دكتر ميترا احمدسلطانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در توضیح محتواي کتاب «طب زنان در عمل (تليند 2011)» گفت: در ویرایش جدید، در نسخه اصلی کتاب به جز بخشی که به جراحی روبوتیک میپردازد تغییر خاصی به وجود نیامده و اغلب تغییرات در ترجمه جدید این کتاب است. در ویرایش جدید اشتباهات موجود در ترجمه متن و تصاویر کتاب برطرف شدهاند و 20 فصلی که پیش از این ترجمه نشده بودند به کتاب افزوده شده است.
نویسنده مجموعه دو جلدی «سونوگرافی در طب زنان و زايمان» افزود: در چاپ قبلی کتاب، 20 فصل را ترجمه نکرده بودیم زیرا مباحث مطرح شده در آنها، در برنامه درسی دانشگاهها گنجانده نشده بودند. با این حال انتشار ترجمه این کتاب سبب شد این اثر به عنوان یکی از منابع، از رتبه چهارم آزمون دستیاری به رتبه دوم برسد و سوالات بیشتری در این آزمون از این کتاب طرح شود.
به گفته سلطانی بعد از ترجمه این کتاب، وزارت بهداشت تمام آن را جزو منبع آزمون دستیاری قرار داده و همین موضوع اهمیت کتاب را نشان میدهد. وی در توضیح این کتاب گفت: «طب زنان در عمل» کتابی تخصصی است و پیچیدگیهای خاصی در شرح عملهای جراحی دارد که سبب شده تاکنون کسی آن را ترجمه نکند. با این حال زبان متن اصلی کتاب ساده و روان است و برخی دستورالعملها پیچیدهاند.
وی توليد این کتاب را حاصل کاری گروهی با واحد سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در سطح تخصصی دانست و گفت: به طور غیرمستقیم با مولف کتاب و مسوول انتشارات این اثر صحبتهایی انجام شده و کتاب با اطلاع آنها در ایران ترجمه و منتشر میشود.
سلطانی «طب زنان در عمل» را کتابی درباره اصول جراحی دانست و گفت: متن کتاب بهگونهای نوشته شده که مخاطب در هنگام مطالعه آن، نکات مهم مربوط به بحث را دریافت میکند و مطالب گاه به صورت نصیحت یک استاد به دانشجو بیان میشوند. از دیگر ویژگیهای اثر وجود تصاویر متعدد در کتاب است که به درک بهتر مفاهیم کمک میکند.
وی ترجمه این کتاب را یکی از شانسهای زندگیاش دانست و اضافه کرد: این اثر از معدود کتابهای مرجع کار عملی زنان است و یکی از ویژگیهایش، تاکید بر اخلاق پزشکی است. در برخی منابع رشتههای جراحی، به دلیل تمركز بر تكنيك و علم، برخی مسايل اخلاق پزشكی ناگفته میماند و نویسنده در این کتاب اهمیت اخلاق را در پزشکی به خوبی درک کرده و توضیحات جالبی درباره این موضوع ارایه داده است.
بیان تاریخچه پزشکی و نزدیکی مفاهیم مطرح شده در متن اصلی با شرایط پزشکی در ایران از دیگر ویژگیهایی بودند که سلطانی برای این کتاب مطرح کرد و گفت: امیدوارم این کتاب در جامعه پزشکی کشور دیده شود و در دست متخصصان و دانشجویان این حوزه قرار بگیرد؛ زیرا نگرشی متفاوت به مخاطب میدهد.
ويرايش قبلی این كتاب در سه جلد منتشر و به عنوان اثر شايستهتقدير در جشنواره كتاب سال دانشجويی نايل شده بود.
«زنان در سلامت و بیماری»، «سونوگرافی واژينال در اوايل حاملگی داخل رحمی» و «تنوع درمان در حاملگی خارج رحمی» برخی دیگر از آثاری هستند که از سلطانی به چاپ رسیده است.
ويرايش جديد كتاب «طب زنان در عمل» بر اساس نسخه سال 2011 بهزودی از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر میشود و حدود دو هزار صفحه دارد.
یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۲
نظر شما