چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۴
شناخت نیازها و خلاهای آموزش چاپ نیازمند تجربه است

محمد عطایی‌فرد، استاد پیشکسوت چاپ که سه‌شنبه (13 تیر) در چهارمین همایش دانش‌آموختگان صنعت چاپ از فعالیت‌های وی قدردانی شد، می‌گوید: تجربه تدریس در رشته چاپ به دانش‌آموزان و دانشجویان، منجر به شناخت نیازها و خلاهای آموزش در صنعت چاپ می‌شود و می‌تواند به پیشرفت این صنعت کمک کند.-

محمد عطایی‌فرد، استاد پیشکسوت صنعت چاپ که سال‌هاست در عرصه چاپ به طور تخصصی فعالیت می‌کند، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره روند تحصیلی و فعالیت‌هایش اظهار کرد: تحصیلات دوران دبیرستانم را در هنرستان چاپ که رشته چاپ داشت طی کردم. اعضای خانواده‌ام در حوزه چاپ فعال نبودند و من به پیشنهاد یکی از دوستانم وارد هنرستان و این رشته شدم.

وی افزود: در آن زمان هنرستان چاپ گزینش داشت و باید دوره کارآموزی را پس از پایان تحصیل می‌گذراندیم، سپس برای دوره تکمیلی و تخصصی به اتریش اعزام شدیم و پس از برگشت به مدت 31 سال در هنرستان چاپ، رشته چاپ را تدریس کرده‌ام. همچنین کارهای تولیدی و صنعتی چاپی نیز در چاپخانه‌ها انجام می‌دادم.

عطایی‌فرد با اشاره به این‌که از حدود سال 79 تدریس در دانشگاه را شروع کردم، ادامه داد: در دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی و در دانشگاه دولتی «مرکز آموزش عالی فنی انقلاب اسلامی» در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته چاپ را تدریس می‌کنم. 

این استاد پیشکسوت چاپ گفت: حدود 20 عنوان کتاب تالیف کردم. کتاب‌های «آموزشی برای هنرستان مانند کلیات چاپ» در 3 جلد، «کارگاه لیتوگرافی و تکنولوژی چاپ سیلک اسکیرین» و «تاریخچه چاپ در ایران» از جمله این کتاب‌هاست.

عطایی‌فرد ادامه داد: آشنایی به زبان آلمانی و انگلیسی سبب شد تا واژه‌نامه‌های تخصصی چاپ را که دانشجویان به آن نیاز ضروری دارند منتشر کنم.

این فعال حوزه چاپ در پاسخ به سوال خبرنگار «ایبنا» که چگونه مخاطبان کتاب‌هایتان را نیازسنجی می‌کنید، گفت: به دلیل تدریس در حوزه هنرستان و دانشگاه و ارتباط با دانش‌آموزان و دانشجویان با نیازها و کمبودهای آن‌ها  آشنا هستم.

وی درباره کاستی‌های حوزه چاپ در ایران، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در این حوزه کم است. زمانی که در هنرستان سرپرست بخش چاپ بودم قول‌های زیادی برای بهبود روند کار و تجهیز امکانات و ماشین‌آلات داده می‌شد، ولی عملی نشد.

عطایی‌فرد با تاکید بر این‌که در حوزه صنعت چاپ ضعف تجهیزات حاکم است، گفت: مسوولان مرتبط با این بخش باید قول‌های خود را عملی کنند، چون در ایران از لحاظ تئوری و نظری قوی هستیم ولی در حوزه تجهیزات ضعف اساسی داریم.

وي با اشاره به این‌که هنرستان چاپ به دلیل سابقه طولانی در این حوزه حتی از دانشگاه‌های چاپ مجهزتر است، افزود: اتحادیه‌ها، آموزش و پرورش و مراکز تخصصی مرتبط با این حوزه باید برای رفع خلاهای آموزشی در حوزه چاپ بیشتر سرمایه‌گذاری کنند.

محمد عطایی‌فرد سال 1334 متولد شد. وی در حوزه چاپ کتاب‌های بسیاری نوشته که از آن جمله می‌توان به کتاب «تاریخچه چاپ: سیر تحولات چاپ در جهان»، «کلیات چاپ»، «مجموعه تست‌های فنی تخصصی چاپ و نشر؛ مقطع کاردانی و کارشناسی»، «واژه‌نامه تخصصی چاپ و نشر: فرهنگ فارسی ـ انگلیسی و آلمانی انگلیسی ـ فارسی» اشاره کرد. همچنین وی با همکاری چند نویسنده دیگر کتاب‌های «چاپ سیلک اسکرین» و «کارگاه لیتوگرافی» را نوشته است.

چهارمین همایش دانش آموختگان صنعت چاپ با محوریت تجلیل از استاد محمد عطایی‌فرد، سه‌شنبه (13 تیرماه) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها