. وی فوریه 1863 به دنیا آمد و در طول زندگی ادبی اش 32 جلد کتاب نوشت. او برای رمان «زندان زندا» که در سال 1894 منتشر کرد به شهرت رسید که مایه ساخت فیلمی موفق در سال 1937 نیز شد. «آینه پادشاه» و «داستان هایی از دونفر» از دیگر آثار اوست. 

پائولا دانزیگر
پائولا دانزیگر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 2004 دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1945 به دنیا آمد. او برای کودکان می نوشت و بیش از 30 کتاب کودک در کارنامه ادبی خود دارد. او خالق مجموعه ماندگار «آمبر براون» و «متیو مارتین» است.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها