محمدصالح جواهری، مدیر پروژه «شهربانو (بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: در حال حاضر در «شهربانو» تنها کارآفرینان و هنرمندان به صورت مفصل معرفی شدهاند اما در معرفی دیگر زنان شاغل تنها به بیان نام و نام خانوادگی، عنوان کاری، شماره تلفن و نشانی افراد اکتفا شده است. کسانی که تمایل دارند به صورت کامل در این بانک اطلاعات معرفی شوند میتوانند اطلاعات خود را با «شهربانو» در میان بگذارند.
وی تکمیل اطلاعات این بانک را از جمله محورهای اصلی فازهای بعدی «شهربانو» دانست و افزود: تکمیل اطلاعات بانوان در فازهای بعدی با هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت پست، وزارت بازرگانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و از طریق چند فراخوان عمومی که در شهریور ماه اعلام میشود، انجام خواهد شد.
جواهری توضیح داد: در نخستین جلد «شهربانو» که چندی پیش (8تیرماه) رونمایی شد، تنها بانوانی که مشاغل آنان به طور رسمی ثبت شده است معرفی شدند اما در فازهای بعدی و برای تکمیل «شهربانو(بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» بانوانی که شاغلاند و امنیت شغلی لازم را دارند نیز میتوانند اطلاعات خود را اعلام کنند. منظور از رسمی بودن اشتغال بانوان این است که آنان مشغول به فعالیتی زیر نظر یک اتحادیه یا سندیکا باشند.
وی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر تنها حدود 920 عضو در اتحادیه زنان آرایشگر در تهران ثبت شده است در حالی که حدود 11 هزار واحد آرایشگاه زنانه در تهران وجود دارد. بنابراین باید راهکارهایی تعریف کنیم تا بانوانی که اطلاعات محل کار خود را به طور رسمی ثبت نکردهاند اما میخواهند برای توسعه یا تبلیغ کار خود، نامشان در «شهربانو» اعلام شود بتوانند این کار را بدون دغدغه و نگرانی انجام دهند.
جواهری با اعلام رونمایی از سامانه شهربانو (سامانه ثبت اطلاعات بانوان برای تکمیل اطلاعات «شهربانو») در آینده نزدیک اظهار کرد: بانوان شاغل با مراجعه به این سامانه به طور خودجوش و دلخواه اطلاعاتشان را برای ثبت در «شهربانو» در اختیار ما خواهند گذاشت. در حال حاضر سایت www.shahrbanou.ir (سایت بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران) برخی اطلاعات را در دسترس علاقهمندان قرار میدهد و به زودی نیز پایگاه خبری زنان شاغل را رونمایی خواهیم کرد.
مدیر پروژه «شهربانو(بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» ادامه داد: سامانه شهربانو برای ثبت اطلاعات کسانی است که هماکنون در فاز نخست «شهربانو» ثبت نشدهاند اما میخواهند در این بانک ثبت شوند. ما میکوشیم هزینههای خود را از طریق تبلیغات تامین کنیم تا ثبت اطلاعات بانوان در «شهربانو» هزینهای برای آنان در بر نداشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که «چرا مشاغلی مانند نویسندگی و خبرنگاری هماکنون و در فاز نخست «شهربانو» ثبت نشدهاند؟» گفت: اینگونه شغلها اتحادیه یا سندیکا ندارد. به عنوان مثال برای نویسندگی انجمنهایی تعریف شده است اما چون انجمنها جزو بخش خصوصی به شمار میآیند، چندان مایل به همکاری با بانک اطلاعات نیستند و به همین دلیل در حال حاضر در این سامانه ثبت نشدهاند. امیدواریم بحث دلخواه بودن ثبت نام افراد در «شهربانو» و تبلیغاتی که با این کار برای هر شغل صورت میگیرد بتواند باعث افزوده شدن اینگونه شغلها نیز به «شهربانو» شود.
جواهری در پاسخ به این سوال که «آیا فکر نمیکنید نبودن برخی مشاغل در «شهربانو» در جامعیت آن خلل وارد میکند؟» پاسخ داد: هماکنون تنها فاز نخست «شهربانو(بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران» رونمایی شده است. بنابراین ما در ابتدای راه هستیم و هیچ کاری در ابتدا خالی از عیب نیست اما تلاش میکنیم معایب این بانک در فازهای بعدی برطرف شود.
«شهربانو (بانک اطلاعات مشاغل بانوان تهران)» با همکاری و مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، کانون آگهی تبلیغاتی چهل وادی تماشا و موسسه بینالمللی توسعه فناوری بنیاد صالحین، تهیه و تدوین شده است.
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۵
نظر شما