به گزارش خبرگزاری کتاب (ایران)، شورای فرهنگ عمومی دیروز اعلام کرد که ۱۸ تیر را به مناسبت سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، نویسنده فقید آثار کودکان و نوجوان به عنوان روز «ادبیات کودک و نوجوان» نامگذاری کرده است. این خبر واکنشهای مختلفی را موجب شد و برخی از نویسندگان در مصاحبههایی با مطبوعات از اینکه در این نامگذاری با آنها مشورت نشده گلایه کردند.
در همین راستا رضا بردستانی، مسوول سابق دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی به «ایبنا» گفت که این نامگذاری به پیشنهاد بنیاد این نویسنده فقید انجام شده و درباره توقع نویسندگان کتابهای کودک و نوجوان به مشورت در زمینه انتخاب روزی به نام ادبیات کودک اظهار کرد: بعضی از نویسندگان دوست دارند واکنشهای مخالفی نشان بدهند. درباره انتخاب روز ملی ادبیات کودک مصاحبههایی در رسانهها خواندم، اما به جز آقای مصطفی رحماندوست بقیه افرادی که درباره انتخاب این روز صحبت کردهاند جایگاه ویژهای در ادبیات کودک ندارند و معقولانه درباره ثبت چنین روزی در تقویم کشورمان سخن نگفتهاند.
بردستانی افزود: اینکه صرفا چند نفر طرف مشورت نبودهاند جایگاه مهدی آذریزدی را زیر سوال نمیبرد. آذریزدی را نویسندگان کودک و نوجوان متفقا بنیانگذار ادبیات کودک میدانند و به تاثیرگذاری او واقفند. من در حد و اندازهای نیستم که درباره جایگاه ادبی نویسندگان این حوزه اظهار نظر کنم اما معتقدم نباید فردی به واسطه فعالیت مقطعی در یکی از زیرشاخههای ادبیات کودک خود را فرد تاثیرگذاری در کل جریان ادبیات کودک بداند و توقع داشته باشد در هر موردی با او مشورت شود.
وی با تاکید بر اقدامات بنیاد آذریزدی در بهمنماه سال ۱۳۸۹ برای ثبت سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان در تقویم ایران اظهار کرد: مطمئنا شورای فرهنگ عمومی بدون کار کارشناسی تقاضای بنیاد را نپذیرفته است؛ این نهاد عمومی با بهرهگیری از کارشناسان خود و با توجه به تایید آذریزدی از سوی مقام معظم رهبری روز مناسبی را به عنوان روز ملی ادبیات کودک اعلام کردهاند.
بردستانی ادامه داد: پیش از این روزی به نام ادبیات کودک و نوجوان در تقویم ما وجود نداشت و هر سال منتظر 2 آوريل، 14 فروردین و روز جهانی کتاب کودک بودیم اما با این انتخاب شورای فرهنگ عمومی، اگر یک خارجی به تقویم ایران نگاه کند فرهنگ ما را تحسین میکند که روزی را به نام ادبیات کودک ثبت کردهایم و این روز بدون توجه به مناسبت آن میتواند نقطه شروع اتفاقات خوبی در ادبیات کودک کشورمان باشد.
مسوول پیشین دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی از عملکرد نویسندگان ادبیات کودک در مواجهه با برگزاری مراسم بزرگداشت آذریزدی گلایه کرد و گفت: در زمان فوت آذریزدی ما با تمام نویسندگان حوزه کودک و نوجوان مکاتبه کردیم و امکانات سفر آنها به شهر یزد و حضور در مراسم بزرگداشت آذریزدی را فراهم کردیم تا این مراسم با شکوهتر برگزار شود اما از آن خیل عظیم تنها ۱۲-۱۳ نفر به یزد آمدند.
یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۵
نظر شما